Am incheiat capitolul "Carnavalul de la Venezia"
A fost o experienta super, extrem de obositoare, putea sa fie si foarte scumpa (dar asta tine de cat de strans esti sau nu la punga) desi s-a redus la doar 3 zile petrecute pe insula.
Din Treviso/aeroport am mers in Mestre cu un autobuz - 12 €/persoana. Acolo am luat cu 40 € un tichet valid pe 3 zile pe mai multe mijloace de transport: autobuze, trenuri (locale) si "vaporetto" - vaporasul cu care se merge pe Canalul Grande. Mestre - Venezia cu autobuzul si-apoi cu trenul ca era mai comod si mai rapid.
Venezia s-ar putea acoperi in 3 zile, dar ar trebui sa fie un tur de forta infaptuit metodic. Noua ne-a scapat partea de la final de cursa cu "vaporetto", respectiv Lido.
Am mers pe jos kilometri.
Am vazut cateva muzee, in frunte cu celebrul Palat al Dogilor.
Am mancat bine la cateva restaurante si terase.
Am luat si portocale "tara de origine Italia" absolut delicioase, la 2,79 €/kg.
Am mancat o gramada de inghetata (la recomandarile colegilor de pe forum).
Ne-am pierdut prin labirintul de stradute.
Am facut poze cat am putut.
Am admirat vitrine cu sute si mii de masti si suveniruri care mai de care mai colorate.
...
Carnavalul e un eveniment special ce se transpune in starea de spirit a turistilor. Odata e o parada organizata de oficialitati, dar se regaseste si in modul de manifestare al majoritatii participantilor. Totul e plin de culoare si de... libertate. Nimic nu e ridicol, sau aiurea. Lumea se distreaza cu sau fara masca sau costume.
Pur si simplu e frumos; o experienta extraordinara pe care se merita sa ti-o oferi daca ai posibilitatea.
Distractie frumoasa,
@Meltdown!