Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35199 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #170 : 13.Feb.2018, 10:26:09 a.m. »
procesul a durat maxim 90 de minute (de cand am ajuns in curte, pana am plecat)
Bine de stiut. In aprilie ajung si eu in Bucuresti cu o treaba si as vrea sa schimb si suspensia atunci. Deci daca ma programez cu 10-14 zile inainte e suficient, nu ?

Offline duculetu

« Răspuns #171 : 13.Feb.2018, 10:34:09 a.m. »
Te poti programa si de acum, cu cat au mai mult timp, cu atat le este mai usor. Sincer, sa astepti pana atunci imi pare risipa de timp si sa bati atata drum la fel risipa de energie cand poti face procesul asta si la dealerul tau local. Sau ca alternativa te poti duce la Royal Motors unde am avut o experienta foarte placuta cand cautam masina iar in rest am auzit lucruri bune despre ei.
Totodata la Autonet imi pare foarte profi domnul inginer de la casa, nu este foarte sociabil dar mi-a placut ca la un moment dat s-a dus la masina sa vada cum merge treaba. Cred ca nu le poti avea pe toate si eu prefer sa fie un bun profesionist fata de un vanzator sharmant. Mecanicii din interior nu i-am cunoscut pentru ca nu am ajuns acolo.
Totusi daca te hotarasti sa ajungi la service-ul din Bucuresti, daca nu sunt prin in perioada respectiva, ne putem intalni sa vezi cum e la mine. :)

Offline gheata74

« Răspuns #172 : 13.Feb.2018, 10:51:26 a.m. »
Se schimba telescoape fata-spate , tampoane spate . In Pitesti te lasă sa stai lângă mașina , mecanicul și cel de la garanții f de treaba , merita schimbarea eu sunt f incantat, eram pe punctul sa vând mașina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline shpeedy

« Răspuns #173 : 13.Feb.2018, 10:52:29 a.m. »
Eu sunt curios de unde informatia asta intens-vehiculata cum ca s-ar fi oprit productia Ignis-ului...

Personal eu n-am gasit pe net vreo informatie cum ca modelul FF21S ar fi inregistrat vreo oprire de productie la fabrica Sagara, JP. Dupa logica mea nici nu prea vad de ce ar fi necesara o asemenea oprire atata vreme cat solutia a fost identificata - dupa declaratiile de pe forum, imi pare a fi o problema a unui lot de arcuri pentru care Suzuki vad ca face inlocuirea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline duculetu

« Răspuns #174 : 13.Feb.2018, 10:54:33 a.m. »
Si eu sunt de acord cu tine, este posibil sa fi facut noi din tantar armasar. Nu cred ca este atat de de rau pe cat marketam dar tot as vrea garda la sol mai mare cu aia 3cm promisi de MAD :D

Offline f.cristi

« Răspuns #175 : 13.Feb.2018, 11:35:53 a.m. »
nu am semnat nimic, nu mi-a stampilat nimic, aceasta inlocuire figurand doar in reteaua Suzuki.
Totusi nu mi se pare in regula chestia asta. Odata ce ai intrat pe usa service-ului trebuia deschisa o fisa de service, ca sa nu mai vorbesc de operatiunile efectuate care trebuiau inregistrate.
Daca peste n ani vrei sa vinzi masina si dai peste un client carcotas ca mine care stie ca lotul 2017 de Ignis-uri a avut probleme cu suspensia ? Cu ce demonstrezi ca ai remediat problema ? Pui 200 de kile in spate si vezi daca se lasa pe tampoane ?

Offline duculetu

« Răspuns #176 : 13.Feb.2018, 11:38:59 a.m. »
Ah, @f.cristi, un detaliu important pe care prefer sa il scriu aici sa vada toata lumea. Dupa cum am detaliat intr-un post anterior dar nu am subliniat: procesul schimbarii pe garantie se face in doi pasi adica constatare si comanda. Eu am fost chemat in service unde au facut constatarea ca piesele se schimba pe garantie, desi telefonic mi-a spus ca stie de problema a trebui sa si vada, dupa care m-au trimis acasa si m-au programat peste 5 zile lucratoare cand le-au venit piesele asa ca iti recomand sa vorbesti inainte incat sa aiba piesele in stoc cand te duci la constatare, sa nu te recheme in x zile.

LE: pentru intrebarea de mai sus, mergeti impreuna la un service Suzuki. Oricum omul inainte sa cumpere masina o sa vrea sa vada istoric sau sa o duca la un mecanic sa o testeze.
Acum sa fim sincer, noi o sa tinem masinile 5-6 ani, iti garantez ca masina mea nu o sa ajunga la un strain. La cum am eu grija de produse sigur o sa o dau tot in familie.

Offline f.cristi

« Răspuns #177 : 13.Feb.2018, 11:47:56 a.m. »
Constatarea in ce a "constat" 😀 ?
La mine cand am întrebat mi-au cerut doar seria de sasiu; nici nu s-au uitat la masina.

Offline duculetu

« Răspuns #178 : 13.Feb.2018, 11:50:49 a.m. »
Au dat o tura de curte cu ea (pentru ca i-am rugat eu sa verifice si pe fata) si dupaia au bagato inauntru unde i-au ridicat capota, au discutat intre ei (inginerul cu mecanicul) si dupaia a iesit oarecum anxios "o sa ti le comand si pe fata" si cam aia a fo'.

Offline duculetu

« Răspuns #179 : 13.Feb.2018, 01:13:31 p.m. »
Totusi revin cu o intrebare pentru cei mai priceputi; Daca plecam de la premisa ca solutia oferita de producator nu este tocmai corecta, nu era mai simplu si eficient sa schimbe arcurile doar? Puneau ceva similar in grosime cu MAD si terminau, mai ales ca pe 2WD am inteles ca sunt un alt tip.
Ma gandesc ca un amortizor este mai scump fata de un arc deci eu tind sa cred ca este o varianta buna.