Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Diverse
(Moderator:
gabineg
) »
Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
8
9
...
26
Mergi Jos
Autor
Subiect: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu (Citit de 48525 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
bogdanb
Hero Member
Mesaje postate: 2041
Gen:
Re: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
«
Răspuns #30 :
23.Feb.2009, 05:30:14 p.m. »
Citat din: miocrl din 23.Feb.2009, 05:20:54 p.m.
pacaleala
Ma rog, pacaleala e in tot ce ne baga pe gat conducatorii nostri (vezi centura Bucurestiului, proiectele de autostrazi, locurile de parcare, etc...). Ce ma interesa este dubla... fata de CE? Ce valoare avea cand era simpla?
Apoi, ce nu am inteles, fiindca iar au balmajit-o ca de obicei, de data asta exista un algoritm de calcul cat de cat coerent? sau acesta e lasat tot la interpretarea functionarei de la ghiseu (ca dealtfel majoritatea deciziilor asupra banilor contribuabililor)?
memorat
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q
FaliT
Hero Member
Mesaje postate: 844
Gen:
i just lOve the Sx4 ;x
«
Răspuns #31 :
23.Feb.2009, 11:56:24 p.m. »
lasa-i domnule .. ca m-am saturat de toti taranii care si-au luat BMW cu nr TX-blabla, s-a umplut judetul Constanta de astfel de masini ... Azi o ia .. maine o baga in Service .. Am destule cunostinte care au patit-o urat ... Au fost la bulgari .. au cumparat masina .. si a 2-a zi vine ala si ii ia masina .. pt ca in acte ... ii vanduse un copac din curte ! Romania nu trebuie sa ajunga o groapa de gunoaie a Europei ( in materie de masini ) , ar trebuii incurajat programul "rabla"
memorat
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black
>pexic<
Hero Member
Mesaje postate: 1664
Gen:
we rock!
«
Răspuns #32 :
04.Iun.2009, 10:55:53 a.m. »
http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/linkuri-utile/msg23200/#msg23200
memorat
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.
grandvitara
Full Member
Mesaje postate: 219
«
Răspuns #33 :
04.Iun.2009, 01:10:41 p.m. »
Eheeee ,masina e inscris de mult acum pexic, dar chiar in perioada aia nu mai aveam numere rosii,dupa aceea am iscris-o ai am fost de cateva ori cu ea in zona chiar vis-a vis de barul ala ''cota 1050'' su ''la boboc''are un prieten casa de vacanta.
memorat
lucianer
Hero Member
Mesaje postate: 8032
Gen:
Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
«
Răspuns #34 :
11.Dec.2009, 11:31:28 a.m. »
Fiindca nu au mai zis nimic despre asta, de prea mult timp...iata noutatile!
De la 1 ianuarie 2010 va intra în vigoare taxa de poluare şi pentru automobilele noi cu norma Euro 4. Astfel toate automobilele, care intră în această categorie, vor fi mai scumpe cu sume care încep de la 300 de euro şi ajung chiar la câteva mii de euro. Cuantumul imputat va fi calculat în funcţie de capacitatea cilindrică şi nivelul emisiilor. MEDIAFAX ne prezintă câteva calcule estimative privind sumele care vor fi adăugate la preţul de catalog o dată cu abrogarea acestei prevederi.
Astfel Dacia Logan cu motorul cel mai mic de 1.149 centimetri cubi (cmc) şi emisii CO2 de 139 de grame per kilometru va fi taxat cu 363 de euro. În cazul motoizării 1.558 cmc 16v cu emisii de 172 g/CO2, taxa va fi de 774 euro. Dacă ne gândim la Kia Cee'd, cea mai vândută maşină străină, taxa va fi cuprinsă între 432 de euro şi 1.200 de euro. Calculatorul acestei taxe poate fi găsit pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Specialiştii prevăd însă un efect minim asupra vânzărilor de automobile. "În condiţiile în care programul de înnoire a parcului auto permite utilzarea a trei tichete de casare pentru achiziţionarea unei maşini noi, este posibil ca efectul eliminării acestei suspendări să nu fie unul important", a declarat conform agenţiei MEDIAFAX secretarul general al APIA, Marius Tudor.
sursa:Promotor!
memorat
Go Terios!!!:)
vadiro
Sr. Member
Mesaje postate: 400
Gen:
«
Răspuns #35 :
11.Dec.2009, 08:31:32 p.m. »
Mai bine va inmatriculati masinile ca mine, in Polonia
. Aici nu am platit taxa de prima inmatriculare, nu platesc nici macar impozit, inmatricularea a durat o ora si ceva si a costat daca-mi amintesc bine 170 de RON, iar CASCO fara franciza (sau cum ii spune) care include si RCA ma costat 1700 RON pe un an.
Acum vorbind serios, se pot lua masuri care sa protejeze firmele auto si fara taxa asta nedreapta. La polaci de exemplu, nu prea se cumpara masini de la persoane fizice, pentru ca in cazul asta se platesc niste comisioane destul de mari (10 su 15%) din valoarea masinii. O lege de genul asta si la noi ar face sa dispara samsarii de masini si ar disparea sursa asta de bani negri, statul luindu-si astfel partea.
Dar cea mai cinstita cale mi se pare cea prin care fiecare plateste impozitul auto in functie de normele de poluare ale masinii.
memorat
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL
Jonah
Newbie
Mesaje postate: 37
«
Răspuns #36 :
03.Ian.2012, 05:47:05 p.m. »
Salutare tuturor si La multi Ani !! Am si eu cateva nelamuriri legate de noua lege si rog pe cei care se pricep mai bine decat mine sa isi spuna parerea .Am sa o iau incet pe puncte :
1.Art 4 .2) spune ca obligatia de plata intervine si cu ocazia
primei transcrieri
a dreptului de proprietate ,in Romania,asupra unui autovehicul
inmatriculat inainte de 1 ian 2007
. Intrebarea care apare e : daca pe CI apar deja doi proprietari atunci urmatorii cumparatori nu vor mai plati taxa ?
2.Art 12 spune clar ca : in 30 de zile de la data publicarii in MO se vor elabora norme etc etc ce vor fi aprobate prin hotarare de guvern.intrebare : cum legea nu a fost publicata inca in MO cum poate ea fi valabila de la 1 ian 2012 ,cum se vehiculeaza? Logica mea elementara spune ca acum,pe 3 ian, functionam dupa legea veche .In MO cica ar apare ba pe 6 ian ,ba pe 10 ian.,iar efectle ei vor putea fi vizibile in 30 de zile .
Ar mai fi si altele dar astea mi s-au parut esentiale ! In rest numai de bine ,avem o conducere de tot kktul.
memorat
cristyyy2003
Administrator
Hero Member
Mesaje postate: 13489
Gen:
I'm old enough to know, but too young to care!!
Bucuresti
«
Răspuns #37 :
03.Ian.2012, 05:55:28 p.m. »
Eu stiu ca o lege nu se aplica pana nu e publicata in MO si pana cand nu exista norme de aplicare ale acesteia....si am convingerea ca asa este.
Dar cum noi traim in tara lui Papura Voda...
memorat
#romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
tony83
Newbie
Mesaje postate: 7
Gen:
«
Răspuns #38 :
03.Ian.2012, 06:14:06 p.m. »
Salut, sunt intru totul de acord cu ultimele cuvinte; si eu astept sa vad sub ce forma au nascocit-o si de data asta ca si eu vreau sa-mi cumpar ceva undeva in primavara cand ajung acasa ,dar ce stiu e ca vechea taxa a fost cam ilegala si am doi prieteni care unul dintre ei a adus o masina de afara si in loc sa le plateasca astora taxa de vreo 2000 de euroi a deschis proces si dupa ce au tergiversat-o vreun an a inmatriculat-o fara sa mai plateasca nimic si celalalt prieten a platit in 2008 suma de 6500 de lei si acum a deschis proces si in prima instanta a avut castig dar au facut recurs si a doua infatisare va fi in mai ,unde 100% va castiga pt. ca deja si-au primit bani si despagubiri alti doi prieteni de ai lui . Asa ca astept si eu cu nerabdare sa vad cum se pune in practica si cand ajung acasa vorbesc si eu cu avocatul prietenilor mei pt. ca nu am de gand sa platesc nici o taxa ilegala si nediscriminatorie; pt ca in 2007 am platit o taxa pt o masina care afara din fabrica a iesit E4 numa in tara noastra scumpa si draga a fost considerata E3 dar la randul meu mi-am recuperat o parte din taxa pt ca stiti nici avocati nu lucreaza pe gratis.Deci multa bafta cu taxa si inainte sa o platiti daca e cazul sa va documentati ca ne e chiar cum pare a fi.
memorat
Jonah
Newbie
Mesaje postate: 37
«
Răspuns #39 :
03.Ian.2012, 06:28:20 p.m. »
Legea asta blocheaza total asa zisa piata auto ! Nu cred ca va rezista mai mult de 1 an ,exact cum a fost si cu forfetarul ,alta tampenie postcomunista
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]
5
6
7