Autor Subiect: Sa skiem impreuna  (Citit de 39468 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: Sa skiem impreuna
« Răspuns #150 : 17.Dec.2014, 07:36:16 p.m. »
Mi-am "fotbaluit" ligamentele azi vara. Si pt. ca am schimbat jobul luna asta ... am amanat operatia, compromitand concediul din iarna si vara care urmeaza.

Te sfatuiesc sa amani cat de mult poti operatia ; daca  ai facut o = ai terminat o cu sporturile - grija mare ! In aceeasi situatie sunt si eu si nu o sa ma operez veci . Sunt genunchiere cu insertii de aluminiu ( flexibil ) eu de astea folosesc la ski , incearca inainte sa ajungi la operatie !
auto si moto

Offline miocrl

« Răspuns #151 : 18.Dec.2014, 10:49:44 a.m. »
nu am skiat inca, sunt poze vechi de incurajare :)

eu am ligamente noi de 6 ani si skiez f bine in continuare. dar nu mai ma risc la fotbal
daca nu le repari risti sa rupi meniscul.
la cei in varsta cu ligamentele rupte li se recomanda sa faca sport ca sa aibe muschii tonifiati care sa iti tina oasele impreuna in locul ligamentelor
« Ultima Modificare: 18.Dec.2014, 10:52:20 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline Leutz

« Răspuns #152 : 19.Dec.2014, 01:34:49 a.m. »
la cei in varsta cu ligamentele rupte li se recomanda sa faca sport ca sa aibe muschii tonifiati care sa iti tina oasele impreuna in locul ligamentelor

Si la cei tineri  :(,  e la fel ... Mie imi place(a) ski-ul de fond, nu m-a pasionat niciodata cel de coborare. Insa ... de pe la 20 de ani deja nu s-a mai putut.
Pana acum am reusit sa ma tin departe de chirurgie, cu tratament corespunzator prin ... miscare. Vedem ce-o mai adduce viitorul.

Pana una-alta ma bucur ca altii pot si le place  :) Distractie placuta ...
« Ultima Modificare: 19.Dec.2014, 01:36:21 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline coby

« Răspuns #153 : 19.Dec.2014, 04:54:42 a.m. »
nu am skiat inca, sunt poze vechi de incurajare :)

eu am ligamente noi de 6 ani si skiez f bine in continuare. dar nu mai ma risc la fotbal
Nu sunt chiar un babalac , iar problemele cu genunchii le menajez cum am zis cu genunchiere speciale , ca sa pot in continuare sa ma bucur de coborari directe pe orice panta ( la ski ) . Odata ce ai trecut prin " cutit " grijile cresc - am prieteni care au ales calea " cutitului " si acuma regreta ... fiecare alege numai o data !
auto si moto

Offline ASZ

« Răspuns #154 : 19.Dec.2014, 01:26:31 p.m. »
Mai sa fie .. acuma sunt bulversat de tot.
Majoritatea cunostintelor si mediclor mi-au recomandat sa rezolv chirurgical problema ... ca sa mai pot practica sporturi de iarna (patine, ski) ... ca la fotbal din pacate nu am primit recomandari de continuare nici cu si nici fara operatie. Am cerut sfatul doar celor care au trecut printr-o situatie de acest gen ... asta si pt. ca nu am intalnit in cercul meu de cunostinte pe nimeni, care sa nu fi facut operatia (dupa un astfel de eveniment).
Vad ca si tu Luci te incadrezi in aceasta categorie ... nu am stiut ca ai avut probleme. (dar faptul ca skiezi dupa o astfel de interventie, imi da curaj ... nu arirpi :) )

Sunt interesat de orice informatie legata de acest subiect (pt. ca 1000 EUR + perioada de recuperare de 6 luni-> 1 an, nu prea ma incanta)... cu scuzele de rigoare pt. off-topic.

Offline coby

« Răspuns #155 : 19.Dec.2014, 04:05:08 p.m. »
Off topic
Sotia mea e medic si avem un cerc de prieteni buni , medici si toti mi au spus acelasi lucru : odata ce ai apelat la " cutit " vei avea o viata plina de griji , pe cat poti menajeaza ti articulatiile belite cu orteze / proteze / genunchiere consacrate nu porcarii de pe net ieftine si proaste . Orice medic ti ar zice ca operatie e sfanta dar o face din pct lui de vedere ca medic nu ca simplu om . Nu incerc sa conving pe nimeni dar eu de 10 ani am probleme serioase la genunchi ( de la sport de performanta ) insa pot sa ma bucur in fiecare concediu la ski de sport extrem .
Scuze de off topic si ca repet : o data faci alegerea si daca poti incerca mai intai fara operatie ca nu ai de pierdut nimic ( genunchiera oricum iti va trebui in perioada de recuperare , deci 0 pierderi ) .
auto si moto

Offline sfichiu

« Răspuns #156 : 19.Dec.2014, 05:19:35 p.m. »
Off topic:

1-@ASZ eu am ales la tot calea chirucgicala la o problema care se mai putea amâna ani buni dar fiind oarecum presat de dureri am bagat cutitul.Dupa aia am tot facut documentari in stanga si-n dreapta plus internet,puteam sa fac alte tratamente.Decizia iti apartine,noi iti dorim multa sanatate!

2-Mi-ar place sa "schiez" cu asa ceva!https://www.facebook.com/video.php?v=10153386815094447&set=vb.119365774446&type=2&theater :)
  • VITARA S ,Matiz

Offline miocrl

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #158 : 08.Ian.2015, 02:09:23 p.m. »
Noi vom schia anul acesta, in Slovacia, de Rev. Am prins o oferta foarte interesanta, la 722 EUR / 3 pers, cazare cu DP pt. 7 nopti, la hotel Hills (are si parte de SPA cu piscine interioare). Poate mai prindem o sapt. de tabara de schii si la Borsec, la inceputul lunii Februarie (in vacanta juniorului).
Cum a fost la ski, sunt condiții bune?

Offline ASZ

« Răspuns #159 : 09.Ian.2015, 04:33:03 p.m. »
Din pacate de acel rev, zapada a cam lispit din tatra (si nu numai). Insa era o partie deschisa in localitate (cu zapada artificiala) si am gasit la cca 20 km de hotel, o partie cu 3 piste excelente (de 1,5-2 km bucata). Recomand zona pt. preturi, conditii si partie. Iar Hotel Hills a fost .. de vis (piscina, mancare, cina de Rev, camere, etc.)