Autor Subiect: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu  (Citit de 48519 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Nouta TAXA AUTO, Timbrul de Mediu
« Răspuns #220 : 22.Oct.2019, 12:58:15 p.m. »
Mie mi se pare o porcarie sinistra... o masura populista si discriminatorie care, in afara de a aduce niste bani in mainile cuiva care oricum nu va face ceva sanatos/sustenabil cu ei, arata insasi falimentul autoritatilor de a aplica legea existenta si de a guverna cu buna-credinta... o masura menita a invrajbi si polariza si mai mult societatea (si a o tine ocupata cu aceasta vrajba, in vreme ce mai fac niste matrapazlacuri)...

Nu spun asta pentru a fi gica-contra sau pentru ca nu-mi pasa de aerul pe care il respir. Ba din contra, chiar imi pasa foarte mult. Dar chestia asta nu va rezolva mare lucru...

Sa luam de exemplu o masina mica de genu' Polo, Fabia, Swift Euro4 ce are cam 130-140g/km vs un X5/6, ML 3.0 Euro5 (deci de vreo 10 ani, cu cine stie cati proprietari inainte si cate sute de km - nema DPF, nema catalizator, ca "lua din putere, Boss"), ce - presupunand ca este inca in mintile lui - si tot emite cu vreo 100g/km mai mult. Ce ai rezolvat?! Poluare mai mare si spatiu ocupat mai mare...

Sa nu mai spun lista de vehicule exceptate - ati vazut-o?! Sunt vehiculele lor, ale autoritatilor publice si ale societatii de transport public! Adica tu - in calitate de autoritate - te protejezi / te pui la adapost de orice presiune de a schimba parcul auto (dotat cu vehicule mari poluatoare, de altfel - vezi unde au teava de esapament nou-achizitionatele Otokare), dar fraierii sa plateasca...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

« Răspuns #221 : 22.Oct.2019, 01:04:38 p.m. »
Ce este peste 1900cmc într-un oras superaglomerat ar trebui sa aiba o taxa denumita "taxa pe smecherie".
Sa te târasti într-o aglomerare urbana cu motoare de peste 2000 cmc înseamna ca ori esti prost, ori esti fudul.
Si cum prostia se plateste oricum, ar mai ramâne sa-i taxam pe smecherii care oricum îsi permit între 14 si 30 de l la suta de km.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #222 : 22.Oct.2019, 01:07:21 p.m. »
@speedy nu e chiar asa

un exemplu

https://airqualitynews.com/2019/10/21/londons-ulez-cuts-no2-emissions-by-a-third/

apropo de excludera masinilor non-e2.

sincer...chiar daca mai am si o masina e3...nu am o problema cu aceasta taxa daca se reflecta in oprograme de mediu..asa avea o problema cu folosirea banilor colectati in borduri sau concerte.

si taxa exista si acolo nu?...bine ca nu e ca in elvetia.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline toma

« Răspuns #223 : 22.Oct.2019, 01:11:11 p.m. »
Mergi de la premiza ca se va respecta - asta e aspectul de care ma indoiesc cel mai mult.

Deasemeni consideri ca primaria chiar masoara calitratea aerului: nu o face de teama. Dupa cum stii este un aspect sensibil pe care l-au bagat sub pres toti primarii de pana acum.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #224 : 22.Oct.2019, 01:13:27 p.m. »
http://www.calitateaer.ro/public/home-page/?__locale=ro

programe sunt .

mai sus un exemplu.

oricum B e pe lista neagra alaturi de IASI. pe infigement.

datele exista sunt publice..stiu ca le am citit de curiozitate.

repet.

daca se scot 15% masini de pe sosea eu sunt fericit. (ca nu vor sa plateasca..ca nu au..ca sunt e1 sau 2 ca au varinate de transport..etc..)

si sincer..toti ne uitam ..analizam..inca o taxa..wtf...dar impactul pe langa cel financiar care mai este? in alte orase care a fost.

taxa are o hiba. dupa e3 trebuia sa existe si o diferenta benzina vs diesel cu accent mai mult pe diesel...

vorbim de masini de 12--15 ani vechime..aduse in ultimii 2..3 ani.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline ntire2000

« Răspuns #225 : 22.Oct.2019, 01:21:17 p.m. »
Ca fapt divers, asa arata o parcare aglomerata din Amsterdam.   :fluier:

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #226 : 22.Oct.2019, 02:36:01 p.m. »
Citat
mi se pare o porcarie sinistra... o masura populista si discriminatorie
Prin fata balconului meu este un bulevard principal, cale de iesire din oras, sau de legatura cu centrul orasului(si langa un Moll) si dupa cum am mai spus, daca in loc de 200 de masini ar trece 100 sau 150 si tot as fi multumit. Si cred ca nu sunt singurul in situatia asta...
Citat
o masina mica de genu' Polo, Fabia, Swift Euro4 ce are cam 130-140g/km vs un X5/6, ML 3.0 Euro5 (deci de vreo 10 ani, cu cine stie cati proprietari inainte si cate sute de km - nema DPF, nema catalizator,
  La asta subscriu, ai dreptate ! As fi luat o taxa si masinilor cu motor peste 2000cmc, chiar daca ar avea E6.
Citat
Sa nu mai spun lista de vehicule exceptate - ati vazut-o?! Sunt vehiculele lor, ale autoritatilor publice si ale societatii de transport public!
  Si tu ai fi vrut sa faca circuitul banilor in natura ?!  :-))

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #227 : 22.Oct.2019, 02:40:54 p.m. »
@ntire2000, Amsterdamul nu este comparabil cu Bucurestiul. Putem compara cu alte tari latine: Roma, Madrid, Paris (ca sa enumeram doar capitalele)...

Sustin orice masura care ar aduce o imbunatatire a situatiei in privinta poluarii aerului in capitala, dar ma declar sceptic in privinta "funtionalitatii" unor astfel de masuri atat timp cat punerea lor in practica este facuta de institutii ale statului sau adminstratiei locale.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #228 : 22.Oct.2019, 03:39:16 p.m. »
Pai si cine sa le faca?

Adica cine ar putea sa implementeze astfel de masuri?

Ar fi un exrmplu..cei care ridicau masini..si legal si ilegal..la gramada..pe banii contribuabilului.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline wolfin

« Răspuns #229 : 24.Oct.2019, 11:44:41 a.m. »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: gabineg, enicky