Autor Subiect: Miros neplacut sistem aerisire  (Citit de 12841 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline M_TM

Re: Miros neplacut sistem aerisire
« Răspuns #20 : 28.Aug.2009, 09:25:48 p.m. »

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
« Răspuns #21 : 22.Apr.2010, 01:17:59 p.m. »
Salut,

Se pare ca ma confrunt si eu cu aceeasi problema, nu sunt insa 100% ca e de la sistemul de aerisire sau doar e mirosul de "masina noua", sau ambele. Ideea e ca atunci cand ma urc in masina, mai ales daca a stat la soare mirosul este destul de neplacut. Odata ce dau drumul la climatizare mirosul parca se schimba cu altul, la fel de neplacut insa  :(.

Cineva mi-a zis ca ar trebui facuta o curatare a sistemului de aerisire folosind nu stiu ce produs, si neaparat schimbat filtrul de polen. Treaba e ca n-as vrea sa merg in service sa schimb filtrul respectiv si as prefera sa-l cumpar eu si sa-l schimb cu mainile mele. Prima problema e ca nu stiu ce tip/marca de filtru sa cumpar si de unde, iar a doua e ca nu sunt convins ca de aici vine problema cu mirosurile.... acum sa va descriu masina.

Deci, masina e un Fiat Sedici 4X4 cu A/C manual, luata la lichidare de stoc in ianuarie(stocul din 2008 :P la ce preturi are in mod normal masina la ei nu ma mir) si pana acum am facut vreo 3500 Km cu ea, folosind efectiv aerul conditionat doar in ultima perioada. De asta ma si intreb daca chiar ar trebui schimbat filtrul, doar ca a stat cine stie pe unde o perioada destul de lunga.

Intreb pe forumul asta din motive evidente sper, si pentru ca pe forumuri Fiat, Sedici e un fel de extraterestru de care nu stie mai nimeni.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #22 : 22.Apr.2010, 01:23:43 p.m. »
Ideea e ca atunci cand ma urc in masina, mai ales daca a stat la soare mirosul este destul de neplacut.
Poate ai lasat prin masina ceva ce s-a stricat si miroase naspa? :-/ :P

Sau... Sa stii ca stiu oameni carora nu le place mirosul de nou al masinii, poate esti si tu unul dintre ei. Incearca sa folosesti un odorizant de masina. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline miocrl

« Răspuns #23 : 22.Apr.2010, 02:12:28 p.m. »
pentru a cumpara filtrul de polen mergi la oricare reprezentanta Suzuki si cere unul :D.
Te rugam sa ne spui si la Fiat cat ar costa. Poate e mai ieftin si mergem sa luam si noi de la Fiat. Desi nu cred.
schimbarea filtrului e foarte simpla. se afla sub torpedou. cauta pe aici pe forum.. sigur vei gasi cum se schimba. daca nu, deschide topic nou despre asta :)

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #24 : 22.Apr.2010, 02:35:58 p.m. »
poate miroase ca l-ai folosit prea putin ... zic si eu :)

vezi ca exista un spray pentru asa ceva .. chiar aseara a folosit la intalnire @lucianer poate iti zice el mai multe

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #25 : 22.Apr.2010, 02:49:54 p.m. »
...sau exista posibilitatea unei "mortaciuni" ,tocmai am aflat ca s-a gasit asa ceva...
Go Terios!!!:)

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #26 : 22.Apr.2010, 03:00:01 p.m. »
Multumesc mult pentru raspunsuri am gasit topicul despre schimbarea filtrului si am sa ma interesez cat costa si la unii si la altii, desi as fi vrut sa intru in primul magazin auto si sa iau de acolo.

Mortaciune sigur nu e ca nu miroase asa... din fericire.

Offline hugbear

« Răspuns #27 : 22.Apr.2010, 10:17:35 p.m. »
Intreb pe forumul asta din motive evidente sper, si pentru ca pe forumuri Fiat, Sedici e un fel de extraterestru de care nu stie mai nimeni.
Te-ai scos! Aici, pe Marte, te pierzi in multime :D. Asteptam detalii cu/despre Sedici!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #28 : 05.Mai.2010, 11:46:21 a.m. »
Gata am rezolvat problema... aseara am schimbat filtrul cu unul Mann(cu poza unui Suzuki Splash pe cutie  :P) si am facut un "tratament" pentru A/C cu o spuma bagata pe coducte pana la vaporizator.

In total m-a costat 90 Ron(50 filtrul si 40 spuma) ambele luate de la un prieten care se ocupa si cu asa ceva.

Inca nu am avut timp sa verific pe de-a intregul daca s-a rezolvat problema, dar pana acum nu am simtit in masina decat un placut miros de lamaita :D .

Daca vreti sa stiti mai multe detalii privind solutia folosita sa-mi spuneti... n-as pune link-uri inainte sa citesc cu constiinciozitate regulamentul forumului.

Cat despre detalii despre masina poate o sa deschid un jurnal de bord, insa deocamdata nu s-a intamplat nimic notabil... merge, greiereste un pic si cam atat.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #29 : 05.Mai.2010, 01:59:15 p.m. »
Dupa 13500 km nu am nici un miros dubios la masina...Recomand cu tarie odorizantele Areon (lemn parfumat) cu miros de coacaza! :)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension