Salut,
stiu ca nu ne cunoastem, dar cand e vorba de ski... as dori sa-mi fac intotdeanua noi prieteni. Noi suntem doi ( eu si fata mea, sotia nu mai schiaza, a avut un accident si si-a rupt piciorul acum cativa ani , culmea...tot la munte/zapada dar nu pe ski-uri
). Merg din 2005 in Austria --Kaprun/ Zell am See, dar am descoperit anul trecut - impreuna cu Academia de Munte - se poate da cautare google
- BANSKO
Pro Bansko:
1. calitate/ pret impecabil, aproape de tara. Daaaa, o sa spuneti: din Timisoara pana in Viena se fac 5 ore, din Bucuresti, de unde suntem noi.......... - aici este un mare DEPINDE - de unde veniti. Prietenii mei din Timisoara nu voiau sa auda de altceva in afara de Austria.
Partii mai putin amenajate, practic nu te dai pe autostrada !!!! nu este totul "asfaltat" , mai sunt si gropite care te ajuta la tehnica. Am vazut filmarea de anul trecut: este plecarea din Schmitten 2000m partia nr 13 - black - Vitezele care se pot atinge sunt foarte mari, dar..... e autostrada...
Domeniul skiabil: de la 1800m la 3000m , instalatiile pe cablu sunt chiar cele aduse din Austria - second hand, dar englezii au facut o treab f buna acolo
VINUL FIERT: foarte bun si ieftin...anul trecut 7leva la 2500m, pretul scade cu altitudinea
MANCAREA: excelenta.Au carciumioare ieftine si bune. Mancarea de demipensiune de la hotel este impecabila. Practic eu am optat pt asta
Tocmai m-a sunat agentia: 503 euro==2 persoane - fata mea intra in categoria adulti - 12+. mic dejun si cina / cazare impecabila
Eu merg la Mountain Paradise hotel ( 4****) in perioda 04 - 12 jan - sunt strict legat de vacanta fiicei mele, din pacate, alte perioade sunt si mai ieftine
Pro Austria: calitatea partiilor - pt cei care doresc viteza si putin efort. Partiile nu te solicta fizic, ca la Bansko. Ceva mai putina aglomeratie - in special in weekend, Bansko e foarte aglomerat. Pt Zell am See: Complexul sportiv - piscine din Kaprun, este un complex uimitor, au investit ceva austriecii... bravo lor.
Este mult de discutat pe tema "ski" Iubesc topicul asta ...in special cand vine iarna..