Autor Subiect: Dacia Duster  (Citit de 45603 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Dacia Duster
« Răspuns #90 : 19.Dec.2017, 10:32:18 p.m. »
Bullshet

Loganu trebuia sa fie 5 k..nu 13 k
             Dupa 16 ani  de comert am invatat si eu cel putin un lucru : in afaceri nu conteaza decat $&$, adica doar profitul !!!
     Cand francezul n-o sa mai faca profitul estimat pe Romania, n-o sa stea niciun minut pe ganduri, isi ia utilajele si pleaca si n-o sa-l intereseze de niciun "eco-sistem"  !!!! Pana una-alta  le mai calca pragul primul-ministru si la mai promite o autostrada, pentru ca acum le-au "expirat" facilitatile fiscale(de care se pare ca a uitat toata lumea) si au inceput sa mai ceara una-alta !
      Si nu vad de ce as face eu un act de patriotism sa-mi cumpar Duster daca nu-mi place?!

Iar articolul de mai sus nu face altceva decat o sinteza a ceea ce am discutat cu totii pana acum si mai pe fata, mai indirect recunoaste ca profitul primeaza, si deci, de ce ar schimba ceva daca tot se vinde bine asa cum este !
     "Scuza" autorului(ca Duster n-are 5stele ca sa nu fie scump) este oricum penibila, pentru ca sistemele de siguranta nu sunt elemente de lux interior care se regasesc la marcile mentionate si care ridica pretul ! Vezi Ignis care are  pachet de siguranta, *****NCAP si un pret mediu.

Oricum, sa nu traim cu ideea ca o companie straina vina in tara noastra pentru ca suntem noi frumosi, ci vine sa produca profit !!
      Iar Duster asta face : aduce profituri imense !! :)
     (Pacat ca discutam despre masini si  sarim la politica !)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #91 : 19.Dec.2017, 10:32:46 p.m. »
Logica.... ok

Pentru renault nu a fost o diminuare a profitului modificarea normelor UE....atata timp cat produsul s a vandut.....ba chiar intre timp le au si scumpit.

Asa si cu duster asta nou....de ce sa il evolueze la gama renault de crossover/suv cand se vinde bine si in vest si in est.

Cum spuneam....platforma comuna cu renault/nissan...dar de la plansa doar 3*. Faptul ca pui un cheder in plus sau brizbrixuri...nu mai e indeajus...pt mine cel putin..si il faci si 19k

Viitorul e luminos....

Gata nu mai sunt off topic.

« Ultima Modificare: 19.Dec.2017, 10:50:33 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ...

« Răspuns #92 : 20.Dec.2017, 01:30:50 p.m. »
Eu, personal, le doresc succes celor de la Dacia si spor la vanzari. Ca profitul pleaca dincolo, ca reinvestesc, ca dau de lucru la nspe sute de mii de oameni, e treaba lor, daca e legal. Doar ca, in momentul de fata si pentru, sper eu, urmatorii 7 ani, nu o sa ma mai aiba si pe mine client. Atat.

Offline jupanul1

« Răspuns #93 : 20.Dec.2017, 02:54:47 p.m. »
Singurul meu regret personal la adresa Duster e că nu există combinația 4x4 + AT (nu contează dacă diesel sau benzină, deși aș prefera pe cea din urmă). Pe de altă parte, să fim maturi și să înțelegem că nici nu s-ar fi putut așa ceva întrucât nu mai avea nimeni atunci motive să cumpere ”frații mai mari” din grup ce oferă combinația asta.

Off:
Indiferent cum stau lucrurile și cum avem noi părerile, Dacia (prin Renault) este unul dintre cei mai mari angajatori din RO. Desigur, au primit destule incentive-uri de la statul român, dar, pe de altă parte și ”țin în spate” o regiune care altfel poate ar muri de foame. Să nu uităm că nu e vorba numai de producător aici ci și de suita de furnizori ce-și desfășoară activitatea tot pe plaiurile mioritice precum și tot lanțul post-vânzare, cu toții dând de lucru la niște concetățeni ce altfel ar fi poate asistați social. Plus că, dacă au profit, ceea ce le doresc din tot sufletul, asta înseamnă că (aparent) știu face afaceri iar statul ia zeciuala, conform legii (TVA, impozit pe profit/venit, impozit pe dividende, plus alte taxe gen CAS, CASS pe acestea din urmă).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: kellogs

Offline wolfin

« Răspuns #94 : 20.Dec.2017, 02:59:30 p.m. »
rog moderatorii sa ma pasuiasca chiar daca nu sunt de cuvant  #:-S

asta nu e o scuza....veneau altii pana la urma....cam toti s au mutat in est ...mai ales extracomunitarii.
nemtii de la wv la fel au facut la seat .... skoda ?

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline cristidav

« Răspuns #95 : 20.Dec.2017, 03:09:27 p.m. »
Tocmai m-am uitat, de curiozitate... La ce-ti ofera Dacia Duster in 14.500 (varianta de baza) si ce-ti ofera prima varianta All-Grip, la doar 700 euro diferenta fata de Duster (14.200 parca), e uimitor ! Cu tot cu plasticele slabute ale Vitarei fata de SX, bate capacitatile offroad (si cam atat) ale Dusterului. Raman la ideea "Prost sa fii sa-ti iei Duster, dupa aparitia noii Vitare", idee pe care am afirmat-o inca de la prima Vitara aparuta :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #96 : 20.Dec.2017, 03:19:09 p.m. »
Off-topic: Se zice prost sa fii, dar sa-ti revii!

Citesc de două zile topicul si sunt ca Woody Woodpecker la oculist: I can't  see a thing!

Ce naiba?  Noi, suzukistii, comparăm Dusterul cu Vitara. Si altii o compara cu rivalele din brand-ul lor.
Masina are succes, altfel nu se explica cum s-a produs in peste 1 milion de exemplare si se vinde ca painea caldă in Occident si nu numai.
Aici e chestie de necesități, de gust si de portofel.
Eu nu mi-aș lua Duster dar apreciez masina pentru ceea ce oferă.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #97 : 20.Dec.2017, 03:21:38 p.m. »
Eu nu mi-aș lua Duster dar apreciez masina pentru ceea ce oferă.
Nu zic ca nu e de apreciat, n-am nimic impotriva Daciei (chiar imi place Dusterul, Sandero Stepway si noul Logan MCV Stepway + eram cu avansul dat la Sandero cand am descoperit SX4-le), dar la diferenta aia de 700 de euro, sa-ti ofere atatea Suzuki fata de Dacia... :)

Offline toma

« Răspuns #98 : 20.Dec.2017, 03:31:03 p.m. »
@cristidav, depinde de necesitati. Daca aveam nevoie de o masina cu ceva capabilitati offroad (eram fermier pe undeva cu drumuri grele, traiam in padure, lucruri din astea) as fi luat Duster.

@wolfin hai sa mutam discutia asta generala despre Dacia pe un topic mai potrivit, eventual unul nou tot in aceasta sectiune a forumului. Din ultimele postari nu prea mai inteleg ce vrei sa spui...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline cristidav

« Răspuns #99 : 20.Dec.2017, 03:44:17 p.m. »
Daca aveam nevoie de o masina cu ceva capabilitati offroad (eram fermier pe undeva cu drumuri grele, traiam in padure, lucruri din astea) as fi luat Duster.
Perfect adevarat. Faci rabat la calitate in favoarea necesitatilor :) Cam ce-am facut eu cu Suza in loc sa-mi iau... Focus dotat (e doar un exemplu) ?  :inteligent: