Autor Subiect: Revizia 15000 km sau 1 an  (Citit de 77795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Myhay

Re: Revizia 15000 km sau 1 an
« Răspuns #50 : 11.Oct.2018, 05:41:46 p.m. »
Am comandat eu astazi filtru aer , filtru ulei si ulei Ecstar 0w20 - 3 litri , online de la pieseautoradacini.ro . Urmeaza sa fac revizia in noiembrie.

Filtru aer original suz baleno stoc la 57 lei

Fitru ulei original baleno  stoc la 22 lei

Ulei   stoc la 33 lei/litrul

Au scumpit si aici uleiul se pare , 4L ar veni 132 lei. Mie mi-au mai ramas 800 ml de la revizia trecuta de aia am comandat doar 3L acum. Pretul de pe site din link-ul colegului gabineg nu este actualizat. Oricum pretul ala este asa de mult , nu actualizeaza. Anul asta in primavara am dat pe 4L - 110 lei iar in august am mai luat pentru Vitara lui taica-meu si am dat pe 4L - 118 lei. Nu stiu daca pretul este mai mic la cantitate mai mare adica la bidon de 4L fata de bidon la litru. Posibil daca se cumpara la litru sa te incarce nitel la pret. Oricum tragand linie preturile sunt mai mici decat in service.

Ca o parere legat de 0w16 , nu merita din cauza pretului momentan si a doua chestie , nu stiu daca este cu ceva mai bun decat 0w20. Ca protectie / rezistenta ma refer. Singurul avantaj pe care il aduce si ala pe termen lung este economia de carburant. In carte si scrie ca de asta il recomanda ei pe primul loc de fapt. Pentru eco.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2018, 05:54:27 p.m. de Myhay »
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline tibanul

« Răspuns #51 : 11.Oct.2018, 05:43:46 p.m. »
Faci in regie proprie? Nu stiu sa poti comanda tu piesele si reprezentantele sa faca restu..
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #52 : 11.Oct.2018, 05:46:03 p.m. »
Asta vroiam sa intreb si eu. Inca n-am gasit reprezentanta care sa ma primeasca cu materialele mele. La Renault, de exemplu, nici inafara garantiei nu au vrut sa ma primeasca cu ale mele, desi ei ofera si piese AM.

Offline Myhay

« Răspuns #53 : 11.Oct.2018, 05:49:42 p.m. »
Sincer as face eu in regie proprie , adica cu manutele mele , legat de filtre si ulei doar dar nu am conditiile necesare in curte. Ba binenteles ca vin eu cu piesele cumparate de mine la reprezentanta. Si nu sunt singurul de aici. Mai multi colegi procedeaza asa. Am spus de cand am luat masina ca eu asa procedez. Depinde de reprezentanta. Vorbesc de Bucuresti. Eu fac reviziile la Radacini Militari si nu e problema. Am inteles ca si Autonet-ul primeste de asemenea cu piesele clientului dar nu am  facut niciodata la ei momentan revizii.

Probabil daca vin cu filtre AM nu accepta dar sincer nu am niciun interes pentru ca unu la mana nu se gasesc pentru Baleno AM de la alt producator cel putin momentan si ca pret / calitate tot undeva pe acolo ar fi. Adica sa zicem ca un filtru Mahle care este printre cele de top ar fi tot cam la acelasi pret si calitate asemanatoare deci nu merita din punctul meu de vedere. Asa pun de origine. Eu practic vin cu aceleasi filtre si ulei motor Suzuki de origine pe care le vand si ei deci ....nu vad ce au de comentat pana la urma. Respect ce spune manualul , pun tot aceleasi filtre cu aceeasi calitate ca si ei in reprezentanta , identice. Si chiar daca veneam cu filtre AM sau alt ulei de la alt producator daca respectau datele si caracteristicile mentionate de Suzuki care ar fi problema si in acest caz? Doar nu o sa pun pe Baleno filtru ulei de Ford nu? Sa-mi dea un pret decent de bun simt si corect in reprezentanta si cumpar de la ei normal. Nu sa ma fure pe fata. Eu consider asta o jecmaneala oficiala cu acte si o jignire la adresa mea. Practic ma tepuiesti pe fata la drumul mare cu acte in regula. Nu mersi sunt satul.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2018, 06:05:56 p.m. de Myhay »
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #54 : 11.Oct.2018, 06:12:36 p.m. »
Am comandat eu astazi filtru aer , filtru ulei si ulei Ecstar 0w20 - 3 litri , online de la pieseautoradacini.ro .
Eu nu gasesc uleiul asta pe site-ul respectiv.

Offline Myhay

« Răspuns #55 : 11.Oct.2018, 06:39:35 p.m. »
http://www.pieseautoradacini.ro/Part/ULEI-MOTOR-ECSTAR-0W20-SN-4L-SZ-SUZUKI-G0699000-21E20-047/eG0699000-21E20-047

Intradevar cand cauti cu search direct pe site nu apare. De fapt orice piesa cauti chiar si dupa cod de multe ori nu o gaseste sau iti da alte variante de la alte marci. Banuiesc ca este o problema a site-ului. Sunt cam delasatori din punctul asta de vedere nu inteleg de ce nu se orienteaza pe ''calibrarea'' site-ului sa mearga cum trebuie.

In schimb daca scrii pe google piesa si mentionezi si numele site ului in cautare dai de link-ul piesei pe site. Eu de cate ori am dorit ceva le-am dat mail cu ce vreau sa-mi dea oferta de pret si tot prin acel mail am si plasat comanda ferma daca am vrut. Mai este o optiune in timpul programului lor de lucru , au direct pe site chat online si vorbesti direct cu un reprezentant de vanzari unde si poti plasa comanda direct la el. Sau a treia optiune prin telefon.

Legat de Bucuresti , din pacate au inchis magazinul de pe Str. Brancusi care imi era mult mai la indemana. A ramas un singur magazin fizic la Gara de Nord si trebuie sa ma abat de la drum pentru a ridica comenzile. Totusi imi este mai comod sa le ridic eu personal decat sa-mi vina prin curier. Pierd timp sa-l astept si nu stiu cand plec sau vin de acasa si imi este incomod sa stau dupa el. Asa trec eu pe la ei cand pot si am drum.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2018, 06:50:30 p.m. de Myhay »

Offline f.cristi

« Răspuns #56 : 11.Oct.2018, 06:56:24 p.m. »
Se poate achita si online ?

Offline Myhay

« Răspuns #57 : 11.Oct.2018, 07:20:18 p.m. »
Sincer am platit pana acum doar cash. Nu m-a interesat sa achit cu card. Cel mai bine le pui o intrebare.

Offline maxwell

« Răspuns #58 : 11.Oct.2018, 07:36:51 p.m. »
Cu o săptămână înainte de revizie am întrebat dacă au pe stoc uleiul recomandat în manual cu vâscozitatea SAE 0W-16. Aveau, și am fost convins că o să-l folosească la schimb. Când m-am uitat pe factură, era trecut Ecstar 0W-20. S-au gândit că e mai ieftin si îmi fac un serviciu...
Din bidonul de 4l a mai rămas ceva, dar n-am măsurat cât.
Si nu ati intrebat de ce n-au folosit 0W-16 ? In carte parca e dat ca prima opțiune. Parca mai zicea cineva aici pe forum ca macar la primul schimb ar fi bine de folosit 0W-16.

Am întrebat, răspunsul a fost ca mașina a venit cu 0W-20.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline tibanul

« Răspuns #59 : 12.Oct.2018, 08:36:27 a.m. »
Sa-mi dea un pret decent de bun simt si corect in reprezentanta si cumpar de la ei normal. Nu sa ma fure pe fata. Eu consider asta o jecmaneala oficiala cu acte si o jignire la adresa mea. Practic ma tepuiesti pe fata la drumul mare cu acte in regula. Nu mersi sunt satul.

de curiozitate, cat e diferenta de pret? magazin de piese vs reprezentanta?
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic