Autor Subiect: Sa skiem impreuna  (Citit de 39478 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
Re: Sa skiem impreuna
« Răspuns #100 : 12.Oct.2012, 10:51:37 a.m. »
Salut,
stiu ca nu ne cunoastem, dar cand e vorba de ski... as dori sa-mi fac intotdeanua noi prieteni. Noi suntem doi ( eu si fata mea, sotia nu mai schiaza, a avut un accident si si-a rupt piciorul acum cativa ani , culmea...tot la munte/zapada dar nu pe ski-uri :D). Merg din 2005 in Austria --Kaprun/ Zell am See, dar am descoperit anul trecut - impreuna cu Academia de Munte - se poate da cautare google  :)  - BANSKO  :P

Pro Bansko:
1. calitate/ pret impecabil, aproape de tara. Daaaa, o sa spuneti: din Timisoara pana in Viena se fac 5 ore, din Bucuresti, de unde  suntem noi.......... - aici este un mare DEPINDE - de unde veniti. Prietenii  mei din Timisoara nu voiau sa auda de altceva in afara de Austria.

Partii mai putin amenajate, practic nu te dai pe autostrada !!!! nu este totul "asfaltat" , mai sunt si gropite care te ajuta la tehnica. Am vazut filmarea de anul trecut: este plecarea din Schmitten 2000m partia nr 13 - black - Vitezele care se pot atinge sunt foarte mari, dar..... e autostrada...
Domeniul skiabil: de la 1800m la 3000m , instalatiile pe cablu sunt chiar cele aduse din Austria  - second hand, dar englezii au facut o treab f buna acolo
VINUL FIERT: foarte bun si ieftin...anul trecut 7leva la 2500m, pretul scade cu altitudinea  =))
MANCAREA: excelenta.Au carciumioare ieftine si bune. Mancarea de demipensiune de la hotel este impecabila. Practic eu am optat pt asta
Tocmai m-a sunat agentia: 503 euro==2 persoane  - fata mea intra in categoria adulti - 12+. mic dejun si cina / cazare impecabila
Eu merg la Mountain Paradise hotel ( 4****) in perioda 04 - 12 jan  - sunt strict legat de vacanta fiicei mele, din pacate, alte perioade sunt si mai ieftine

Pro Austria: calitatea partiilor  - pt cei care doresc viteza si putin efort. Partiile nu te solicta fizic, ca la Bansko. Ceva mai putina aglomeratie - in special in weekend, Bansko e foarte aglomerat. Pt Zell am See: Complexul sportiv - piscine din Kaprun, este un complex uimitor, au investit ceva austriecii... bravo lor.

Este mult de discutat pe tema "ski" Iubesc topicul asta ...in special cand vine iarna.. ;)
Today is the first day of the rest of my life

Offline eduard_b

• Sr. Member
« Răspuns #101 : 12.Oct.2012, 11:14:44 a.m. »
Si pentru ca stiu ca nu pot convinge un timisorean de "austria vs bulgaria" va pot recomanda  pentru cei care aleg Austria locul unde am stat timp de vreo 4 anisori la Zell am See:
http://www.app-mary.at/
cazare impecabila, bucatarie proprie, nu exista mic dejun / cina, e doar cazare. liniste si un peisaj fantastic. Pensiunea este  situata intre Zell am See si Kaprun, nu e in oras.
Preturile sunt acceptabile , cu cat mai multi, cu atat mai ieftin. :), peturile sunt pe site.
 Succes si... va urez tuturor: un sezon  fara accidente !

P.S: stiu de regula, "modify",  :"> dar am preferat "new tab" ca o recomandare pt  cei care doresc sa schieze in Austria!

Offline miocrl

« Răspuns #102 : 12.Oct.2012, 11:51:06 a.m. »
sa sti ca anul acesta am inceput cautarile de cazare cu Kopaonic si Bansko, dar nu am avut prea multe feedback-uri asa ca am ales ceva cunoscut si sigr mult mai frumos decat in Ro..

Offline eduard_b

• Sr. Member
« Răspuns #103 : 12.Oct.2012, 12:09:29 p.m. »
sa sti ca anul acesta am inceput cautarile de cazare cu Kopaonic si Bansko, dar nu am avut prea multe feedback-uri asa ca am ales ceva cunoscut si sigr mult mai frumos decat in Ro..
fara indoiala ca si Austria si Bulgaria sunt mult bune decat in RO. SI asta o spun cu tristete, pt ca locuri frumoase avem, am putea sa concuram cu Austria, dar....din pacate parca nu se vrea. De exemplu, in Poiana Brasov ( locul unde am invatat sa schiez cand eram copil si la care inca mai sper ca " o zana buna" va da cu bagheta si va arata cel putin ca Bansko  :() ) s-a si dus infrastructura - dupa 1 AN !. Au refacut doua: Bradului si Lupului si erau acceptabile anul trecut, dar ...anul acesta au cazut peretii de pe margini  terasamentul s-a stricat- tipic ca la sosele noastre :-O. Dupa 1an..... - nu mai comentez mai mult.

In ceea ce priveste Bulgaria: si eu sunt conservator: "nu schimba daca merge bine", dar anul trecut am "riscat" sa merg in Bulgaria si....mi-a placut. Daca iei in consideratie sportul propriuzis, adica program de ski 7 zile 9:00- 16:00 pot fi discutii pro si contra: aglomeratie mai mare vs partii...etc. Daca pui in balanta si "viata de dupa ski", mediul este mai prietenos in Bulgaria, mai cald, mai primitor, iar preturile sunt mai mici in BG.
De aceea aleg anul acesta...Bulagaria, si nu Austria...

Offline miocrl

« Răspuns #104 : 12.Oct.2012, 02:36:58 p.m. »
bine :)
la anul caut bulgaria :)

si eu am invatat in Poiana sa skiez.
cazarea de la Mary nu e chiar ieftina

Offline eduard_b

• Sr. Member
« Răspuns #105 : 12.Oct.2012, 03:16:30 p.m. »
cazarea de la Mary nu e chiar ieftina

Nu era nici inainte cea mai ieftina cazare, de exemplu eu plateam aprox 500 euro pe apartament -living + dormitor ( 2-3 persoane) . Dar anul acesta au sarit calul  >:) Au marit pretul; in conditii similare, la  sezonul acesta s-a mai adaugat aprox 110-120 euro. Nu ma uitasem la pret si nici nu imi inchipuiam ca le pot mari cu aprox 20-25%.
Dealtfel, m-am uitat si pe diagrama de ocupare. =)) Sunt apartamente libere si acum. Acum cativa ani, imi faceam rezervarea in sept , ca sa mai apuc loc ....hmmmm, sper sa nu gandeasca neamtu..."romaneste" ", sau ...problema lui. Oricum multumesc de info;
Intrebare "filozofica": De ce un lucru bun nu poate continua....in ACELEASI conditii ?  - se pare ca e "sport" mondial....

Offline miocrl

« Răspuns #106 : 12.Oct.2012, 03:54:31 p.m. »
cand cautam cazare am ajuns sa sun la un nr de tel de Austria. un nene rupea ceva englezeste si a zis sa o sunam pe nevasta-sa Emilia ca putem vorbi Romana :). deci exista influente balcanice

Offline miocrl

« Răspuns #107 : 03.Ian.2013, 11:36:39 p.m. »
Ianuarie e aici. De abia astept sa ajung la ski. Prognoza meteo arata 5-8 grade  :-S. Sper sa tina zapada.

Offline Silfax

« Răspuns #108 : 06.Ian.2013, 12:00:29 a.m. »
Asa arata partia Soimul pe 3 Ian la 10.00

Si asa arata la ora 18.00

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miocrl

« Răspuns #109 : 13.Ian.2013, 11:23:25 p.m. »
fuse fuse si se duse.
ca de obicei 5 zile frumoase de ski(doar soare si nori fara ninsoare) si 1 de shopping. 
intre Zillertal Arena si Gerlos:

cu o seara inainte de plecare spre casa s-a pus sa ninga. am numarat 3 coliziuni la prima ora cand am luat-o spre Ro. erau asa proaspete ca inca nu ajunsese politia ca sa se faca Stau. am avut asfalt in toate ipostazele posibile dar cu toate astea am venit repede.. o medie de 108kms/h la intrarea in Ro. un drum de 10 ore. La dus.. am facut 12 ore .. ca de obicei prindem Stau cand trecem prin De