Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35181 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gheata74

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #40 : 21.Ian.2018, 08:44:59 p.m. »
Aceeași problemă am și eu cu ignisul 2017

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline f.cristi

« Răspuns #41 : 21.Ian.2018, 08:49:14 p.m. »
Tocmai am vorbit cu cineva din Pitesti care de curand a cumparat Ignis-ul 4WD gri cu care am facut si eu un drive test pana sa iau masina.
Zilele astea omul a facut un drum Pitesti-Timisoara: doi adulti in fata si un copil, rezervorul plin si ceva bagaje usoare in spate (in jur de 100 kg pe spate). Cand au ajuns in Timisoara copilul se vaieta de partea dorsala. Cumnatul omului, care e mecanic auto am inteles, s-a uitat la suspensia spate si practic intre tampon si contratampon daca mai erau cativa mm si ca schimbarea telescoapelor si a tampoanelor nu este solutia potrivita, ci trebuiesc schimbate in primul rand arcurile !
Asa ca am convenit sa mergem fiecare sa sesizam service-urile, iar daca solutia oferita nu va fi cea potrivita ne-am hotarat sa facem in prima faza o petitie catre Suzuki (Ro, Hu sau Jp, sa vedem catre cine) la care invitam sa adere cat mai multi nemultumiti de aceasta problema. De ce sa ne apucam noi sa scoatem bani din buzunar pt. o problema de proasta conceptie a masinii ?

LE: vad ca domnul deja a aparut pe forum, dar am detaliat eu problema dumnealui (si nu numai).

Offline duculetu

« Răspuns #42 : 22.Ian.2018, 09:17:42 a.m. »
@f.cristi poti conta pe semnatura mea. Sunt interesat de petitie.

Offline f.cristi

« Răspuns #43 : 22.Ian.2018, 07:53:23 p.m. »
Astazi am fost la dealerul local pt. ca sa ma interesez de problema suspensiilor. Seful service-ului a verificat dupa seria de sasiu si mi-a confirmat ca masina mea se incadreaza pt. remedierea suspensiei si ca solutia propusa consta in schimbarea amortizoarelor fata-spate si a tampoanelor spate. I-am spus ca aceasta solutie nu mi se pare o rezolvare, ci doar ajuta un pic la diminuarea efectelor si nu la rezolvarea cauzelor si ca problema vine in primul rand de la arcuri, care sunt prea subtiri si prea scurte. Mi-a indicat sa iau legatura cu un domn director Dragos Iancu de la Suzuki Romania si mi-a dat un nr. de tel. (021.794.98.30) si o adresa de mail (contact@suzuki.ro) despre care ulterior mi-am dat seama ca erau fix de pe pagina de contact de pe suzuki.ro.
Dupa vreo 15-20 de min de asteptare in muzica de la numarul respectiv (la care nu se specifica nimic ca "ati sunat la Suzuki...") imi raspunde un baietas (asa mi s-a parut) care imi spune ca nu a auzit de directorul respectiv (sau poate ca nu a vrut sa-mi realizeze legatura  :D). Ii spun problema si el imi spune ca imi da un numar de tel. de la serviciul asistenta (rutiera). Il intreb daca acolo au treaba cu garantiile si mi-a zis ca da. Mi-am dat seama ca a vrut sa scape de mine si ca asistenta nu prea are treaba cu garantia dar totusi am sunat. Acolo un domn mult mai amabil aproape ca rade de mine, imi zice ca ei nici macar nu sunt angajati Suzuki si ma sfatuieste sa sun tocmai la numarul de dinainte.
Deci un fel de ping-pong.
Problema e ca nu cred ca ne putem adresa direct ANPC-ului pt. ca, desi solutia propusa de ei e clar neadecvata (lucru pe care il poate confirma orice inginer sau mecanic auto), institutia respectiva o sa spuna ca ne-a fost oferita o solutie de catre Suzuki si noi am refuzat-o.
Eu zic ca fiecare dintre noi cei cu probleme sa stranga dovezi (poze cu suspensia spate la diverse incarcaturi) si sa le atasam la o petitie catre Suzuki Romania sau Ungaria (?) (cu toate ca din vreo 4 mail-uri pe care le-am trimis la adresa contact@suzuki.ro n-am primit raspuns decat la unul).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #44 : 22.Ian.2018, 08:24:48 p.m. »
Dl. dir. Dragos Iancu este coleg cu noi pe forum. Statistica arată că n-a mai intrat din 2013, dar poate citeste... incognito. ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cristi R

« Răspuns #45 : 23.Ian.2018, 06:21:33 p.m. »
Buna ziua,
In primul rand va multumesc pentru gandurile bune tuturor !! Piatra mea are 9 mm si nu as fi putut nici daca eram la 20 de ani sa o elimin singur. Operatia a decurs bine iar doctorul de la panduri are maini de aur Sa-i dea cel de sus sanatate. Intr-o saptamana 2 sunt pe roti. OK Cu aceasta problema.
Sa revenim la masinile noastre. F.Cristi poti conta nu numai pe adeziunea mea la petitia pe care vreti sa o initiati catre Suzuki si care mi se pare absolut justa dar mai mult decat atata eu voi veni si cu costurile si facturile ce le voi plati pentru o reparatie corecta daca aceasta se va intampla cu arcurile MAD (ma refer la costurile oficiale in conditiile in care poate o sa mai fac ceva si la negru alea se pierd). Am vorbit azi la Cluj de pe pat de spital si mi-au spus ca arcurile mele de spate vor sosi la ei saptamana viitoare pe la mijloc apoi probabil la mine de azi in 2 saptamani iar eu nu voi intarzia sa le montez. Am sunat si la Autonet sa-i instiintez de un termen de principiu si sa vada ca sunt om serios si ca nu am disparut ca magaru-n ceata si sa-mi tina rezervat kitul japonez de reparatie sa pun amortizoarele cele noi sau macar sa le testez cat de bune sunt si care se potrivesc mai bine. Imi pun mari sperante in arcurile MAD si sper sa fie solutia buna pentru masinile noastre si m-as bucura sa recuperez ceva bani din reparatie de la incompetentii astia de japonezi retardati, ca ei au stiut sa ceara parale destule pe caruta lor.
Va salut pe toti respectuos
Cristi R
Deblocat dar inca intr-o lunga convalescenta cu uretra-n pioneze
  • Suzuki Ignis 2017

Offline migabi

« Răspuns #46 : 23.Ian.2018, 07:10:45 p.m. »
Poate stie cineva de existenta unui organism european ce lucreaz cu standardele de siguranta auto fiindca ar merge o petitie.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline gheata74

« Răspuns #47 : 23.Ian.2018, 09:18:29 p.m. »
Acum am sosit din mica mea vacanța ( Pitești -Timișoara )  cu micuța mea japoneza Suzuki ignis noua nouță , pe care am botezat o " căruța " dar sa revenim la problemele noastre
 Eu unul nu pot crede ca firma Suzuki poate face așa ceva , pur și simplu își bate joc de clienții săi , Invit patru japonezi mititei în asemenea mașină să facă o cursă de maxim 10 km , Bineînțeles doi în față doi în spate, și apoi să-mi spună cei doare mai tare , spatele ,dosul, sau creierii din cap  ,eu unul sunt foarte revoltat de ceea ce se întâmplă cu asemenea mașină , două persoane adulte în față un copil în spate, rezervorul bineînțeles plin , mașina așezându-se  foarte ușor pe tampoane nu pot să cred asa ceva la o mașină nouă 2017. Vineri sunt programat la  reprezentanta  și aștept să văd cum vor rezolva această problemă, eu unul mă simt înșelat de acesta firma

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #48 : 23.Ian.2018, 09:28:05 p.m. »
 @Cristi R esti optimist, asta e de bine ! Insanatosire grabnica ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #49 : 23.Ian.2018, 10:17:03 p.m. »
@gheata74 sa ne spui si noua, te rog, ce ai rezolvat. Multumesc!