Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 36552 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #230 : 12.Oct.2018, 09:51:15 p.m. »
Fratilor, dupa vechea zicala, cat dai atata face, era clar ca undeva au mai taiat din colturi pentru a  trage de pret. Pana la urma eu de asta am ales masina asta, dotari peste medie la un pret decent. In afara de suspensie si probabil acea problema inca inexistenta la directie altceva nu am avut sa-i reprosez. Poate rezervorul prea mic? Cat despre suspensie ca despre asta e firul acesta, e ceva mai buna cu noile amortizoare si tampoane dar in nici un caz nu e cum te-ai astepta sa fie. Dar, cum am zis, cpf? ncpf!

Dreptat ai, pretul e f.bun; suspensia cred ca este ok la o sarcina utila de 200-250 kg. Gasesc rezervorul ok cat timp te duce peste 500 km in medie; am la Swift capacitatea de 37 L si la drumuri in afara am atins si 700 km si mai aveam vreo 3 L; in oras inca nu am socotit dar sigur trece de 500 km(o sa vad curand); si Ignisul si Swiftul sunt cam la fel si au acelasi motor...

Inteleg ca ai atins deja 30 k km fara probleme majore; deci sanse sa faci la fel inca de 3 x pe atat sunt mari deci masuina isi indeplineste scopul.
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #231 : 12.Oct.2018, 10:06:07 p.m. »
Hmm, pt. o naveta zilnica la serviciu (aprox. 16-20 km in total/zi) din periferia lui Rm.Valcea pana in extremitatea opusa a orasului (deci cam 50:50 urban-extraurban), cu dimineti ceva mai aglomerate, un rezervor imi ajunge cam 400 km, cam la fix pt. o luna. Iarna nu prea cred. Consumul asta vara a fost de 6.7-6.8 la pompa.
In schimb, in cele 2 drumuri extraurbane pe care le-am facut am scos 4.3-4.5%; unii ziceau si mai putin.

Offline tibanul

« Răspuns #232 : 13.Oct.2018, 01:08:23 a.m. »
Daca e sa mergi la consum sigur se poate, ma plictiseam teribil intr-o duminica si seara trebuia sa imi recuperez colega de apartament din Iasi. Am scos Suceava Iasi cu golanul 3.9. Drept e ca am si facut 3 ore.
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #233 : 12.Dec.2018, 08:53:58 a.m. »
De ce m-am codit eu aproape un an ca sa umble Dorel la suspensiile mele: după cum spuneam, roata dreaptă față troncăne  (se aude mai ales la subdenivelarile line, unde zgomotul normal de suspensie nu e asa prezent, dar si la bumper-ele de cauciuc etc.) iar pe spate se aude un scârțâit de arc in virajele mai strânse sau in pantă (cand se înclină masina intr-o parte) la viteza mica (probabil arcurile sau prinderile acestora). Inițial am crezut de ultima problema ca mi se pare dar am început să mă obișnuiesc cu șoriceii din mașină 😀 (mai am unul sub pedală de ambreiaj; trebuie sa bag o pisică pt. ca mecanicul n-a reușit sa-l prindă😀).
Si toate astea dupa doar la 6500 km.

Offline f.cristi

« Răspuns #234 : 12.Dec.2018, 12:22:57 p.m. »
Mai corect, 6500 am acum, șoriceii ii am din vara, după ce s-a umblat la suspensii.

Offline tibanul

« Răspuns #235 : 17.Dec.2018, 09:56:08 a.m. »
Poate e prea putin circulat :))).
Intr-o nota mai serioasa: mi se pare incredibil cum aceeasi masina din ~ aceeasi perioada se comporta asa diferit.

Offline Soimu

« Răspuns #236 : 17.Dec.2018, 01:11:55 p.m. »
Poate e prea putin circulat :))).
Intr-o nota mai serioasa: mi se pare incredibil cum aceeasi masina din ~ aceeasi perioada se comporta asa diferit.

Eu cred ca mai depinde si de la om la om; ce as vrea sa spun: poate dl.F.Cristi este o persoana mai pretentioasa,. ceea ce este f. normal...poate se gandeste ca daca tot munceste cinstit pt. banii lui, si nu sunt de furat, atunci cand ii da, trebuie sa primeasca de ei, un bun onest si de calitate! si nu cred ca cineva nu e de acord cu asta!...In acelasi timp, in afara de acest gen de oameni indarjiti (de apreciat, ca lupta si pt. noi ceilalti!) mai sunt si alde noi astialaltii, care suntem mai "intelegatori", mai toleranti, mai iertatori care realizam ca traim intr-o tara de rahat cu o majoritate de rahat, si care realizam ca deocamdata trebuie sa acceptam unele situatii ca ne facem degeaba nervi, si sanatatea noastra e mai importanta...recunosc ca si eu lupt, dar inainte de a o face evaluez sansele si nervii cheltuiti, si actionez in functie de bilant; uneori merg pana la capat, alteori las de la mine! Unele lucruri sunt tolerabile (chiar si la masini), alteori nu! Deci chiar si la o masina noua sunt unele chestii de acceptat si altele nu...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #237 : 17.Dec.2018, 01:26:39 p.m. »
Cred ca problema defapt este de marketing. Se marcheteaza brandul a fi ceva ce nu este. Daca era definit prin preturi, acolo unde ii este locul, langa Dacia, nu mai aveam ce comenta. Dar deviem de la discutie.

Am discutat cu colegul @Cristi R care este foarte multumit de kit-ul de arcuri MAD. Si-a pus si pe fata si pe spate si pretul final este de bun simt. Schimbul de piese in reprezentanta deci nu are probleme cu garantia. Am sa il las pe el sa intre mai mult in detalii.

Offline f.cristi

« Răspuns #238 : 17.Dec.2018, 08:54:40 p.m. »
Sunt, intr-adevar o persoana mai pretentioasa si cu o ureche (chiar doua) mai sensibila, dar nu pot sa zic ca ma deranjeza ca Ignis-ul sa zicem nu e foarte bine antifonat sau ca are suspensii zgomotoase decat in masura in care aceste lucruri tradeaza un defect sau o prindere deficitara...Si nu a fost o masina chiar ieftina; la 14000 Euro cred ca e mai scump decat orice Dacie, cu exceptia Duster-ului.
Dar din moment ce troncanitul de care vorbeam se aude doar pe dreapta fata tind sa cred ca nu mi se pare si ca nu e un zgomot normal. Nu e un zgomot deranjant sau permanent si stateam zilele astea si ma gandeam daca sa ma obisnuiesc (si) cu asta sau sa ma duc din nou in service (anul asta nu mai am chef). Totusi, ma gandesc ca daca ii dau ignore nu va disparea de la sine si posibil sa se agraveze problema, poate si cu alte consecinte neplacute.

mi se pare incredibil cum aceeasi masina din ~ aceeasi perioada se comporta asa diferit.
Poate la tine n-a intervenit Dorel sau a fost mai priceput.

Offline tibanul

« Răspuns #239 : 18.Dec.2018, 10:42:56 a.m. »
Service irlandez, nu am avut acces la masina. Pana la urma interventia a constat in ceva banal deci nu stiu ce ar putea sa trocane de la dorei. Ai incercat sa o pui pe un cric si sa o iei la cautat?