Servus.
Colegul
@ntire2000 a raspuns glumei mele
Am avut Vitara( prima generatie) si Grand Vitara( prima generatie).
Am renuntat la ultima, GV1, pentru a imi lua un euro 5, din motive ce se inteleg. A iesit castigator Duster ph1, din urmatoarele considerente:
- Financiar nu mi-am permis motor mai mare de 2.0;
- La maxim 2.0, nu sunt masini cu reductie, iar la Duster prima treapta este demultiplicata, actionand ca un reductor;
- Dupa cele expuse mai sus, care au orientat votul catre Duster,( desi eram si sunt fan masini nipone, despre cele franceze aveam o parere deloc buna) am mai luat ca beneficiii:
- Intretinere cu costuri relativ reduse;
- Garda maricica la sol- 21 cm;
- Veleitati aratate in teren, prin posesori.
Mie si sefei mele din casa, ne place sa vedem natura la ea acasa, pe munte, astfel ca ne este necesara o astfel de masina. Acum, avand in vedere ca am slabit, voi face si trasee pe jos.
Duster are neajunsuri, despre care am citit, in mare, pe formurile dedicate, inainte de achizitie, unele se mai pot remedia, cu altele poti trai- toate astea functie de pretentiile ce le ai de la un autoturism. Este o masina ce nu are componente/ piese/ subansamble cu un coeficient de calitate ridicat.
Eu i-am facut mici modificari/ imbunatatiri.
Cateva minusuri, ce imi vin acum in minte:
- garnitura capac culbutori nu are;
- folie intre usa si fata de usa nu are;
- compartimentul motor are garnitura de cauciuc doar sub parbriz;
- scaunele nu sunt cele mai confortabile;
- unora le mai ploua in masina;
- servodirectia nu da posibilitatea de a manevra prea lejer volanul;
- pentru cine vrea sa alerge pe autostrada, nu e o solutie optima, prima treapta fiind scurta, de folosit in teren. Ultima treapta, a VI-a, la 90km/h- 2500 turatii/ minut.
Eu sunt multumit de masina si imi face placere mariajul cu ea. Ca si cele din trecut, are si un nume: Tanin( Strainul), caci nu e japoneza si nici Suzuki.
Cred ca Noua Vitara este mult mai bine facuta.
Suzuki este in mine inca. Pe viiitor intentionez achiztionarea unui Jimny, SJ, Samurai ori Vitara( prima generatie). Pe care il voi modifica pentru off-road