Autor Subiect: Miros neplacut sistem aerisire  (Citit de 12845 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Miros neplacut sistem aerisire
« Răspuns #10 : 16.Iun.2009, 04:43:01 p.m. »
Nu pot sa merg mereu cu AC ca fac turturi, what the frak  :D

Daca aveai A/C automat... :angel:

e ca si cum ai suge ciorapii aia ! mirosul devine palpabil! :D

Esti absolut genial cu descrierea!! =))
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Mako

« Răspuns #11 : 16.Iun.2009, 04:49:12 p.m. »
Eh, totul automat strica uneori sa mai dam si la pedale :D

Offline miocrl

« Răspuns #12 : 16.Iun.2009, 05:27:26 p.m. »
nu cred ca influenteaza ca e automat sau nu.

si eu opresc clima cu ceva timp ininte de a a junge acasa si dau pe ventilatie maxima ca umezeala din conducte sa iasa afara.

daca ramane acolo... ajunge sa miroasa urat.

incearca si tu dupa ce ai mers cu clima, sa opresti clima si sa deschizi geamurile si sa dai la max ventilatia ca sa iasa tot condensul.

exista ceva scurgere.. ca se vede ud sub masina se poate ca la tine sa fie infundata???? si de aia sa ai miros chiar asa urat.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #13 : 16.Iun.2009, 05:47:20 p.m. »
nu cred ca influenteaza ca e automat sau nu.

Conteaza doar prin faptul ca eu pot tine A/C deschis in permanenta fara sa fac turturi, cum zice @mako. :P
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline LeonardSZK

« Răspuns #14 : 16.Iun.2009, 05:53:10 p.m. »
Poti "jongla" si cu AC manual, dar, vorba lui Mako, trebuie sa dai "la pedale" (adica din maini  :D ).
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Mako

« Răspuns #15 : 25.Iun.2009, 02:52:42 p.m. »
Pana la urma am descoperit problema si intr-adevar dupa un timp in care merg cu AC , daca il opresc si nu aerisesc puternic ventilatia, persista acel miros de dirty ciorapi,varza murata,picioare,etc  :-j Ideea e ca atunci cand merg cu AC si ajung la destinatie, in mom cand parchez( ar fi bine ca inainte cu vreo 10min sa opresc AC si sa las ventilatia pe 3 sa se aeriseasca) , AC nu trebuie oprit brusc.Asta e ideea.Se opreste AC dar nu si ventilatia, macar 2min pt a nu face condens. Am facut asa de 5zile si e totul ok, mirosul este aproape inexistent daca AC este oprit iar ventilatia mai functioneaza cateva minute inainte de oprire.

PS:Multumesc tuturor celor care mi-au dat raspuns  :good:

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Gen: Bărbat
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #16 : 28.Iun.2009, 10:23:37 p.m. »
Sau mai gasiti in reteau Carrefour un spray de eliminare a mirosului din instalatia de climatizare, costa in jur de 20 Ron...dar nu imi amintesc compania. Scrie pe el instructiunile de folosire, la mine a functionat tratamentul cca 2 luni, fara sa opresc din timp instalatia de climatizare. Multumesc colegilor de forum pentru posturile de mai sus, o sa opresc A/C cu cateva minute inainte de a parca.
Toate bune, Mihai

Offline mariusv_iser

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
« Răspuns #17 : 10.Iul.2009, 12:44:57 p.m. »
Ori sunt eu sensibil la mirosuri (nu prea cred)  :-S dar dau numai peste chestii de genul asta.Dupa treaba cu mirosul incins la acc si franare mai brusca acum am o chestie ciudatica...Daca nu folosesc AC si merg doar pe "ventilatoare" se simte un miros neplacut(nu foarte puternic) de ciorapi nespalati...chiar nu glumesc si nu vine de la mine  :-j
Daca cuplez AC mirosul ciudat dispare si e totul fresh...dar cum opresc AC , again that smell  :dknw: Ma gandesc, ori am vreun soarec mort prins pe la motor ori e infundat ceva peacolo cu frunze sau alte dude...

A mai patit cineva treaba asta? Pana acum am rabdat dar de cand s-a incalzit s-a cam imputit treaba...si la propriu si la figurat...

Salut
Mirosul de "ciorapi nespalati" nu are nici o treaba cu AC. Probabil mirosul este mai puternic si persistent dupa ploaie sau dupa ce speli parbrizul cu ma multa solutie de spalat. Trebuie verificat in compartimentul de scurgere a apei de pe parbriz sa vezi daca nu s-a acumulat frunze, praf etc. Amestecul de frunze, praf, apa si caldura produce un miros groaznic. Daca cureti acel compartiment bine la o spalatorie auto...mirosul o sa dispara.
Numai bine!
Beyond the limits

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #18 : 10.Iul.2009, 05:36:46 p.m. »
Pana acum la mine nu a aparut deloc miros neplacut, chiar daca folosesc aerul conditionat si nu il opresc la timp, adica nu las pe ventilatie la oprirea masinii,... deci nu pot spune exact de la ce provine mirosul neplacut, poate sunt infundate canalele de scurgere asa cum spunea @mariusv_iser

Offline lukearh

« Răspuns #19 : 28.Aug.2009, 05:59:17 p.m. »
Problema cu mirosul neplacut din instalatia de ventilare este reala si este exact cum a descris-o "mako". Nu e de la ploaie, solutie de spalat parbrizul saul altceva, ci de la faptul ca in momentul in care se opreste AC apare condensul care inmoaie mizeria de pe instalatie. Solutia cu opritul AC cu cateva min. inainte de parcare nu are efect, deoarece mirosul apare oricum in momentul opririi AC, indiferent daca e la un drum mai lung sau aproape de destinatie.
Singura solutie reala o reprezinta curatirea periodica a instalatiei.
SUZUKI SX4 1.5L GLX - galactic gray met.