Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35196 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Petre 20

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #190 : 17.Feb.2018, 06:49:16 p.m. »
Mulțumesc Cristi R !!
Numai bine !
  • Ignis

Offline Soimu

« Răspuns #191 : 19.Feb.2018, 04:03:34 p.m. »
@maxwell  mă bucur să aud că suspensia la 2WD se descurcă onorabil.Pe de altă parte , imi pare rau pentru colegii care au 4×4 (că-nțeleg că acolo e problema ), văzându-le supărarea.
Acuma' sincer,de-am avea noi probleme doar cu suspensiile  și în rest masina să fie brici că nu m-ar deranja ... chiar deloc 😎

Nu stiu daca influenta e f. mare si pe ce axa, dar Ignisurile cu AllGrip au masa proprie cam cu 50-60 kg mai mult decat cele 2WD....
Totusi as presupune ca impingand la limita maxima  reducerea maselor proprii ale automobilului (ca sa scada consumul si sa creasca eficienta utilizarii unui motor micut) s-a dimensionat cat s-a putut de mult in scadere; inclusiv arcurile si amortizoarele (daca masinile vin din fabrica fara scut si fara protectii-contraaripa, nu mai zic de roata de rezerva)...
De asemenea in goana competitionala de a scoate pret de productie cat mai mic, e posibil ca si la suspensii sa se fi folosit componente(arcuri si amortizoare) de la unii furnizori care au oferit pret bun dar calitate mai slaba...adica e posibil sa fie un lot de arcuri, ceva mai slabe, mai prost tratate termic, sau cu compozitie mai putin controlata, situatie care este remediabila prin schimbarea furnizorului/componentelor.

Cred ca problema suspensiilor ar putea fi o problema de material si nu de proiectare, deci rezolvabila destul de usor de productie...ramane de vazut!

Buna ziua,
Petre stai linistit in afara de niste lipsuri de dotari masinuta se comporta OK cu suspensiile reparate.
Ce n-am inteles de la colegii de aici de pe forum este ce se intampla cu suspensia fata si de ce a trebuit inlocuita. A inlocuit cineva? Cu ce imbunatatiri? Ma poate lamuri cineva? Oricum am sa cer si ceva detalii saptamana viitoare la service. Nu stiu de ce incet incet parca se lasa pe fata ...sa nu-mi spuneti ca si arcurile astea din fata sunt de mamaliga ...
Va salut respectuos,
Cristi R

Tare asta cu "arcurile de mamaliga"....sa nu fie arcuri "chinezarii" care sunt mai mult plastice decat elastice ca nu sunt tratate termic....daca se lasa masina pe fata si cam asa ramane, e f. posibil sa nu fie vorba de o subdimensionare din proiectare ci doar de o problema calitativa....nu e parerea generala ca masinuta e f.ieftina pt. ce ofera?....undeva trebuie sa fie explicatia....ieftinelii(bine, ieftina pt. tarile civilizate (UK, DE, IT ca pt. buzunarele noastre  e destul de bine"pretuita")....

Eu vad partea buna: motoarele, transmisiile si mecanismele sa fie fiabile iar astea mai consumabile si "tunabile" sa zicem ca se mai accepta o remediere pe garantie sau o rezolvare personala...

« Ultima Modificare: 19.Feb.2018, 04:24:52 p.m. de Soimu »
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: Cristi R

Offline Cristi R

« Răspuns #192 : 20.Feb.2018, 07:32:46 p.m. »
Buna seara,
Am aflat ce e cu amortizoarele fata. Se pun din alea cu arc interior ca si in spate. Pe fata e ok sunt de acord cu ele se pot monta fara grija fiindca arcul este coaxial cu amortizorul. Deci inca mai stau sa ma gandesc daca e cazul sa le schimb sau nu .... Mai am 2 ani si 9 luni de gandire ....
In principiu neaducand nici o marire de garda la sol doar o rigidizare in plus ... Nu stiu ce sa zic in privinta utilitatii ....
Toate cele bune,
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

Offline Petre 20

« Răspuns #193 : 20.Feb.2018, 08:08:15 p.m. »
Făcusem comandă săptămâna trecută de un scut motor pentru Ignis si azi l-am primit.
Dar...nu are fereastră de vizitare pentru baia de ulei așa cum scrie pe site.Si doar l-am întrebat pe omul ăla  de 2 ori dacă are sau nu și el mi-a garantat ca are.
De returnat nu o voi face doar ca voi fi probabil puțin înjurat de cel care va face schimbul de ulei fiindca va trebui să dea jos scutul de fiecare dată și apoi să-l pună la loc...
  • Ignis

Offline f.cristi

« Răspuns #194 : 20.Feb.2018, 08:15:15 p.m. »
Nici ale noastre nu au fereastra de vizitare.
Si oricum trebuie dat jos scutul cand se schimba filtrul de ulei.

Offline Cristi R

« Răspuns #195 : 20.Feb.2018, 08:32:27 p.m. »
Salut !! Nici al meu niciunul nu are gaura pentru ulei...si ala care a avut la citroen era prost pusa si nu a fost data jos niciodata. Asa sunt toate scuturile chiat si cele originale de plastic sau tabla. Deci nici o problema. L ai luat de la Odorhei?? Sunt excelente chiar daca se prind cam greu de masina.
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

Offline enicky

« Răspuns #196 : 20.Feb.2018, 10:05:29 p.m. »
Dar...nu are fereastră de vizitare pentru baia de ulei așa cum scrie pe site.Si doar l-am întrebat pe omul ăla  de 2 ori dacă are sau nu și el mi-a garantat ca are.
   Si care-i problema ?! La cealalta masina am avut scut de fabrica tot fara fereastra ! Doar daca nu vrei sa schimbi tu uleiul cand iese din garantie... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #197 : 21.Feb.2018, 09:02:16 a.m. »
Si la tine este la fel prins ca la bondar?
Am impresia ca daca il cumperi direct din Tinutul Secuiesc este putin mai ieftin fata de dealer (fara manopera) sau este ca nu am calculat transportul.

LE: Oricum, s-a mai discutat subiectul aici si aici.

Offline shpeedy

« Răspuns #198 : 21.Feb.2018, 09:05:47 a.m. »
E irelevanta fereastra aia - la revizii iti da scutul jos de fiecare data...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Petre 20

« Răspuns #199 : 21.Feb.2018, 10:50:51 p.m. »
Azi am întrebat cât ar costa montajul scutului la ei la reprezentanță și mi-au spus 115 lei !
În altă parte am găsit cu 80.În fine,le-am explicat că nu are fereastră de vizitare și că sper sa nu îmi umple frigiderul la schimbul de ulei căci va trebui dat jos de fiecare dată acel scut și apoi pus la loc.Spre surprinderea mea a zis ca nu ii deranjează asta pentru că au o mașină specială cu care montează și demontează scutul...!!
  • Ignis