Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Diverse
(Moderator:
gabineg
) »
Aplicație management consum/cheltuieli, etc
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
Mergi Jos
Autor
Subiect: Aplicație management consum/cheltuieli, etc (Citit de 4591 ori)
0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
JMu
Sr. Member
Mesaje postate: 345
Gen:
B
Aplicație management consum/cheltuieli, etc
«
:
17.Ian.2018, 06:44:55 p.m. »
Având o dambla de mai mult timp de a ține o evidentă cât mai exactă a tot ce ține de mașină, am tot căutat aplicații care să facă tot ce aș vrea eu. Deși sunt destul de multe, eu nu am găsit nici până acum una de care să fiu complet mulțumit - vreau de exemplu pe fiecare alimentare să pot specifica cât % a fost oraș, cât DN și cât autostrada - pentru că diferă destul de mult consumurile între regimuri de mers. Sau de exemplu să îmi facă un calcul de costuri de ... rulare să spunem, dar în care să îmi calculeze automat și devalorizarea mașinii în funcție de prețul inițial și vechimea mașinii. Ideal toate astea atât pe PC (online) cât și Android, sincronizate bine-înteles.
Am încercat Fuelio, Spritmonitor, Car Buddy, Drivvo... tot ce am prins și încă nu am găsit una să îmi placa.
Așa că m-am apucat să o fac eu.
Pentru început Android, pregătită ulterior pentru site & sincronizare. Momentan ține datele local (JSON serializat), și va funcționa și offline, dar va fi foarte ușor să o trec la sincronizare cu site-ul.
Momentan e în stadiul în care se pot defini mașini, se pot adăuga/edita consumuri și bineînteles afișa consumurile. E clar însă că nu e gata de folosit, lipsesc foarte multe, și poate crapă în multe locuri.
Atașez câteva poze cu ce am făcut până acum (e în engleză, că una din "cerințele" mele e să fie și multi-language).
Dacă e cineva interesat să o folosească, voi pune la dispoziție cu plăcere apkul. Dacă sunt mai mulți, vă pot da detalii și cu ce am eu în minte să facă aplicația și site-ul până la capăt.
Oricum ar fi, eu de terminat tot o voi termina, ca mă "roade" de mai mult timp, chiar dacă o să lucrez la ea doar în weekend, că în timpul săptămânii nu prea am cum.
memorat
S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017
The following users thanked this post:
gabineg
,
shpeedy
,
musicall
,
toma
,
Girbil
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14537
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
Re: Aplicație management consum/cheltuieli, etc
«
Răspuns #1 :
17.Ian.2018, 06:49:39 p.m. »
Foarte interesant "start-up"-ul! Iti doresc succes si sper, cu ajutorul colegilor, s-o aduci la maturitate, ca sa profităm atât noi, dar mai ales tu.
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
yeti
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 1520
Gen:
Bucuresti, Sector 3
«
Răspuns #2 :
17.Ian.2018, 09:50:57 p.m. »
Folosesc de multa vreme Spritmonitor si sunt si eu nemultumit de unele slabiciuni ale aplicatiei. Ceea ce propui prin aplicatia ta suna foarte interesant.
Succes!
P.S.
Sunt curios ce algoritm folosesti pentru calculul devalorizarii.
memorat
Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara
Mokka
ciprh
Newbie
Mesaje postate: 37
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #3 :
17.Ian.2018, 10:27:19 p.m. »
Felicitari pentru initiativa!
Incerci sa extinzi spre fleet management, eventual o integrare cu un erp?
memorat
Vitara S, 4x4, MT, Galactic Grey/Cosmic Black
berila_mz
Full Member
Mesaje postate: 173
Gen:
Cluj Napoca
«
Răspuns #4 :
17.Ian.2018, 10:32:43 p.m. »
Felicitari!
Sunt interesat de o astfel de aplicatie.
Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk
memorat
Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit
JMu
Sr. Member
Gen:
B
«
Răspuns #5 :
17.Ian.2018, 10:52:22 p.m. »
Mulțumesc pentru urări și încurajări.
@yeti
- algoritmul la care m-am gândit câteva minute, acum câteva dimineți la cafea
ar fi că devalorizarea este de aproximativ 1.3 - 1.4 % pe lună din valoarea rămasă (deci nu din valoarea inițială, ci din ceea de luna trecută). Din calculele mele rapide, pare ok. Sigur, va exista în opțiuni și posibilitatea de setare a unui factor de corecție, că nu toate mașinile se devalorizează la fel.
Dacă ai o listă de nemulțumiri/îmbunătățiri sunt deschis la sugestii.
@ciprh
- da, clar, când va fi 100% funcțională cu ceea ce vreau eu, fleet management, integrare cu dispozitive gps, integrare cu erp-uri sunt clar direcții pe care le voi lua în considerare.
Deocamdată însă este strict pentru "satisfacerea piticului". Nu m-am gândit încă la monetizare.
Chiar daca la un moment dat poate voi ajunge la pasul monetizării, promit că membrii activi ai acestui forum o vor putea folosi 100% gratuit, fără limitări sau reclame.
Singura parte proastă este că momentan nu îmi pot aloca din timpul normal de lucru pentru ea, sunt nevoit să o dezvolt doar in weekend și poate 1-2 ore seara. Asta înseamnă că va dura mai mult decât aș vrea eu sa o pot aduce la forma finală, dar sper sa nu fie prea multe luni.
memorat
ciprh
Newbie
Mesaje postate: 37
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #6 :
18.Ian.2018, 05:50:32 p.m. »
Daca ai nevoie de
cobai
testeri, dau si eu o mana de ajutor
Bafta!
memorat
Vitara S, 4x4, MT, Galactic Grey/Cosmic Black
Catalln
Hero Member
Mesaje postate: 986
«
Răspuns #7 :
18.Ian.2018, 06:22:48 p.m. »
@JMu
felicitari pentru initiativa.
Sunt in aceiasi situatie / astentiment cu tine, dar nu ma pricep la programare
.
Vorba lui
@ciprh
daca e nevoie de testeri, ma bag si eu.
Spor la treaba.
memorat
Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
JMu
Sr. Member
Gen:
B
«
Răspuns #8 :
21.Ian.2018, 04:57:14 p.m. »
Iată și prima versiune. Să-i zicem 0.1-alpha1.
https://send.firefox.com/download/b856a9216f/#D3oHm0ji651FDwJo2KxpLQ
- linkul este valabil 24 de ore și 20 de descărcări. Nu pot atașa pe forum, apkul are 6.4MB iar limita este de 5.
Cine vrea să testeze e invitatul meu. Îmi puteți spune ce/dacă vă place, sau idei de îmbunătățiri. Țineți cont că nu garantez integritatea datelor înregistrare în aplicație
. Altfel spus, nu mă înjurați dacă băgați 100 de alimentări și apoi pierdeți toate datele.
Eu sper că nu e cazul, dar nu există garanție.
Am o rugăminte către moderatori - faceți vă rog acest topic accesibil doar utilizatorilor înregistrați (eventual dacă are SMF-ul chiar doar utilizatorilor cu un minim număr de posturi) că nu aș vrea să fie disponibil public.
Cam ce funcționează acum:
- adăugare/editare/ștergere mașină
- pentru fiecare mașină se pot adăuga/modifica/șterge realimentări
- setarea de limbă - implicit va fi engleză, dar se poate selecta din meniul principal -> setări -> limbă
Setarea pentru devalorizare are acum 2 componente: devalorizarea inițiala (banii pierduți când ai ieșit pe poarta dealerului) și devalorizarea lunară, aplicată la valoarea rămasă.
Cam ce nu funcționează:
- statisticile - în afară de calculul consumului pe fiecare alimentare + pe mașină, nu se prea fac alte statistici.
- setările de sistemul de unități, monedă, depreciere
Ce urmează:
- ecranul de management costuri (revizii, reparații, accesorii, plăți, etc)
- ecranul de alerte (remindere)
- statistici: pe mașină, pe consumuri (aici o să fie ceva mai mult de testat, pentru că vreau să calculeze consumurile oraș/dn/autostradă puțin mai inteligent decât restul aplicațiilor, care sunt destul de pe lângă), pe cheltuieli, etc.
- cont și integrare cu serverul + sincronizare
Aplicația va putea fi folosită și offline, evident fără a avea acces web la cont și date. În momentul în care un user își creează cont datele vor fi urcate automat, deci nu se pierde nimic dacă merge pe varianta offline la început.
memorat
yeti
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 1520
Gen:
Bucuresti, Sector 3
«
Răspuns #9 :
21.Ian.2018, 05:43:06 p.m. »
Am descarcat si instalat apk-ul pe o tableta Samsung TAB S cu Android 6.0.1. Am obtinut pe ecran imaginea atasata, iar din meniu am putut accesa doar "Settings".
Atat!
memorat
Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara
Mokka
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
Mergi Sus