@maxwell mă bucur să aud că suspensia la 2WD se descurcă onorabil.Pe de altă parte , imi pare rau pentru colegii care au 4×4 (că-nțeleg că acolo e problema ), văzându-le supărarea.
Acuma' sincer,de-am avea noi probleme doar cu suspensiile și în rest masina să fie brici că nu m-ar deranja ... chiar deloc 😎
Nu stiu daca influenta e f. mare si pe ce axa, dar Ignisurile cu AllGrip au masa proprie cam cu 50-60 kg mai mult decat cele 2WD....
Totusi as presupune ca impingand la limita maxima reducerea maselor proprii ale automobilului (ca sa scada consumul si sa creasca eficienta utilizarii unui motor micut) s-a dimensionat cat s-a putut de mult in scadere; inclusiv arcurile si amortizoarele (daca masinile vin din fabrica fara scut si fara protectii-contraaripa, nu mai zic de roata de rezerva)...
De asemenea in goana competitionala de a scoate pret de productie cat mai mic, e posibil ca si la suspensii sa se fi folosit componente(arcuri si amortizoare) de la unii furnizori care au oferit pret bun dar calitate mai slaba...adica e posibil sa fie un lot de arcuri, ceva mai slabe, mai prost tratate termic, sau cu compozitie mai putin controlata, situatie care este remediabila prin schimbarea furnizorului/componentelor.
Cred ca problema suspensiilor ar putea fi o problema de material si nu de proiectare, deci rezolvabila destul de usor de productie...ramane de vazut!
Buna ziua,
Petre stai linistit in afara de niste lipsuri de dotari masinuta se comporta OK cu suspensiile reparate.
Ce n-am inteles de la colegii de aici de pe forum este ce se intampla cu suspensia fata si de ce a trebuit inlocuita. A inlocuit cineva? Cu ce imbunatatiri? Ma poate lamuri cineva? Oricum am sa cer si ceva detalii saptamana viitoare la service. Nu stiu de ce incet incet parca se lasa pe fata ...sa nu-mi spuneti ca si arcurile astea din fata sunt de mamaliga ...
Va salut respectuos,
Cristi R
Tare asta cu "arcurile de mamaliga"....sa nu fie arcuri "chinezarii" care sunt mai mult plastice decat elastice ca nu sunt tratate termic....daca se lasa masina pe fata si cam asa ramane, e f. posibil sa nu fie vorba de o subdimensionare din proiectare ci doar de o problema calitativa....nu e parerea generala ca masinuta e f.ieftina pt. ce ofera?....undeva trebuie sa fie explicatia....ieftinelii(bine, ieftina pt. tarile civilizate (UK, DE, IT ca pt. buzunarele noastre e destul de bine"pretuita")....
Eu vad partea buna: motoarele, transmisiile si mecanismele sa fie fiabile iar astea mai consumabile si "tunabile" sa zicem ca se mai accepta o remediere pe garantie sau o rezolvare personala...