Autor Subiect: Suspensie noul Ignis  (Citit de 35198 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gheata74

Re: Suspensie noul Ignis
« Răspuns #120 : 06.Feb.2018, 01:00:09 p.m. »
Foarte mulțumit s a terminat cu mersul de căruță , inclusiv cu 4 persoane in mașina .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline f.cristi

« Răspuns #121 : 06.Feb.2018, 01:03:22 p.m. »
Pe față se simte vreo schimbare ?

Offline gheata74

« Răspuns #122 : 06.Feb.2018, 01:12:34 p.m. »
Da, este mult mai bine,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline duculetu

« Răspuns #123 : 06.Feb.2018, 03:37:15 p.m. »
Am schimbat si eu, se simte mai bine/confortabil, mai ales cand treci cu viteza mai mare decat recomandata peste un limitator de viteza (spinare de magar :D). Nu practic asta dar am vrut sa vad cum se simte. Totodata, am parcul podul Grant fara sa simt nimic.
- nu am stat langa masina, nimeni nu statea dar am vazuto de la geam destul de bine pentru ca era fix in fata mea.
- atat inainte sa las masina cat si la plecare au fost ocupati (era service-ul plin) incat nu au avut timp sa vada cum se simte inainte si cum se simte dupa (sa ne urcam patru in masina) dar m-a asigurat verbal domnul inginer ca nu mai am ce probleme sa gasesc iar la intrebarea mea referitoare la ce se intampla daca peste o saptamana observ ca e la fel am fost informat ca masina o sa fie tot in garantie si ca o sa rezolvam atunci problema. Nu zic ca nu exista sanse daca ma intorc sa zica ca defapt ei au remediat problema dar am pus eu peste greutatea admisa dar nu cred ca se ocupa de gainarii dinastea. Nu imi par foarte primitori dar par seriosi si fermi in ce fac.
- nu am semnat nimic, nu mi-a stampilat nimic, aceasta inlocuire figurand doar in reteaua Suzuki. Totusi, am amortizoare noi pe masina de 3000km.
- am facut un drum de 5km deci multe nu imi pot da seama acum dar am senzatia de mult control asupra masinii, este posibil sa fie mult mai stabila in curbe.

Sunt destul de incantat.

Offline Isaila_B

« Răspuns #124 : 06.Feb.2018, 04:49:27 p.m. »
Latura de jos a dreptunghiului este paralela cu marginea fotografiei (cu latura aparatului de fotografiat).

Diagonala dreptunghiului unește părtile cele mai joase ale caroseriei, din spatele si din fata rotii.

Nicio linie a nu cred sa fie pe orizontala locului, dar e important cum se pozitioneaza centrul dreptunghiului fata de centrul rotii, cu masina fara incarcatura si cu incarcatura de 130 kg spate.

Deci nu am studiat tampoanele si amortizoarele, dar eu cred ca nu e recomandabil sa folosesti ultimele 50-100 kg ale posibilitatii de incarcatura in spate. E vorba de 410 kg (dupa cartea masinii) - 160 kg (doi  oameni in fata), deci 250 kg maximum in spate (si pe acoperis), din care nu e bine sa treci de 150-200 kg.

Folclorul spune sa nu incarci masina, chiar daca nu se lasa foarte tare arcurile. Ca nu numai ele sunt afectate.
  • Suzuki Ignis III (2017)

Offline maxwell

« Răspuns #125 : 06.Feb.2018, 06:19:47 p.m. »
Astăzi am încărcat masina la maxim. 2 persoane pe locurile din față, iar în spate 5 saci de 50 kg de uree (2 pe banchetă și 3 în portbagaj. Pe drum simțeam că suspensia lucrează, drumul era denivelat. Când am ajuns acasa, am intrat sub mașină și am făcut poze. Eram curios cum arată arcurile si amortizoarele pe spate.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

The following users thanked this post: kellogs, duculetu

Offline maxwell

« Răspuns #126 : 06.Feb.2018, 06:32:37 p.m. »
Poze cu încărcătura.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline f.cristi

« Răspuns #127 : 06.Feb.2018, 08:23:41 p.m. »
E clar ca sunt alte arcuri pe spate la 2WD; au vreo 2 spire in plus si parca sunt mai groase.
Parerea mea e ca nici cu schimbarile de telescoape 4WD-ul nu va ajunge la performantele 2WD-ului. Nu vad puse 250 kg puse in spate la 4WD. Sau daca da, probabil greutatea va sta in capetele telescoapelor (sau in ce-o fi in ele, am inteles ca astea noi au niste arcuri in ele).

Offline duculetu

« Răspuns #128 : 06.Feb.2018, 09:29:01 p.m. »
Only time can tell ... daca se intampla nasoale, iar ne stramgem si iar ii casunam cu plangeri ... :)
Ma uitam ca pe olx a mai aparut una ca schimb, doar sa scape de ele, eu nu as da masinuta pe nimic.

Offline Cristi R

« Răspuns #129 : 06.Feb.2018, 11:24:34 p.m. »
Buna seara,

Domnii care au acceptat kit-ul de reparatie de la Suziki Ignis 4x4. Ca sfat ar fi bine sa urmariti dupa ce puneti sarcini mari pe spate oalele de tabla din contraaripa spate de la amortizoare. Asa cum am spus acolo acum sunt niste forte mari acum date de resorturile din noile tipuri de amortizoare pentru care aceasta masina nu a fost calculata existand posibilitatea atat a deformarii sau chiar a ruperii acestora. Mare atentie deci.

Sa fie intr-un ceas bun indiferent de solutie si sa avem drumuri bune cu ele,

Cristi R
  • Suzuki Ignis 2017