Am testat si la drum lung 1850 si Waze. Diferente fata de 1840 observate pana acum: la 1840 se conecta la AA foarte repede, la 1850 dureaza mai mult din momentul in care conectez telefonul la USB si pana apare pe ecran AA. Ca stabilitate e mai bun 1850, nu mi se mai inchide AA in timpul mersului.
Am avut o problema ciudata: nu-mi accepta comenzile cu "Ok Google". S-a dovedit ca problema era defapt pe telefon, aveam Arrow Launcher care nu e prea prietenos cu Google. Dupa ce am renuntat la el, si-a revenit, pot sa cer trimitere de SMS-uri, mesaje WhatsApp (cu dictarea lor), apeluri catre x-ulescu, navigare catre un anumit reper (set navigation to bla bla si deschide Waze si cauta ruta). Teoretic merge si Messenger-ul de la Facebook (varianta Lite nu e compatibila) si tot teoretic merge si Google Music (nu am verificat, cere plata unui abonament). Da, pe Waze arata si viteza, dupa ultimul update.
Din ce am observat, conteaza foarte mult softul telefonului. Eu am un Xiaomi Redmi Note 4x, cu Android 7, am avut de facut cateva setari cu privire la economisirea bateriei (pe Android 7 sunt niste setari suplimentare de inchidere a proceselor din background), apoi permisiuni pentru AA si Google. A mai mers pe un Lenovo cu Android 6 si un Elephone P8000 cu Android 5. O sa mai testez si pe alte telefoane, daca o sa am ocazia. Cel mai probabil tine de telefon, nu de unitatea multimedia.