Autor Subiect: Carnavalul de la Venezia  (Citit de 1818 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Carnavalul de la Venezia
« Răspuns #10 : 21.Ian.2018, 09:53:51 a.m. »
Poti lua trenul si da o fuga in Florenta - eventual iei o noapte sau doua de cazare acolo; 6 zile in Venetia sunt cam mult intr-adevar.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Meltdown

« Răspuns #11 : 22.Ian.2018, 11:53:25 a.m. »
Mai este si Verona.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ...

« Răspuns #12 : 22.Ian.2018, 12:07:38 p.m. »
In Verona recomand gelateria Amorino, fac un gelato fabulos si ti-l vand in forma de trandafir, in ce combinatie doresti. Plus un macaron deasupra.
Cu trenul din Venetia/Mestre se ajunge rapid si convenabil la Verona, statia Porta Nuova.

The following users thanked this post: Meltdown

Offline jante.otel

« Răspuns #13 : 31.Ian.2018, 10:32:56 p.m. »
Am incheiat capitolul "Carnavalul de la Venezia" :(
A fost o experienta super, extrem de obositoare, putea sa fie si foarte scumpa (dar asta tine de cat de strans esti sau nu la punga) desi s-a redus la doar 3 zile petrecute pe insula.
Din Treviso/aeroport am mers in Mestre cu un autobuz - 12 €/persoana. Acolo am luat cu 40 € un tichet valid pe 3 zile pe mai multe mijloace de transport: autobuze, trenuri (locale) si "vaporetto" - vaporasul cu care se merge pe Canalul Grande. Mestre - Venezia cu autobuzul si-apoi cu trenul ca era mai comod si mai rapid.
Venezia s-ar putea acoperi in 3 zile, dar ar trebui sa fie un tur de forta infaptuit metodic. Noua ne-a scapat partea de la final de cursa cu "vaporetto", respectiv Lido.

Am mers pe jos kilometri.
Am vazut cateva muzee, in frunte cu celebrul Palat al Dogilor.
Am mancat bine la cateva restaurante si terase.
Am luat si portocale "tara de origine Italia" absolut delicioase, la 2,79 €/kg.
Am mancat o gramada de inghetata (la recomandarile colegilor de pe forum).
Ne-am pierdut prin labirintul de stradute.
Am facut poze cat am putut.
Am admirat vitrine cu sute si mii de masti si suveniruri care mai de care mai colorate.
...
Carnavalul e un eveniment special ce se transpune in starea de spirit a turistilor. Odata e o parada organizata de oficialitati, dar se regaseste si in modul de manifestare al majoritatii participantilor. Totul e plin de culoare si de... libertate. Nimic nu e ridicol, sau aiurea. Lumea se distreaza cu sau fara masca sau costume.
Pur si simplu e frumos; o experienta extraordinara pe care se merita sa ti-o oferi daca ai posibilitatea.

Distractie frumoasa, @Meltdown!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline jante.otel

« Răspuns #14 : 31.Ian.2018, 10:37:06 p.m. »
Incerc sa adaug si cateva poze (am incercat in nestire mai devreme, fara succes) dupa ce le-am redus sa vedem daca au loc asa..
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline ...

« Răspuns #15 : 01.Feb.2018, 10:09:20 a.m. »
Magazinul cu dulciuri nu l-am ratat nici noi, n-am avut cum. Tocmai citeam zilele trecute ca in Venetia, printre alte orase din Italia, a fost depasit pragul maxim de poluare. Nu cred sa fie de la vaporetto-urile pe motorina...

Offline Meltdown

« Răspuns #16 : 06.Feb.2018, 06:21:12 p.m. »
Am ajuns si noi acasa Duminica.

La dus, am facut la fel ca si colegul, de la Treviso, am luat autocarul, 12 euro/pers parca.
La retur, am luat trenul, 4 euro de persoana. Ultima noapte am dormit in Treviso, langa aeroport.

Cand am ajuns acolo, nu am stiut sa luam vaporul pana la cazare asa ca am luat-o pe jos. Ne-au iesit poduletele pe ochi. Am facut 25.000 de pasi in ziua aia.

Dupa, am iesit prin oras. Am incercat sa asistam la carnaval, dar am ramas blocati intre 2 poduri. Era atata lume incat nu se putea inainta.

Dupa vreo 1 ora si ceva am reusit sa inaintam.

Restul zilelor le-am petrecut folosindu-ne de abonamentul de tranport Venezia Unica. 60eur 7 zile. Inca 40 de euro si am primit si acces la vreo 12 muzee parca.

M-a impresionat arhitectura orasului. Si mai ales m-a impresionat sticla de murano.

Ceea ce trebuie stiut este ca Venezia este un oras SCUMP. In retrospectiva trebuia sa luam mai putine zile in Venezia si sa luam in alt oras cazare.
Dar, a fost si o ocazie speciala, asa ca nu m-a deranjat ca am stat atat de mult.

Din punctul meu de vedere, ai ce vedea cam in 5-6 zile. Eu m-am plimbat atata fara sa ma plictisesc.

In alte 2 zile am fost in Verona si Bologna. Florenta nu am putut sa o bifam pentru ca am ratat trenul.

Legat de trenuri, este o placere sa mergi cu trenul.

Cam 12 euro 250km(2 ore), clasa a 2-a. Ai 220V in scaun pentru aparatura, loc de agatat biciclete. As face cu placere naveta zilnic pana la birou asa.

Offline Meltdown

« Răspuns #17 : 06.Feb.2018, 06:24:17 p.m. »
Inca o chestie.

Nu a aplaudat nimeni la aterizare.

Doi. Am dat de foarte multi romani care lucrau in Italia. Oameni foarte ok.

In Bologna am vazut foarte multi cersetori totusi.