Autor Subiect: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu  (Citit de 48536 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Re: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
« Răspuns #91 : 09.Dec.2015, 09:18:56 p.m. »
"Timbrul de mediu va fi ELIMINAT! Taxa de înmatriculare se transformă în impozit anual!"

http://www.reporterntv.ro/stire/timbrul-de-mediu-va-fi-eliminat-taxa-de-inmatriculare-se-transforma-in-impozit-anual
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #92 : 07.Sep.2016, 06:34:30 p.m. »
Stie cineva cat a platit, sau cat era, timbrul de mediu in vara anului 2010 pentru un sx4 benzinar cu motor de 1.6?
Eu personal nu regasesc in actele mele nici o chitanta sau factura din care sa reiasa macar ca am platit aceasta taxa la inscrierea masinii. Singurul gand care il am e ca pe uneva, pe la circa financiara sau chiar la politie, atunci cand alergam chiaun de la Ana la Caiafa sa termin cu achizitia si inscrierea masinii pentru a putea pleca in concediu dupa lunga asteptare mi-a fost ceruta acea chitanta ca si dovada de plata si nu am gandit sa imi fac si eu o copie pentru posteriate.
Ma intereseaza evident pentru a incerca sa recuperez taxa, mai ales daca a fost la valoarea ce mi-o da calculatorul de pe site-ul ANAF-ului de aproape 4.000 lei.

Offline TVS

« Răspuns #93 : 07.Sep.2016, 06:40:36 p.m. »
Pai tu nu mai Reții daca ai dat 4000 (patru mii) de lei separat de prețul mașinii ? Inseamna ca stăteai bine cu Cash-ul  :baston:. In alta ordine de idei ,intr-adevăr , chitanța se cere in original , chiar si acum in 2016.
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline marcone

« Răspuns #94 : 07.Sep.2016, 09:20:21 p.m. »
Ma intereseaza evident pentru a incerca sa recuperez taxa, mai ales daca a fost la valoarea ce mi-o da calculatorul de pe site-ul ANAF-ului de aproape 4.000 lei.

Ce-ti arata calcularul ANAF e pentru acum, nu are nicio legatura cu suma platita in 2010. Nu merge sa intrebi la ANAF cat ai de recuperat, daca nu mai ai chitanta?

Offline PAR

« Răspuns #95 : 07.Sep.2016, 09:52:44 p.m. »
Se poate recupera taxa doar daca, pe chitanta este trecut, TAXA DE POLUARE, daca scrie TIMBRU DE MEDIU nu se recupereaza, m-am interesat in urma cu aprox. 2 luni la ANAF.
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline bogogica

« Răspuns #96 : 08.Sep.2016, 10:37:57 p.m. »
    Super, .....eu nici nu sunt sigur ca am avut acea chitanta in mana, d-apoi cum era formulata titulatura taxei.
    Am inteles ca intr-adevar se poate face o cerere la circa financiara pentru a afla daca apare taxa platita sau nu la ei in anale, dar e intr-un fel redundant. Pentru recuperare iti cer dovada platii, dovada pe care o ceri tot la ei....iar o data ce o ceri e clar ca tu nu o ai si atunci iti pot comunica orice fara ma se mai chinuie sa caute in vreo arhiva prafuita ca nu ai probatoriu sa ii contrazici.

Ma gandeam si eu ca acea taxa calculata acum la aproape 4000 de lei nu a fost in acelasi cuantum acum 6 ani, tocmai de aia incercam sa apelez la memoria colectiva sau la cineva mai bine organizat si poate cu copii pastrate la acte.

Offline ASZ

« Răspuns #97 : 09.Sep.2016, 01:53:24 p.m. »
În 2008 eu am plătit cca 900 lei taxa mediu, însă parcă prin 2010 a fost o perioadă când nu se mai platea. Eu am păstrat la ambele suze chitanțele originale la taxel e de mediu(am dat peste tot copii)

Offline lucky62

Nu repeta aceeasi prostie de mai multe ori ! Sunt multe alte prostii noi de facut !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #99 : 07.Sep.2017, 03:59:04 p.m. »
Acum daca s-a abolit taxa de mediu, poluare, timbru sau cum se mai numea, va ramane oare in vigoare prevederea ca, la vanzarea unei masini pentru care nu s-a platit taxa de mediu (din diverse motive, inclusiv pentru ca la data inmatricularii nu se cerea),  cumparatorul este obligat s-o plateasca pentru a o putea inmatricula?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice