Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35179 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #250 : 25.Ian.2019, 05:11:52 p.m. »
"Într-adevăr, cu 1-2 persoane problema nu se sesizează."

Cu asta mi-ai dat o veste buna!...imi vine prin finalul de februarie; deja mi-am comandat "all-seasons" :)
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Soimu

« Răspuns #251 : 11.Apr.2019, 10:41:49 p.m. »
Ca sa finalizez cele mentionate la postarea anterioara: masina a venit, am deja peste 3000 km, numai cu 1-2 persoane si bagaj de 20-30 kg, merge superb, nu simt nicio problema la suspensii; uneori cand am luat viraje cu viteza mai mare am simtit forta centrifuga ca I-ar place sa ma rastoarne spre exterior, ceea ce la Swift nu am simtit niciodata; dar vorbim de 2 masini diferite.

Offline duculetu

« Răspuns #252 : 30.Iun.2020, 03:25:10 p.m. »
Salut, tot vad pe olx varianta de perne de aer la un const de 300ron per set. A folosit careva varianta asta? In continuare nu este foarte comoda situatia din spate.

Offline ntire2000

« Răspuns #253 : 30.Iun.2020, 03:33:43 p.m. »
Inainte de a baga banii în niste perne de aer care sincer nu stiu ce durata de viata pot avea, eu as merge pe înlocuirea arcurilor.
Am avut Ignis si problemele de pe puntea spate exista înca de la primele modele.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Soimu

« Răspuns #254 : 01.Dec.2020, 07:49:55 p.m. »
Am ajuns cu Ignisul la vreo 12500 km...nu a vazut mai mult de 200 kg incarcare cu totul si maxim 2 persoane. Cu presiunea in roti ca in carte suspensia e ok...nu necesita nimic!...probabil ca incarcare cu  4 persoane si inca ceva in portbagaj ar solicita spre limite suspensia spate. Dar eu cred ca masinuta asta e facuta pt. 1 sau 2 persoane, iar mai mult numai sporadic cand e absolut necesar...nu am nimic sa-i reprosez inca totul merge ok! In spate nu a stat niciodata nimeni si probabil nici nu va sta!...

Offline ntire2000

« Răspuns #255 : 01.Dec.2020, 08:34:00 p.m. »
E masina de oras, pentru 2 adulti + ceva copii e suficienta.
Asa a si fost gândita, de aceea suspensia e cam la limita.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Crocodil12

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #256 : 06.Mai.2021, 08:32:44 a.m. »
Salutare tuturor! Am doua intrebari:
1.  Problema suspensiilor este intalnita si la varianta ignis all-grip? Din cate vad rezolvarea problemei este  achizitionarea de arcuri MAD la 2WD.
2. Aveti idee daca la Ignis 2021 la 2wd mai exista aceasta problema?
Astept feedback, multumesc anticipat!
  • SUZUKI IGNIS

Offline duculetu

« Răspuns #257 : 06.Mai.2021, 09:52:32 a.m. »
Salut Daniel, tuturor, simt nevoia sa vin cu cateva clarificari pe subiect penru ca (spre bucuria tuturor) lumea se informeaza, citeste forumul si incepe cu primele postari dar vor sa verifice si pe FB care este ultimul status.
Problema cu suspensia nu a fost pe modelele 2016-2020 ci doar un lot izolat din 2017;
Problema nu a fost pe masinile 2wd ci doar pe cele cu AllGrip;
Solutia a venit de la reprezentanta iar acum, toata masinile care au fost afectate, au aceleasi piese ca toate celelalte.

Eu am fost printre cei afectati, m-am adresat locului de unde am cumparat masina iar ei au schimbat piesele (si fata si spate). Luand in calcul ca eu am cumparat masina in 2017 cu 13.350e+600e culoare bitone (pretul de lista fara alte reduceri) iar la scurt timp dupa ce majoritatea am atras atentia asupra problemei pretul a crescut la 13.600e+750e (pretul de lista fara alte reduceri) ma gandesc/banuiesc ca si-au amortizat cumva costurile.
Sunt curios @mari , in 2019 a fost mai scump Ignisul GLX AllGrip fata de ce am scis eu mai sus?

Chiar daca ei au venit cu solutia, masina este tot una de buget, nu va ganditi ca plecati cu Ignisul in vacanta cu familia si mai tractati si o rulota. Este o masina de oras (cum scris si un coleg mai sus) unde poti sa iesi si un weekend la mare/munte daca sunteti 3-4 oameni (in ideea a trei bagaje de mana care incap in portbagajul de 200l)
Colegii care spun ca se lasa, cara tot timpul mult pe ea, trusa de scule, cutie deasupra etc. Pentru ei exista solutie arcurile MAD sau perne de aer care se insereaza in arcurile actuale (solutia asta nu stiu cum este dar am vazu ca se pun si pe masini de marfa).

Sper ca cei care incep sa citeasca acest thread sa ajunga si la postarea mea, in momentul actual, aceasta problema cu suspensia nu mai exista, nici pe modelele 2016-2020 nici pe 2021+. Se poate circula 4 persoane cu masina asta fara probleme in oras/drum pe distanta relativ scurta. In momentul de fata, pentru fullLED, AllGrip, garda la sol mai mare ca Vitara, la pretul asta, nu cred ca exista o alternativa mai buna. Nic Fiat Panda 4x4 cu motorul in 2 cilindri nu merita din punctul meu de vedere.

Ca sa nu fiu ipocrit, de ce eu as schimba totusi arcurile, pentru soft offroad: https://www.youtube.com/channel/UCYiwNF5YOVBZt8vPq305BWw dar orice masina ai cumpara necesita o mica investitie pentru asa ceva. Daca nu vreti sa iesiti cu ea pe pamant, nu va trebuie suspensie imbunatatita.

Recomand sa faceti un drive test si luati doi baieti din reprezentanta care sa stea pe cele doua locuri din spate i va uitati singuri daca este problematic sau normal cat se lasa.
« Ultima Modificare: 06.Mai.2021, 10:04:24 a.m. de duculetu »

The following users thanked this post: ntire2000, toma, saureign, FritzVonSpritz

Offline mari

« Răspuns #258 : 06.Mai.2021, 03:14:44 p.m. »
Buna, cost 14450 e ( aproximativ, nu am factura la indemana si am beneficiar de remat), nu am platit culoarea metalizata, am primit covorase (onor firma). Sigur un pic mai scumpa :))
  • IGNIS GLX 2019 allgrip

The following users thanked this post: duculetu, FritzVonSpritz