Autor Subiect: Dacia Duster  (Citit de 45586 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Dacia Duster
« Răspuns #390 : 03.Ian.2021, 07:50:08 p.m. »
Cristi, statisticile nu-s "teorie" ci sunt agregarea experientei practice a mai multora.

Ca tu esti inclinat sa iei o decizie mai degraba in urma experientei personale este un lucru cat se poate de firesc si nu am nimic cu asta. Am o problema insa cu emiterea concluziei trase in urma experientei personale pe post de afirmatie general valabila.
Este doar pmdv, nu o parere general valabila, nici nu am sustinut ca ar fi mai mult decat pmdv.
Fiind forum, consider ca discutam deschis si dtpdv. Corect, nu?

Offline Bobi

« Răspuns #391 : 03.Ian.2021, 08:03:08 p.m. »
O sa va treaca de Duster cand o sa apara varianta 3, spun asta ca o sa aiba un pret de peste 20.000 euro varianta cheala.
Un pick-up Duster este acum 22.000 euro pret de baza, pai Duster 3, dupa ce il aduce si pe el in randul lumii (faruri led, sisteme siguranta etc) o sa fie mai scump ca o Vitara full.

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

« Răspuns #392 : 03.Ian.2021, 08:07:02 p.m. »
@Christian 1, in regula. Consider punctul tau de vedere gresit si am incercat sa explic de ce cred asta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #393 : 03.Ian.2021, 08:13:53 p.m. »
O sa va treaca de Duster cand o sa apara varianta 3,
@Bobi n-are ce sa ne treaca, sau sa-mi treaca, pentru ca eu(cel care am postat) nu vreau sa-mi cumpar si cred ca discutam de acest model ca fiind masina noastra nationala ! :)
Citat
Am incercat generatia de Duster actuala. Iar nu m-a convins... Este mult peste prima generatie, dpmdv, dar parca nu as da toti banii ceruti pe ea. Sa nu ma intelegeti ca am ceva cu Duster. De exemplu, Vitara actuala imi pare mai "slab" construita decat Duster, asa ca am exclus-o chiar dinainte din lista de inlocuitori.
  Ca posesor de Sx4, nu inteleg sa  nu-ti placa nici una nici alta ! N-am inteles daca ai condus chiar ultimile modele(Duster si Vitara), eu le-am condus si as putea spune de ce nu-mi place una sau alta, dar ma gandesc, avand in vedere mentiunea ta(parca nu as da toti banii ceruti), ca probabil ca nu-ti convine pretul ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bobi

« Răspuns #394 : 03.Ian.2021, 08:30:59 p.m. »
Sa fiu sincer nu masina asta imi creeaza repulsie ci majoritatea posesorilor ei si spun asta pentru ca am experiente negative in relatia cu acesti posesori de dacia si de aici imi pica pe masina.
Si asta nu de cand am Vitara ci cu mult inaintea ei.
Chiar m-am intrebat de ce astia cu dacia sunt altfel decat altii din alte comunitati auto.

Online ntire2000

« Răspuns #395 : 03.Ian.2021, 09:12:48 p.m. »
Pe mine unul întotdeauna m-a interesat raportul calitate-pret la masinile achizitionate.
In fond, dai banii pe o tabla vopsita si ceva tehnologie "ascunsa" sub ea.
Iar la Dacia chiar nu avem ce discuta, raportul e cam mic.

Un lucru care da de gândit e faptul ca de echivalentul banilor pentru orice model Dacia se poate achizitiona varianta germana (VW) cu 200k de km în bord dar care va tine mai mult fara reparatii majore.
Oricât patriotism ar fi în mine, în afara de Loganul 1.5 DCI nu am respect pentru nici un alt model Dacia.
E strict pmdv.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2021, 09:30:59 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #396 : 03.Ian.2021, 09:28:11 p.m. »

Am incercat generatia de Duster actuala. Iar nu m-a convins... Este mult peste prima generatie, dpmdv, dar parca nu as da toti banii ceruti pe ea. Sa nu ma intelegeti ca am ceva cu Duster. De exemplu, Vitara actuala imi pare mai "slab" construita decat Duster, asa ca am exclus-o chiar dinainte din lista de inlocuitori.
  Ca posesor de Sx4, nu inteleg sa  nu-ti placa nici una nici alta ! N-am inteles daca ai condus chiar ultimile modele(Duster si Vitara), eu le-am condus si as putea spune de ce nu-mi place una sau alta, dar ma gandesc, avand in vedere mentiunea ta(parca nu as da toti banii ceruti), ca probabil ca nu-ti convine pretul ! :)

Am condus ultimul model de Duster si Vitara cu 1.6 si Vitara S. Nu am testat Vitara facelift.

Asa ca, nu imi plac masinile pentru urmatoarele motive:
- suspensia nu este la fel de ferma/stabila precum la SX4
- sunetul portierei si al caroseriei in ansamblu nu imi inspira acelasi sentiment de masina inchegata/compacta (cel putin la Duster 1 am avut senzatia ca am inchis portiera de la o Dacia Nova - daca stii ce inseamna asta...)
- calitatea unora din materialele de finisaj la interior nu imi pare buna/potrivita. 
- si, ai punctat foarte bine: nu imi convine pretul (la nivel maxim de echipare ambele masini trec de 20 kEUR, pe cand SX4 a fost cu vreo 5 kEUR mai putin...)

Pe de alta parte, aceeasi senzatie asupra calitatii masinii nu o am si fata de S-Cross. Asa ceva imi place, as utiliza.
Am facut test doar cu S-Cross prima generatie, si as fi luat-o daca nu era SUVI prea nou...
Dar, din pacate, actualul S-Cross este si mai scump decat celelalte doua variante (Vitara sau Duster)...
Probabil ca intre 18-20 kEUR ma opream asupra ei, sa o analizez mai detaliat.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2021, 09:40:49 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #397 : 03.Ian.2021, 10:49:33 p.m. »
Probabil ca intre 18-20 kEUR ma opream asupra ei, sa o analizez mai detaliat.
  Daca asta e bugetul, ca unul care d-abia a cumparat un S-Cross si am experienta proaspata, iti pot spune ca te incadrezi foarte bine, chiar perfect si inca la o dotare superioara !
   Dar probabil ca n-ai aprofundat subiectul si d-aia nu stii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #398 : 03.Ian.2021, 11:02:00 p.m. »
@Christian 1, in regula. Consider punctul tau de vedere gresit si am incercat sa explic de ce cred asta.
Ok, multamn, dar ramane doar ptdv.

Offline boga81

« Răspuns #399 : 05.Ian.2021, 07:33:24 p.m. »
Hmm... sa ma simt lezat ca fost posesor de Suzuki si actual posesor de Duster modificat stil avion de concurat cu Jimny?

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm