Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35195 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristi R

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #180 : 15.Feb.2018, 09:21:25 p.m. »
Buna seara,
Informatia ca productia de Ignis a fost oprita pentru scurt timp mi-a fost furnizata de oamenii de la service Autonet. Dar sper ca va nu va imaginati ca am spus ca au scos Suzuki Ignis din fabricatie. A fost oprita cateva zile pana s-au facut corectiile necesare privitor la suspensia spate dar nu stiu ce o fi insemnand acest lucru. Oricum am observat si constatat tot de aici de pe forum ca problema suspensiilor spate este cam generala la Suzuki fiindca la sarcini mai mari si Vitara se comporta asemanator cu Ignis.
Eu continui sa cred ca reparatia propusa de japonezi pentru Ignis nu este cea corecta si daca as fi nou posesor de Ignis cu suspensii defecte as refuza categoric reparatia lor in favoarea arcurilor MAD. Mie mi-au facut acte de intrare in service si au scris ca reparatia de garantie s-a facut cu arcurile mele provenienta MAD-Olanda si manopera lor deci nu am nimic de comentat decat ca nu mi s-a dat nimic la mana in acest sens dar in service figurez cu reparatia aceasta.
Si apropo ce comenta un coleg aici...Personal eu am de gand sa pastrez mult si bine aceasta masina. De aceea am si investit sume destul de mari in ea. Am 50 de ani si am schimbat destule masini cred ca garnitura acesta de Koleos + Ignis  ...alaturi de masinuta de epoca a tatalui meu Fiat 850 (1964) nu va mai suferi mari modificari in viitor(nu am enumerat aici Dusterul si Focusul deoarece sunt ale nevesti-mii respectiv soacra-mii dar mai merg si cu alea). Desi functional Fietelul nu mai are drept de circulatie pe strazi neavand ITP facut dar sper ca in viitor sa ma ocup mai indeaproape si de acesta tatal meu avand 81 de ani si nemaiputandu-se ocupa de el.
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: Isaila_B

Offline Petre 20

« Răspuns #181 : 16.Feb.2018, 10:26:48 p.m. »
Buna seara,

Am citit aproape toate mesajele voastre la secțiunea asta cu probleme sispensii. Eu am un GL+2WD dar momentan nu m-am lovit de această problemă. E adevărat că am masina de puțin timp și nu am avut timp să fac drumuri lungi cu ea și nici nu am încărcat-o pentru a vedea cum e cu suspensiile.
Oricum , bănuiesc că și la mine va fi problema atunci când voi pune ceva greutate pe ea că deh, n-o fi a mea mai cu moț!
Ce vreau sa va spun e altceva.Nu stiu daca are vreo legatura cu secțiunea asta dar având în vedere că e vorba de Ignis ,mă gândesc că poate e interesant ce am aflat ...
Am sunat într-o zi la un service Norauto să mă interesez de o anvelopa și o janta pentru mașină. Din vorba în vorbă,cel cu care vorbeam mi-a zis ca a auzit pe mulți posesori de Ignis nemulțumiți că nu prea se găsesc piese ( includ aici și roată de rezervă) decât foarte greu și la prețuri mari.Dar cel mai interesant e ca a venit la noi în țară un lot de Ignis refuzat de țările din europa de vest.
Eu nu stiu ce sa zic...care o fi motivul refuzului sau e doar o vorba aruncată de cineva...habar nu am.
Dar stând și analizând pe acest forum nemulțumirile unora,mă cam face să mă gândesc că poate fi o mașină problematică...sau poate doar acest lot care a intrat pe piata românească. Vorba ăluia...
  • Ignis

Offline JMu

« Răspuns #182 : 16.Feb.2018, 10:42:52 p.m. »
Dar cel mai interesant e ca a venit la noi în țară un lot de Ignis refuzat de țările din europa de vest.
Ăsta-i folclor urban. Și ce documentați sunt ăștia de la Norauto, numa' când mă duc eu să-i întreb de vreun produs se uită la mine cu ochi mari și umezi, de parcă ar fi vânzători de zarzavat.

Are cineva impresia că e mai eficient sa transporți o mașină de colo-colo, în loc să o repari acolo unde e, dacă chiar are probleme? De parcă în România noi nu ducem mașinile astea la garanție daca se strică ceva, doar în Germania se practică asta...
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Petre 20

« Răspuns #183 : 16.Feb.2018, 10:52:56 p.m. »
Si mie mi se pare dubios să refuzi un lot de mașini trimițându-le în altă parte în loc să le retragi și să le repari problema.

Om' trăi și om' vedea .
  • Ignis

Offline maxwell

« Răspuns #184 : 17.Feb.2018, 05:47:23 a.m. »
Mașinile astea nu sunt pentru oricine,  dacă e adevărat, motivul refuzului ar putea fi că sunt prea bune si mai ales prea ieftine! Lăsând gluma la o parte, eu mă bucur că au ajuns si la noi...
@Petre 20, la 2WD suspensia pe spate se comportă onorabil, cu 250 kg + roată de rezervă și cric. Am făcut și niște poze într - o postare anterioară.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline Petre 20

« Răspuns #185 : 17.Feb.2018, 07:05:09 a.m. »
@maxwell  mă bucur să aud că suspensia la 2WD se descurcă onorabil.Pe de altă parte , imi pare rau pentru colegii care au 4×4 (că-nțeleg că acolo e problema ), văzându-le supărarea.
Acuma' sincer,de-am avea noi probleme doar cu suspensiile  și în rest masina să fie brici că nu m-ar deranja ... chiar deloc 😎
  • Ignis

Offline Cristi R

« Răspuns #186 : 17.Feb.2018, 10:32:15 a.m. »
Buna ziua,
Petre stai linistit in afara de niste lipsuri de dotari masinuta se comporta OK cu suspensiile reparate.
Ce n-am inteles de la colegii de aici de pe forum este ce se intampla cu suspensia fata si de ce a trebuit inlocuita. A inlocuit cineva? Cu ce imbunatatiri? Ma poate lamuri cineva? Oricum am sa cer si ceva detalii saptamana viitoare la service. Nu stiu de ce incet incet parca se lasa pe fata ...sa nu-mi spuneti ca si arcurile astea din fata sunt de mamaliga ...
Va salut respectuos,
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

Offline Petre 20

« Răspuns #187 : 17.Feb.2018, 11:14:10 a.m. »
Eu inca nu am nici o problemă cu suspensiile fața-spate ( deocamdată) dar nici nu am rulat prea mult cu ea.Cert e că,din prima clipă în care m-am urcat în Ignis,am simțit-o fragilă și suspect de sensibilă în comparație cu Zafira pe care am avut-o și care era o mașină zdravănă din punct de vedere al puterii motorului și mai ales a protecției unde chiar stăteam liniștit.
Asta nu înseamnă că nu îmi place Ignisul. Desi am văzut de la început cum stă treaba cu ea,am luat-o că am avut mai multe motive pro decât contra.
Cristi,din ce citesc pe acest forum , reiese că cei care au 2WD nu prea au probleme cu suspensiile.Dar cel mai bine te va lămuri un coleg care a trecut prin schimbări de suspensii s.a.m.d.
  • Ignis

Offline enicky

« Răspuns #188 : 17.Feb.2018, 11:43:57 a.m. »
  Zafira versus Ignis  !!!???

Pai ce comparatie este asta?? Zafira e o sufragerie pe roti, iar Ignis-ul este o domnisoara miniona care merge f.bine pe S&M !
  Cat despre mancatorii de ... care stiu ei ce si cum pt. ca lucreaza la piese auto(dar cand ii ceri un reper nu stie nici cum arata!), hai sa nu mai ascultam balivernele lor !
  Masina este super !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: duculetu, Cristi R

Offline Cristi R

« Răspuns #189 : 17.Feb.2018, 06:44:59 p.m. »
Salut Enicky!!!
Ma bucur mult ca mai esti pe aici >:D<
Credeam ca nu mai comentezi aici. Am trecut vineri dupa amiaza pe la tine dar masina nu mai era acolo. Tot mai sper sa ne vedem ...eu am inceput munca asa ca fimi u a schimbat joia dimineata suzuki cu dusterul nevesti mii ...
Da nu stiu am inteles ca la unii colegi le a schimbat si suspensia fata ...am sa intreb la autonet de ce. Ma refer la masinile ignis 4x4.
Petre sa stapanesti sanatos masinuta si stai linistit ca este buna chiar daca ti s a parut mai sensibila asa. Maxwell poate sa ti spuna mai multe si ai vazut ce a pus pe ea mai in spate pe comentarii si poze. Voi cu x2 in detrimentul unei tractiuni mai modeste nu aveti problemele de la x4 sigur. Dar iti spun sincer ca nu mi as fi luat x2 in nici un caz. Eu de la koleos incoace nu voi mai avea decat 4x4 chiar daca aceste 4x4 sunt usurele de oras nu ceea ce ne imaginam noi ca inseamna tractiunea adevarata integrala. Oricum asa cum am spus cred ca investitiile mele auto se vor opri cam pe aici. Mai am de pus alarma pe asta mica si o camera de spate pe koleos ca asta mica mi a aratat ca e tare buna o camera spate ....si pe koleos n am si cel putin cativa ani buni vreau sa stau mai mult in ele decat pe jos sau pe dedesupt. Oricum in primavara o vopsesc bine pe asta mica pe dedesupt.
Deci dragi colegi inca astept lamuriri daca cumva puteti sa mi le dati de ce schimba suspensia fata? Oricum am sa vorbesc si la service autonet saptamana viitoare.
Va salut respectuos pe toti,
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017