Autor Subiect: Scut motor sx4 s-cross  (Citit de 10748 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Scut motor sx4 s-cross
« Răspuns #30 : 06.Nov.2022, 01:30:13 p.m. »
Atasez documentul de la dealer de cand am cumparat masina. Asta invoca ei si in consecinta se pierde garantia sau exista riscul. Chestia asta este valabila doar pentru modelele din 2021 in sus. Celelalte nu. Ceea ce este o tampenie dar ca sa nu creeze discutii si scandal ca toti au scuturi au lasat-o valabila doar pentru cei care le cumpara noi si nu au inca scut. Celelalte modele ( 2020 , 2019 , 2018 etc) nu au GPF ? Nu au catalizator? SI alea se incing. Asa trebuia ca mii de masini care au deja scuturi de ani de zile sa le dea jos. Iesea cearta mare va dati seama. Asa ca daca ai o problema la motor cu supraincalzirea sa zicem sau nu stiu....o piesa ei invoca ce este in lista ca din cauza la scut s-a supraincalzit componenta X si de aia. Ceea ce este o aberatie. Dar @ntire2000 a zis foarte bine motivul.

Ca atare , eu am scuturile montate si merge bine mersi masina de aproape 2 ani. Cand ma duc la revizii , dau scutul motor jos. O tiganeala a la Romanica dar asta e. Nu-mi rup eu masina pe dedesubt , sa sara pietre , lemne , gheata , praf etc ca vor ei. Sau sa harjai baia de toate cele sa mai raman si in drum cu ea. Si sa repar si pe banii mei.

• Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: dragne, Wotan

Offline enicky

« Răspuns #31 : 06.Nov.2022, 06:49:19 p.m. »
   Si scutul de pe puntea-spate ce daune poate provoca ?! Probabil niciuna. :)
Asa m-au imbrobodit si pe  mine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #32 : 06.Nov.2022, 07:06:57 p.m. »
Ala de la diferential e ok. Au zis ca merge nu e problema cu el  :-))
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline dan12ro

« Răspuns #33 : 31.Dec.2022, 06:58:34 p.m. »
Eu am montat scutul de la motor chiar la reprezentanta la 2 saptamani de cand am luat masina acum in aprilie 2021, de atunci am avut si revizia de 1 an ...nu au comentat nimic.
  • SX4 S-cross Passion 1.4 H 2021--MARE GRESEALA

Offline enicky

« Răspuns #34 : 31.Dec.2022, 08:19:02 p.m. »
Eu am montat scutul de la motor chiar la reprezentanta la 2 saptamani de cand am luat masina...
  La care ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dan12ro

« Răspuns #35 : 03.Ian.2023, 09:01:53 a.m. »
in Brasov
  • SX4 S-cross Passion 1.4 H 2021--MARE GRESEALA

The following users thanked this post: enicky

Offline Andrei26

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 13.Iul.2023, 08:06:46 a.m. »
Salutare,

Am luat un S-Cross de curand si am realizat ca nu a venit cu scut de protectie. La unele branduri de masini se mai intampla, insa am ramas putin uimit de raspunsul celor de la Suzuki cand am intrebat daca este ok sa pun unul.

Aparent Suzuki nu recomanda asa ceva in prinicipal din 2 motive:
1. Pentru siguranta: In caz de impact frontal, motorul nu ar m-ai cobora in jos si te poti trezi cu el in masina. -- OK suna plauzibil.
2. Din motive de supraincalizre. Practic acoperi ceva spatiu destul de mult, chiar daca scutul are aerisiri.

Eu in viata mea n-am auzit de o masina la care nu este recomandat sa ai scut de protectie. Dar poate nu cunosc eu. Insa probleme cu supraincalzirea m-a pus pe ganduri.

Mai ara cineva S-Cross (orice versiune de hibrid) cu scut metalic pus? As vrea sa stiu daca este ok masina si nu s-au ivit probleme.

Pentru cei care se intreaba daca afecteaza garantia, este si da si nu.
Cei de la Suzuki au spus ca pot pune scut linistit pe raspunderea mea, daca masina nu pateste nimic din cauza lui atunci garantia este Ok. Dar daca se intampla sa ma duc la ei cu ceva probleme de suprancalzire si se dovedeste a fi de la scut, atunci s-a inchis si garantia.

• Suzuki S-Cross 2023

Offline Hoinar

« Răspuns #37 : 13.Iul.2023, 08:25:19 a.m. »
Cauta pe forum inainte sa postezi, este discutat deja!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline Andrei26

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 13.Iul.2023, 08:28:54 a.m. »
@Hoinar , pai am cautat 2 ore, dar nu am gasit nimic, prin urmare l-am deschis pe acesta.
Ma poti ajuta cu un link? Clar nu ar avea sens sa redeschidem subiectul daca a fost deja discutat, numai sa-l si gasesc  :cof:
  • Suzuki S-Cross 2023

Offline Hoinar

« Răspuns #39 : 13.Iul.2023, 08:50:38 a.m. »
Inclusiv pe jurnalul meu este, eu am asa ceva, am prieteni care au asa ceva pe S-cross nou si nu am probleme.
Varianta 1 este plauzibila, dar imi asum, eu folosesc masina si pe drumuri forestiere si am pus scut si la diferentialul spate. Ca multi altii de aici.
2. Nu cred, pentru ca sunt suficiente spatii libere pe unde sa circule aerul.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!