Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35193 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #160 : 12.Feb.2018, 07:36:28 p.m. »
Daca ar pare si Ignis cu cutie automata ar fi o masinuta super de oras pt o doamna...
De ce numai pt. o doamna ? Daca Ignis-ul avea cutie automata il aveam de cand aparea in Romania, nu doar de asta toamna.
Fac un pic de offtopic ca sa vedeti cum am ajuns la Ignis. Acum un an, cam pe vremea asta, mi-a venit chef de ceva nou (mi se intampla ciclic asta) si m-am gandit sa-mi iau o masina electrica sau pe benzina cu cutie automata pt. ca ma cam saturasem de diesel in oras (si pt. a pregati terenul pt. un nou SUV). Am vazut Ignisul cand a aparut, mi-a placut dar nu am fost foarte convins (altfel puteam sa iau actuala masina cu un discount si mai bun). Apoi comandasem noul Nissan Micra 2017 la care am renuntat ceva mai tarziu pt. ca nu ma impacam cu cateva chestii (lipsa cutie automata, lipsa geamuri electrice, boxe si locuri de depozitare spate etc.); am pierdut un tichet Rabla de 1600 lei. Apoi m-am orientat spre un Ford Fiesta 2017, cutie automata, full, cam scump. Intre timp am vazut tot mai multe Ignis-uri pe strada si mi s-a reaprins pasiunea  :), asa ca am comandat si un Ignis. Cu o saptamana inainte sa soseasca Fiesta dealerul m-a anuntat ca e o mica problema: dintr-o greseala masina venea fara geamuri electrice spate. A fost prilejul perfect sa renunt la Fiesta (dar oricum, nu cred ca as fi acceptat o masina full-full de 2017-2018 fara geamuri electrice spate, cu tot discount-ul suplimentar oferit; numai eu stiu de cate ori mi-au lasat pasagerii spate geamurile intredeschise de mi-a plouat in masina).
Deci cu cate sacrificii s-a "nascut" Ignis-ul meu...
PS: arata bestial Micra...(chiar aia era masina pe care o comandasem)

Offline JMu

« Răspuns #161 : 12.Feb.2018, 07:53:46 p.m. »
Frumos tare Micra... Și eu tot la el mă uitam înainte să iau Clio - din păcate nu l-am luat datorita motorizărilor - 90cp cel mai puternic... Și cam la același preț cu Clio de 120.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline f.cristi

« Răspuns #162 : 12.Feb.2018, 07:55:46 p.m. »
Da, si motorizarea a fost o buba

Offline Soimu

« Răspuns #163 : 12.Feb.2018, 08:11:28 p.m. »
Am scris ca "pt.o doamna"....ca masina va fi folosita 98% din km in oras si 90% din timp de consoarta pt. mers la serviciu si cumparaturi...eu "o sa pun mana" probabil din an in paste, odata pe saptamana ca sa nu uit sa o conduc....am alta masina veche, un Mondeo luuuung pe care doamna il evita (acum foloseste un mult mai scurt Ford KA, ramas cam desuet, din 2002).

Da, si mie imi place Micra, si nici Fiesta nu e rea, daca ar fi avut botul mai scurt....

Apropo de fiesta, am vazut recent pe OLX o oferta superba la Fiesta cu cutie automata DSG la un dealer din BV, cu toate dotarile...lichidare de stoc(e si acum pe net) la 13k masina cu pret de lista de vreo 18k.....dar cautand pe net am vazut ca respectiva cutie PowerShift e cu mari probleme si numai in Canada compania Ford a pierdut un proces colectiv cu clientii in care trebuie sa plateasca despagubiri de vreo 865 milioane $...uriase!!!..si e mentionat ca cei care vor sa se inscrie parte in proces trebuie sa fie rezidenti canadieni....era cat pe ce sa sun disperat la Bv sa vad daca mai au.....ia uitati ce frumoasa si ce dotari:

https://www.autovit.ro/anunt/ford-fiesta-ID7GqgnF.html#contact_form#xtor=SEC-81

....dar ce bine ca exista netu'.....dai bani putin, ai probleme mari....chiar daca exista si garantie....
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Cristi R

« Răspuns #164 : 12.Feb.2018, 11:27:12 p.m. »
Buna seara,
Foarte faine si celelalte masinute...pretul insa ... e cam sus. Plus de asta comparam caii cu magarii... noi vorbim aici in principal de Ignis 4x4. Celalalt x2 nici macar nu am auzit sa aibe mari probleme pe suspensii. Toate masinutele prezentate de colegii forumisti sunt x2 ... totusi aici bate Ignisul 4x4 clar si ca pret si ca oferta.
Si da eu am vrut sa schimb arcurile fiindca este solutia cea mai corecta tehnic si care stiu ca nu-mi va crea probleme in viitor si va garantez ca nu regret nici un minut investitia facuta. Ba chiar ma bate gandul cat de curand posibil sa le iau si arcurile de fata fiindca chiar merita arcurile Mad.
alexMM Am inteles ca ai citit ultima mea postare cu experientele mele traite in trecut privitor la garantiile asa zis extinse. Am experienta multor service-uri si multor garantii... Romanul spune asa Ochiul stapanului ingrasa vaca... Acum asa cum am mai spus intelege fiecare ce poate de acolo. Si mai gandeste-te ca justitia in romania este cum este ... ce sa stau eu sa ma lupt cu morile de vant frate am o singura viata....
Parerea mea este ori iti iei masina si o repari tu ori mai astepti. GLX+ 4x4 merita banii e Ok chiar daca are unele lipsuri ... Asa cum stim cu totii ...nimic nu este perfect pe lumea asta nici chiar noi....
Seara buna,
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

Offline duculetu

« Răspuns #165 : 13.Feb.2018, 08:08:48 a.m. »
Eu as vrea sa pun kit-ul MAD (fata/spate) sa o mai ridic putin dar daca acum nu mai are rost ... oare or sa modifice cei de la MAD prinderea in functie de noile amortizoare? Daca aflu ceva, va anunt.

Offline f.cristi

« Răspuns #166 : 13.Feb.2018, 09:53:55 a.m. »
Pt. cei care ati schimbat suspensia, ca nu mai retin: vi s-au schimbat si amortizoarele față ?

Offline duculetu

« Răspuns #167 : 13.Feb.2018, 10:01:29 a.m. »
Oui.
Amortizoare fata/spate, tampoane doar spate. (nu am intrebat ca mi-era ca ma fac de rusine dar cred ca pe fata nu exista). Prima data voiau doar pe spate dar i-am rugat eu si pe fata.

Offline f.cristi

« Răspuns #168 : 13.Feb.2018, 10:10:12 a.m. »
Asta înseamnă că le aveau pe stoc pe cele față (sau erau ale lui @Cristi R ?), pt. ca mie imi spuneau anul trecut ca dureaza vreo 3 săpt. până le aduc ?

Offline duculetu

« Răspuns #169 : 13.Feb.2018, 10:15:18 a.m. »
Pe cele de pe spate le aveau pe stoc (cel mai probabil ale lui Cristi R), dar daca am vrut sa imi schimbe si/si au dat comanda noua. Mi-au spus din timp ca va dura 5-9 zile maxim ca le aduc din IT/HU/SP (ceva de genu).

LE: Ce nu s-a mentionat, procesul a durat maxim 90 de minute (de cand am ajuns in curte, pana am plecat)