Daca solutia mai 'proasta' dpdv siguranta era mai ieftina, atunci pot intelege. Dar sa zici ca o solutie mai 'buna' a fost respinsa pe motiv ca e prea sigura, nu am cum sa cred. Cultura Dacia se bazeaza pe costuri. Am destui colegi in RTR.
Toti de pe acest forum suntem fani Suzuki, dar sa fii 'fanatic' nu e un lucru sanatos. Vad ca unii nu pot fi obiectivi.
SX4-ul meu are deja 4 ani jumate. Probail pe la 7-8 va fi schimbat. Daca v-ati uita la prima postare din jurnalul meu, ati vedea ca am avut de ales intre SX4 si Duster si am ales ce am ales din cauza costurilor mai mari pentru Duster. Si am ajuns sa fiu super multumit de alegere. E normal sa ma uit la Duster ca si comparatie si sa il consider pe lista scurta. Din pacate pentru Suzuki, S-Cross pierde puncte la design, iar Vitara la interior (si garda la sol, dar asta se poate 'corecta'). Pentru mine conteaza si designul si interiorul (Imi place sa ma uit la masina si stau destul de mult in ea). Duster vine peste Vitara la interior, dar are scaune mai neconfortabile. Am mers cu Duster de 4 ani si nu se aude niciun zgomot in bord. Am mers cu Vitara de 1 an vechime si scartatia bordul... Al meu batran SX4 are un mic scartait in bord, pe care mi-a fost lene sa il rezolv (e de la montarea alarmei si a revenit in iarna asta - ca il rezolvasem acum 3 ani) si faimosul sunet de bucse de cauciuc cand treci peste denivelari la frig. Atat. Nu mai zic de noua generatie de 'tabla' care se indoaie la graindina.
Legat de siguranta, cum a spus foarte frumos Shpeedy, comparatia Vitara vs. Duster este irelevanta. Daca vrei sa compari, compari cu alte masini testate dupa noile reguli. Si am dat exemple. Daca Duster sta la fel de bine ca Alfa Romeo Giulietta, o masina din clasa 'lux', cred ca e ok. In plus, am cativa prieteni trecuti prin accidente in Duster si masina s-a comportat mai mult decat onorabil. Sa intri in 'curul' unei masini de gunoi cu 60km/h, doar cu partea soferului, si sa fie totul ok, cred ca e bine (PS: reparatia a fost 6000 EUR).
My 2 cents
P.S.: Grand Captur?????? Nu exista (deocamdata) asa ceva in gama