Autor Subiect: Dacia Duster  (Citit de 45605 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Dacia Duster
« Răspuns #70 : 19.Dec.2017, 09:28:05 a.m. »
Juke cat o mai fi... dar stai sa apara noile 1.3tce si vedem pe ce vor fi puse. Sper ca si pe Duster cat mai curand.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #71 : 19.Dec.2017, 09:34:55 a.m. »
   Chiar daca a facut usoare confuzii la marci, eu pe Renault ii cred in stare de ceea ce povestea @marius_gxg . Mai ales ca ei vor sa se faca o diferenta clara intre Renault si Dacia.
   Eu nu-i mai uit ce reclama faceau la Logan, masina de 5000 e, accesibila tuturor. Acum a ajuns la peste 13000.

"S-Cross pierde puncte la design" - cel nou este muuuult peste Duster, cel putin asa il vad eu.

Este evident ca totul se rezuma la costuri, care se vor cat mai mici ! Si pana la urma, de ce ar schimba/modifica ceva care merge bine(vanzarea) asa?
    Fara sa-l vad si testez, mi se pare interesant si util senzorul care iti acopera "unghiul mort" si imbunatatirea calitatii pernelor fata. Dar sunt imbunatatiri care nu-si aduc aportul la siguranta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #72 : 19.Dec.2017, 09:35:14 a.m. »
Juke cat o mai fi... dar stai sa apara noile 1.3tce si vedem pe ce vor fi puse. Sper ca si pe Duster cat mai curand.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Om vedea...

Deocamdata, dupa Scenic / Grand Scenic, vad c-o sa fie pe A-Class / B-Class / GLA / GLC...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline wolfin

« Răspuns #73 : 19.Dec.2017, 09:42:26 a.m. »
macar 2.0 rusesc  :D

utopic normal
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline dAlex

« Răspuns #74 : 19.Dec.2017, 09:43:13 a.m. »
Eu n-am condus Duster pana acum, dar am avut ocazia sa vad ieri unul expus intr-un mall din Timisoara pe dinafara.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun mana pe clapeta(scoica) de la portiera sa o incerc sa o deschid, si vazand ce fac a venit si baiatul meu de 2 ani sa puna mana tot acolo. A pus degetele exact acolo unde se inchide clapeta si prinzandu-l intr-o pozitie ciudata, i-a indoit serios degetele, si am avut parte de un "concert" vreo 2 minute. N-a patit nimic grav in final.

Majoritatea masinilor care folosesc sistemul cu clapeta/scoica, au si portiera scobita in asa fel incat sa nu fie spatiu mare intre portiera si clapeta cand o deschizi, sa nu iti prinzi degetele sau alte lucruri. Dar, pe de alta parte, cele mai multe masini de acum au manere si nu clapete. La Vitara, de cand am masina n-am patit ceva asemanator, in nici o zona. Mi se pare super safe pentru copii si nu numai.

Asa ca pentru mine, nici nu-mi trebuie mai mult sa ma hotarasc, Noul Duster, la fel de ieftin ca orice Dacie, si ca pret si calitatea si asta se vede in detalii.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline wolfin

« Răspuns #75 : 19.Dec.2017, 09:44:21 a.m. »
si cea mica si aprins degetele la symbol...e pacatul lor  =((
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Leutz

« Răspuns #76 : 19.Dec.2017, 03:07:24 p.m. »
Chestia cu canibalizarea e relativa. Renault nu se sfieste si nici nu se simte rusinat in nici in fel sa vanda modele Dacia sub sigla Renault, pe o gramada din pietele pe care activeaza. Din motovul asta, dar si din altele, a prefera la acelasi pret o solutie tehnica inferioara pe considerente de canibalizare, este putin probabil.

In realitate, Daciile sunt masini decente; piata si vanzarile o arata: in speta - Duster-ul, ca sa ramanem on-topic. Duster-ul (in realitate Dacia per ansamblu) este pe un trend ascendent, iar ceea ce este cel mai imbucurator este ca schimbarile in bine raspund in mare masura feedback-ului venit de la utilizatori.

Lucrul asta nu se poate spune despre modelele Suzuki, care ne arata un trend descendent. Din pacate, Suzuki la ora actuala puncteaza mult cu istoria brand-ului si putin cu calitatea si "ascultarea" vocilor clientilor. Simplul fapt ca se poate face un versus pertinent intre un model Dacia si un model Suzuki ar trebui sa dea de gandit cuiva ... acolo sus la Suzuki.

Pana acum nu s-a pus problema de "versus" la celelalte clase. Insa cu siguranta viitoarele modele Dacia vor pune probleme serioase lui Swift, Baleno ... s.a.m.d. Mai ales dupa ce-am vazut pe viu Swift-ul si Baleno ... ma tem ca nici nu le va fi prea greu  :(.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU

Offline cristidav

« Răspuns #77 : 19.Dec.2017, 03:16:10 p.m. »
Insa cu siguranta viitoarele modele Dacia vor pune probleme serioase... :(.
Asta consider si eu... Si sincer, e probabil unul dintre putinele aspecte pentru care nu mi-as lua Duster ci Vitara: calitatea interioara si neacordarea atentiei la chestii marute. Ca in rest, la ce garda, spatiu si accesibilitate la piese are...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline toma

« Răspuns #78 : 19.Dec.2017, 04:24:36 p.m. »
 Atat timp cat masinile se situeaza in aceeasi zona de pret mi se pare firesc sa fie comparabile sub aspectul calitatii. Acum 20-15-10 ani diferenta de calitate intre Suzuki si Dacia cred ca se reflecta la fel de clar si in diferenta de pret.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #79 : 19.Dec.2017, 06:58:00 p.m. »
    Comparatie faci atat timp cat ai cu ce : Suzuki (Vitara, GV,  Ignis, etc.) au existat cu mult timp inainte de Dacia(logan sau duster), acum daca au aparut si au preturi asemanatoare mi se pare firesc sa faci comparatie. Si unde mai pui ca ambele sunt in categoria low cost, deci tentatia e mare.
    Iar Renault este o firma indiscutabil mare, cu multe posibilitati!
     Ultima data am studiat Swift si Baleno la expozitie, din pacate n-am circulat cu ele, dar asa la rece, Baleno este muult in fata Loganului. Cred eu ca si in fata Swift-ului !
     Cat despre brandul Dacia, cu exceptia fortei de munca si locatiei, ce este romanesc? Probabil unele repere. Macar numele sa fi fost romanesti ! (Logan ? si Duster ?)
     Oricum n-as zice ca Suzuki este in regres.     
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip