Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35197 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristi R

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #140 : 09.Feb.2018, 06:34:20 p.m. »
Salut Duculetu,
Arcurile mad nu merg cu noul tip de amirtizoare fiindca atunci pe spate in loc de suspensie vei avea o piatra intre bascule si caroserie. Anandoua arcurile sunt prea tari. Deasemenea daca o sa citesti mai inapoi cd am scris noile amortizoare schimba locul suspensiei ...practic mura o parte din presiunea arcurilor din locul unde a fost proiectat sa se exercite ( intre punte si sasiu) in oalele de amirtizor si niste urechi sudate de punte ceea se in timp in functie de solicitari poate distruge oalele de amortizor sau urechile de prindere de punte. Citeste mai in urma ce am scrus si sunt sigur ca in sinea ta si pentru tine imi vei da dreptate.
Te salut cu respect,
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

Offline Cristi R

« Răspuns #141 : 09.Feb.2018, 07:33:20 p.m. »
Scuze am dat mesajul de pe telefon si chior cum sunt am scris ca un analfabet
  • Suzuki Ignis 2017

Offline alexMM

« Răspuns #142 : 10.Feb.2018, 11:43:01 a.m. »
Salut, sunt foarte interesat de masinuta si am citit problemele relatate de voi dar nu le-am regasit si in showroom. Din ce am inteles din sursa neoficiala este ca pentru lotul cu problema asta le-ar schimba ei in service inainte de a le vinde. Lotul nou de masini vin cu aceasa solutie deja pe ele.
  • In curand Ignis

Offline gheata74

« Răspuns #143 : 10.Feb.2018, 12:01:04 p.m. »
Eu am făcut schimbare propusă de Suzuki și acum sunt foarte mulțumit , dacă pana la schimbare eram foarte dezamăgit acum lucrurile sau schimbat extraordinar de mult in bine, la un moment dat chiar vroiam sa vând mașina , in rest ok

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline alexMM

« Răspuns #144 : 10.Feb.2018, 01:22:12 p.m. »
trebuie sa vad dar nu cred ca riscau si la reparat sa fie tot cu probleme ...
  • In curand Ignis

Offline gheata74

« Răspuns #145 : 10.Feb.2018, 01:52:40 p.m. »
Așa cred și eu , garantia de 5 respectiv 7 ani  acoperă  eventuale probleme  in privința asta

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Cristi R

« Răspuns #146 : 11.Feb.2018, 06:52:52 p.m. »
Salut alexMM,
Sfatul meu este sa mai astepti 2-3 luni...sa reia productia. Productia a fost oprita tocmai pentru beleaua asta de suspensie spate ... ma gandesc ca poate or modifica ceva. Altfel masina Suzuki Ignis GLX+ 4x4 sa stii ca cel putin pana acum lasand la o parte alte mici neajunsuri pe care le poti citi in comentariile si analizele mele precedente daca esti interesat mi-a lasat impresia ca este o masinuta OK si ca dimensiuni si ca tractiune si ca garda la sol si ca multe altele. Sau iti iei una acum si daca tot esti in bani adopti solutia corecta si o repari pe banii tai mai temeinic daca vrei sa ai garantia ca o sa o ai mai mult timp. Parerea mea este si se stie bine aici ca solutia aceasta a japonezilor prezinta ceva riscuri daca citesti in spate ce am scris. Cat priveste Garantia de 5-7 ani ...hmmm sa va spun o poveste:
Inainte am avut un Citroen C3. Masina era pe curea de distributie. In carte cu semnatura si stampila francezilor, cureaua de distributie se schimba la 10 ani sau 120 000 Km. Mecanicii la service zic: Domle ... nu vii si tu la 120 000 ca nu esti nebun, vi si mata pe la 90 000 km asa ca locuiesti in romanica si asta iti ocupa tot timpu..... La 7 ani 3 luni si 7 zile si 72300Km s-a rupt distributia si motorul s-a cam facut putin muci. M-am dus cu ea pe platforma la service la garantie si aia au ras cu o gura pana la urechi. Mi-au spus ca masina are garantie 3 ani si punct. Orice demers in justitie este sortit esecului total si ori platesc acontul si se apuca si mi-o repara ori sa o iau de acolo si sa o aduc io la service cand m-oi satura de judecat cu Citroen SRL FRANCE ca ei nu au spatiu acolo de ocupat cu troace degeaba. Si ma si gasisem eu papagalu sef de romania lumea 3 spre evu mediu sa ma lupt cu firma Citroen nu? Asa ca mi-au zburat 65 de milioane de lei din pusculita si dupa o luna si 3 saptamani aveam motorul facut ca nou cu tot ce trebuie inlocuit facut ca la carte. Acel motor este o bijuterie care merge si in ziua de azi la 138000 de Km la noul proprietar care mi-e bun prieten si care in decembrie trecut i-a schimbat distributia la 60 000 Km ca la o masina normala. Ma indoiesc profund dragi colegi de forum cu Suzuki Ignis cu noile amortizoare cu resort ca daca cumva doamne fereste veti ajunge cu masinile rupte dupa 7 ani o sa se mai uite macar cineva la Dvs. Mi-a fost dat atunci la service ATS Citroen un exemplu asa: Un rulment de spate de C3 costa 2,5 milioane lei vechi. Este garantat 90 000 Km ...tu l-ai schimbat la 81 000 km. Crezi ca ti-l schimbam la garantie? NICI VORBA !! .... So asta este experienta mea cu garantiile. Cine stie si intelege sa fie sanatos si cu nervii tari. Eu recunosc ca n-am avut nervi de uzat prin tribunale zeci de ani si am adoptat intotdeauna solutiile corecte si imediate. Recunosc in acelasi timp ca mi-am si permis fiindca dupa cum puteti observa sumele de care am discutat aici nu sunt chiar de ici de colo si va marturisesc sincer ca nu am nici un camp petrolier in proprietate prin vreo curte. Pentru mine garantia mai cu seama cea auto reprezinta o mare mare hotie reglementata legal ...si va spun sincer ca ma lasa cam rece.
Va salut respectios
Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017

The following users thanked this post: Isaila_B

Offline alexMM

« Răspuns #147 : 12.Feb.2018, 09:53:57 a.m. »
multumesc cristi pentru raspuns.
citesc forumul de mult timp, pana m-am hotarat sa imi fac cont, desi multe nu pot aduce ca informatii pentru ca inca nu o am dar cu siguranta o sa o am.
nu inteleg un lucru: aici pe forum v-ati/ne-am gasit toti, de ce nu s-a unit lumea sa ceara rezolvarea problemei? Adica, e si normal ca dealerii or sa tot apeleze la astfel de situatii cand oamenii accepta. Nu imi pare corect sa imi cumpar acum masina noua, dupa o luna imi iau arcurile, alta luna imi iau rezervor, dupaia volan si tot asa ..
faptul ca voi nu ati facut nimic, ati acceptat sa va platiti reparatia, clar pe placul producatorului.
un lucru cu care sunt de acord este ca "sunt prea sarac sa nu imi platesc arcurile" lucru care se aplica si la mine altfel imi luam vw/bmw/ferarri si brandul cat si masina imi par cinstite. Nu este luxury dar nici nu vrea si nici nu se reflecta in pret.
imi pare rau sa vad, in ziua de astazi cum exista comunicare (vedeti cazul sara motors) totusi s-a ales ca fiecare e pentru el.
nu sunt in masura sa judec pe nimeni dar pentru faptul ca v-ati asumat sa va reparati masina pe banii dumneavoastra, producatorul o sa se astepte la asta de la toti.
  • In curand Ignis

Offline JMu

« Răspuns #148 : 12.Feb.2018, 10:55:37 a.m. »
Stai ușor, că din câte am citit doar Cristi R și-a plătit singur arcuri/amortizoare/ce a fost. Probabil pentru că le-a vrut pe alea și din alte motive. Ceilalți au schimbat pe garanție. Greșesc?
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline alexMM

« Răspuns #149 : 12.Feb.2018, 11:06:51 a.m. »
hai sa va zic cum sta treaba: am discutat si mi-au spus ca nici un client dupa schimbarea amortizoarelor nu a revenit cu problema dar daca o cumpar, cum ajunge ma duc in service, pun greutatea maxima pe spate/fata/unde vreau, o ridica pe elevator, daca exista orice problema fac poze pe care le trimit la Suzuki Romania si imi schimba arcurile.
ce m-a facut sa inteleg este ca nu ei platesc piesele, si nici manopera, deci au tot interesul sa ma ajute. au spus ca daca se sprijina in oala sau daca bate unde nu trebuie sau orice problema rezulta poze trimise la suzuki si masina "reparata".
sunt atat de siguri de produsele lor incat daca necesita sa imi schimbe 50% din piesele masinii or sa o faca.
este adevarat ca nu mi-a dat in scris, in ideea ca oricum e garantia dar il stiu pe tip si daca vad ca vine masina, o ridicam pe elevator, pun greutatea din carte si vad ca e problematic dar se vad ca nu am vorbit nimic o sa fac foarte urat.

morala: daca vedeti problema, semnalati ca e posibil ca ei nici sa nu stie asta ... nu neparat doar pentru voi dar faceti un bine pentru viitori cumparatori fara ca ei sa stie.

clar mi-a fost spus ca nu se stie sa fie problema cu noile amortizoare, nu s-a plans nimeni ca se prind altundeva si ca bat si ca in timp o sa creeze probleme. cand o iau ma duc si o desfac aia in fata mea si ne uitam sa vedem daca bate/unde bate, recomand sa faceti la fel.
  • In curand Ignis