Autor Subiect: Aplicație management consum/cheltuieli, etc  (Citit de 4589 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Aplicație management consum/cheltuieli, etc
« Răspuns #30 : 11.Feb.2018, 02:31:22 p.m. »
Si eu contest titlul articolului. Românii (care-și permit financiar) tin statistic mai mult la confortul lor, in detrimentul sănătății proprii si a mediului ambiant.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline JMu

« Răspuns #31 : 11.Feb.2018, 05:22:09 p.m. »
Recunosc că nu am reușit să citesc până la capăt articolul... Începuse să mă plictisească  :) Iar când am ajuns la fragmentul în care calculează pentru un Ligan de 7000e o devalorizare de 50%, egală cu 3000e, chiar m-a pierdut.
Credeam că e evident oricum că nu fac aplicația asta și statisticile ei ca să văd de unde scad cheltuielile... Nici vorbă. Dacă ăsta era scopul, cumparam cel mai ieftin Logan cu diesel de 75 de cai și după 6 ani ieșean clar mai ieftin decât aș putea vreodată cu S-Crossul. Am mâinile astea pentru că îmi plac, nu pentru că îmi trebuie. Așa cum prefer să merg  și pe jos, zilnic, macar 5km, nu doar în mașină toată ziua. 🙂
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 12.Feb.2018, 12:05:32 p.m. »
Sa vedem daca topicul se deblochează pentru @JMu . :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline JMu

« Răspuns #33 : 12.Feb.2018, 12:18:29 p.m. »
Ca o mică clarificare - am mașinile care îmi plac și mi le permit. Să le plătesc, să le fac revizii la timp la reprezentanță, să pun combustibil și să merg unde am nevoie sau chef.
Ca fapt divers, de oricâți bani aș dispune, consider că nicio mașină nu merită mai mult de 30.000 de euro. Oricare ar fi ea.
Articolul totuși deși scris mai în grabă ca să zic așa, și cu titlu click-bait, e bun, poate mai conștientizează unii care sunt de fapt cheltuielile unei mașini.

Și un mic update, că weekendul ăsta nu am prea avut timp liber - v.0.3.2
https://send.firefox.com/download/1e837617cd/#VRdz877Fv_k7ocN42gjcNA

- ecran estimare călătorie

---------------------------------------
Interesant... un text mic m-a lăsat să îl postez ("Ia sa vedem"). Textul inițial nu.
Până la urmă cu edit, pe bucăti, mai puțin ultima frază m-a lăsat.

Offline JMu

« Răspuns #34 : 12.Feb.2018, 12:21:55 p.m. »
(continuare, ca doar așa pot)
- notificare cu x km pentru alertă

Offline Catalln

« Răspuns #35 : 12.Feb.2018, 04:49:59 p.m. »
@JMu  Daca s-ar putea face import/export :).

Am inceput sa introduc  dar sunt prea multe alimentari dar ne straduim sa ajumgem la zi  :).

Oricum se contureaza destul de ok aplicatia.

Multumesc inca o data
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline JMu

« Răspuns #36 : 12.Feb.2018, 05:19:30 p.m. »
Uite asta cu import/export mi se pare o idee foarte bună. Sper să o pot implementa până la sfârșitul săptămânii.
În ce ai tu datele? Excel (sau altceva de calcul tabelar)? Mă gândesc importul sa fie din CSV, într-un format predefinit. Din Excel ar trebui sa fie ușor de prelucrat.

Offline Catalln

« Răspuns #37 : 12.Feb.2018, 05:36:39 p.m. »
Uite asta cu import/export mi se pare o idee foarte bună. Sper să o pot implementa până la sfârșitul săptămânii.
În ce ai tu datele? Excel (sau altceva de calcul tabelar)? Mă gândesc importul sa fie din CSV, într-un format predefinit. Din Excel ar trebui sa fie ușor de prelucrat.
O veste foarte buna, multumesc.
Excel.
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline JMu

« Răspuns #38 : 22.Feb.2018, 06:56:43 p.m. »
v0.4
 - import/export date CSV
 - mesaje totaluri plinuri și costuri
 - bugfix listare mașini (nu se afișa poza în anumite condiții)

https://send.firefox.com/download/80007d9742/#b3C-37Mp0IOtuFhUj39zaA

Importul și exportul de date îl găsiți în meniul contextual pentru fiecare mașină, în ecranul principal de selecție a mașinii (long-tap pe o mașină).
Atenție la import, salvați datele înainte de a testa, că nu am apucat să testez foarte mult - cea mai sigură variantă este în continuare să salvați fișierul (e suficientă și simpla redenumire) "carmondata.json" de pe storage.

Formatele fișierelor de import sunt:
- realimentări: data,distanță parcursă,cantitate,preț unitar,%oraș,%dn,%autostrada,detalii (ex. "2017-12-31,385.0,41.96,5.29,100,0,0,descriere")
- costuri: data,preț,tip,furnizor,detalii (ex.: "2017-10-19,200.0,REGISTRATION,Suzuki,înmatriculare provizorie")

Data trebuie să fie de forma: "aaaa-ll-zz". Tipul costului trebuie să fie unul dintre: SERVICE, MAINTAINANCE, REGISTRATION, PARKING, WASH, TOLL, FINE, INSURANCE, ACCESSORIES, REPAIR, PAYMENT

Offline Catalln

« Răspuns #39 : 22.Feb.2018, 09:19:40 p.m. »
@JMu am intampinat urmatoarele probleme:
1. am instalat v0.4 am incercat sa fac importul asa cum ai indicat (fisierul *.csv atasat) dar ... nimic
2. am creat o alta masina la care am incercat sa fac la fel dar ... nimic, colac peste pupaza cand dadeam sa intru pe masina nou creata aplicatia se inchidea
3. am dezinstalat si reinstaalat aplicatia iar problema de la pct. 2 persista

ceva sugestii ?

Multumesc.
Consum mixt realizat la