Autor Subiect: Scut motor sx4 s-cross  (Citit de 10746 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online Catalln

Re: Scut motor sx4 s-cross
« Răspuns #10 : 22.Mai.2018, 09:52:33 p.m. »
As spune ca e pe langa subiect duduia.
Suntem destui cu Vitare care avem scuturi si am trecut ITP-ul fără probleme.

Despre rampa de injectoare ... nu stim inca dar mergand pe rationamentul de sus da cu virgula.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Gen: Bărbat
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
« Răspuns #11 : 23.Mai.2018, 12:23:53 a.m. »
Mi-am pus si sunt scuturi dedicate, pica pe gaurile masinii. Nu trebuie sa faci nimic. Nu afecteaza masina, ba din contra o protejeaza.
Sa stii ca ei tot de acolo comanda de la Odorheiu Secuiesc (sunt 2 productori) numai ca vor si ei sa muste din cascaval.

Un scut motor + diferential ajunge la dealer peste 750 de lei.
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

The following users thanked this post: Wotan

Offline intgabi

« Răspuns #12 : 19.Iun.2019, 02:01:08 p.m. »
In mai 2018 am montat scuturi pentru motor si diferential; cumparate de la fabrica din Odorheiu Secuiesc. Chiar se merita. Le-am montat la un service multimarca. Ulterior am facut revizia de 1000Km, la Royal Motors Pitesti unde mi-au montat si plasa neagra din aluminiu ( cumparata de mine) pentru a proteja radiatorul si intercooler-ul.  Pentru rampa de injectoare este bine sa consulti manualul cu sucesiunea si frecventa lucrarilor de intretinere. Totusi consulta manualul! Probabil sfatul vine de la unul harnic.
  • Suzuki SX4 S-CROSS,

Offline ...

« Răspuns #13 : 15.Iun.2021, 02:29:53 p.m. »
Cam asa se prezinta pe interior scutul meu, dupa 5 ani, manca-l-ar rugina pe el!

The following users thanked this post: Wotan

Offline cristidav

« Răspuns #14 : 15.Iun.2021, 02:35:59 p.m. »
Asa arata si al meu dupa 9 ani. Doar nu credeai ca o sa arate altfel, nu ?  :D
El trebuie sa-si faca treaba, nu sa arate bine.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ...

« Răspuns #15 : 15.Iun.2021, 02:49:46 p.m. »
Acuma, nu m-as fi suparat daca arata un pic mai bine. Treaba e ca am gasit o balta mare si proaspata de lichid sarat si uleios pe interiorul scutului (a gustat mecanicul, nu eu), cica e lichid de condensare de la aerul conditionat. Dar eu nu folosisem AC de curand. Oricum, lichidul ala e coroziv. Asta e, mergem mai departe.

Offline cristidav

« Răspuns #16 : 15.Iun.2021, 02:55:00 p.m. »
balta mare si proaspata de lichid sarat si uleios pe interiorul scutului (a gustat mecanicul, nu eu)
Aia da  :-))
Nu ma stresez, stiu ca asa ajunge orice scut. Sa-si faca treaba si e ok.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #17 : 15.Iun.2021, 03:46:51 p.m. »
  Ma gandeam, la un moment dat, anul trecut cand l-am vazut si p-al meu, ca ar trebui curatat si dat cu solutie antirugina(convertitor) si i s-ar prelungi viata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dthem

« Răspuns #18 : 15.Iun.2021, 04:14:02 p.m. »
Acuma, nu m-as fi suparat daca arata un pic mai bine. Treaba e ca am gasit o balta mare si proaspata de lichid sarat si uleios pe interiorul scutului (a gustat mecanicul, nu eu), cica e lichid de condensare de la aerul conditionat. Dar eu nu folosisem AC de curand. Oricum, lichidul ala e coroziv. Asta e, mergem mai departe.
Condensul de la AC e coroziv?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline enicky

« Răspuns #19 : 15.Iun.2021, 04:25:29 p.m. »
  lichid sarat si uleios pe interiorul scutului -  din contactul pe care l-am avut(accidental) cu tevile de la aerul conditionat cand motorul era fierbinte, condensul ala e apa chioara(se scurge pe asfalt, se usuca si nu lasa pata), ma tem ca acel lichid sa nu fie de fapt "pierdut" din instalatie.
   Ce s-ar mai putea intampla, ar fi ca acel lichid cand se scurge, sa se combine cu ce intalneste pe la motor, adica praf, urme de ulei, etc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ...