Autor Subiect: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu  (Citit de 48521 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
« Răspuns #230 : 24.Oct.2019, 04:33:56 p.m. »
Putin optimism te rog, spui ca ai putea plati...eu cred ca vei plati   :)

Și eu cred, dar abia în 2021. ;) Pana atunci,  poate o mărit.  =(( Sau poate nu... :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #231 : 24.Oct.2019, 04:55:22 p.m. »
Putin optimism te rog, spui ca ai putea plati...eu cred ca vei plati   :)

Și eu cred, dar abia în 2021. ;) Pana atunci,  poate o mărit.  =(( Sau poate nu... :-?

Are petitori ?  :-/
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #232 : 24.Oct.2019, 04:56:26 p.m. »
Saabul e e2, mai am 6 ani pana-l fac vehicol istoric
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #233 : 24.Oct.2019, 04:58:01 p.m. »

Are petitori ?  :-/

I-a dat tarcoale un timp un fin de-al meu. Cand a vazut ca nu i-o dau si-a luat Hyundai.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #234 : 24.Oct.2019, 05:19:39 p.m. »
Oricum mi se pare destul de trist cat de repede s-au aruncat unii de p'acilea dupa fenta asta, pe principiul "daca nu ma afecteaza pe mine, sa se bage, sa le dea la cap poluatorilor". Cum spuneam si cu alte ocazii - da-le romanilor ocazia sa urasca si vor ura pe cineva/ceva...

Asta in conditiile in care efectul o sa fie destul de mic (Bucurestiul nu stiu de cat de multe masini sub Euro4 mai este tranzitat), dar Madama mai colecteaza niste bani la buget (asta fiind mai mult o taxa pe proprietate, nu anti-poluare), tot pe seama celor cu masini mai vechi (printre care posibil sa fie si unii de buna-credinta). Sa ma adaugam ca lipsa de strategie coerenta e vizibila de pe Luna - degeaba scoti niste masini de pe strada, daca tu tot continui sa reduci spatiile verzi sau sa dai autorizatii/permiti continuarea constructiilor cu destinatie de locuinta ori birou, mult peste capacitatea infrastructurii actuale a Capitalei...

Apropo de masuri luate - pe sestache - odata cu aceasta vinieta oxigenata:

Cand Oprescu a venit la putere in Bucuresti, prima chestie a fost sa demoleze unele dintre restaurantele din Parcul Herastrau. "Sa dam parcul inapoi oamenilor!" a fost sloganul.

Bun, au trecut doi ani, restaurantele erau la loc. Doar ca cu alti proprietari: de la amici ai PDL, la amici ai PSD.

A venit si Firea, a inchis si ea vreo doua. Acum sunt cu cel putin 5 mai mult. Nici vorba sa fie mai mult verde. Doar pe fata de masa.

Bun, azi aud ca vor sa dea statut de parc unei parti din PADUREA BANEASA.

Cine? Consiliul Bucuresti, sau cum se numeste institutia.

De ce sa-l faca parc?

Pentru binele padurii? Al oamenilor?

Nu cred.

Cred ca e mai simplu: in parc poti autoriza restaurante.

In padure nu.

Sa respirati voi fumul de la bucatarie, jegurilor, toata viata voastra! Asta va doresc!

Henț cu mâna!

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de mâine este un proiect prin care PMB va cere, așa pe ultima sută de metri, guvernului un HG să-i dea zeci de hectare de pădure ca să facă acolo, chipurile, un parc.

Conform Eco-civica “Proiectul are un procent de ocupare a terenului, POT, de aprox 60%, adică ar dispărea 60% din pădure in favoarea restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor, drumurilor.”

Tot cei de la Eco civica dezvăluie că acest corp de pădure se învecinează cu altul, aflat în Voluntari unde doamna primar Firea are niște terenuri. “In acea zonă are și Primarul General 3 loturi, un total de 3000 mp, trecute in declarația de avere”.

Miza ar fi posibilitatea de a crea căi de acces (drum public) și utilități către terenurile încărcate de interese imobiliare.

Acum, mie nu îmi este clar de ce ar trebui ca acea pădure să devină parc, betonat și cu utilități, mai ales că Bucureștiul, de când au defrișat pădurile care îl mai protejau, se umple de praful pe care vântul îl aduce de pe terenurile agricole și nu numai, în București.  Parcul este doar o acoperire, un camuflaj.

Se pare că și Oprescu ar fi încerca această schemă dar a fost oprit de ONGurile si mass-media, care au adus în atenția publicului manțocăreala. 

În comentarii găsiți postarea eco-civica. Dați mai departe ca să se știe.

Buna treaba - iti da impresia ca-ti da cu o mana si-ti ia cu doua...

Au ajuns ca - din lipsa de timp pana la alegeri - sa nici nu le mai distanteze in timp, sa mai salveze cat de cat aparentele...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Soimu

Offline wolfin

« Răspuns #235 : 24.Oct.2019, 09:34:14 p.m. »
Nu stiu.fenta nefenta...dar nu mai poti merge pe strada/trotuar.

Maine as pleca draku in alt oras.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #236 : 24.Oct.2019, 09:50:09 p.m. »
Oricum mi se pare destul de trist cat de repede s-au aruncat unii de p'acilea dupa fenta asta, pe principiul "daca nu ma afecteaza pe mine, sa se bage, sa le dea la cap poluatorilor".

Vrei, nu vrei trebuie sa ne aliniem la directive de mediu din UE.
Ca noi suntem prosti si le fentam furându-ne singuri caciula de pe cap - si ne mai si mândrim cu asta, e partea a doua.
Pâna la urma trebuie sa ne gândim la copiii nostri care sunt tot mai multi cu diverse alergii de care pe vremea noastra nici nu se stia, majoritatea din cauza mediului poluat în care se nasc.

PS: noi suntem suficient de tembeli ca sa importam gunoiul altora si sa-l reciclam.
La mine în oras este o persoana care s-a îmbogatit (teren de câteva ha si casa de vreo 200000 de euro) în anii 2000 din "importul" de cauciucuri uzate din DE; aducea tiruri întregi de anvelope pe care le vindea la second si la un moment dat am aflat ca primea si bani de la nemti doar pentru faptul ca le golea depozitele - ecologizarea costa enorm si aia erau bucurosi ca cineva le ridica gunoiul.
Ca mai dam bani si pe cazanele diesel forjate 2-300k de km de altii e cireasa de pe tort.
« Ultima Modificare: 24.Oct.2019, 10:07:09 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Fujitsu

« Răspuns #237 : 24.Oct.2019, 10:42:06 p.m. »
Aici nu e vorba de mediu, e vorba sa mai încaseze primăria niște venituri extrabugetare.
Mediul curat e numai motivația de suprafață .
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline wolfin

« Răspuns #238 : 24.Oct.2019, 11:08:56 p.m. »
Ok...e taxa ... o taxa rea.

Dar din 2024 e3 fara acces in b. 2021 pt e2.

Elevul sau studentul sigur nu se mai gandeste la o coarja..mai asteapta ..sa adune $ pt e5 (pct 2 lu bici).
Asa or sa gandeasca si restu cu vise umede de golf 4 tdi.

Apropo va cruciti pe forumurile vag. Topicuri..scoate fum..cum anulez dfp..etc

Or sa dispara ursuleti de bg..matizuri ...iveco cu volan pe dreapta si taxiurile jegoase(oricum astea dispar in 12 ani cf lege)
« Ultima Modificare: 24.Oct.2019, 11:28:56 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #239 : 25.Oct.2019, 12:27:59 a.m. »
O sa ramana numai plastice pe strada 😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp