Autor Subiect: Revizia 15000 km sau 1 an  (Citit de 77785 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Revizia 15000 km sau 1 an
« Răspuns #140 : 09.Ian.2019, 07:14:12 p.m. »
Si asta se poate discuta. Iti cumperi online consumabilele de origine Suzuki si te prezinti cu ele la dealer, unde platesti manopera.
Dar nu e cam devreme sa-ti bati capul cu prima revizie? ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #141 : 09.Ian.2019, 07:24:07 p.m. »
Ha-Ha-Ha........Ba da, e cam devreme, insa ma pregatesc sufleteste din vreme, sa nu am shocuri atunci.......
Cica o persoana puternica e una bine informata.......deocamdata strang date :)))))))
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline f.cristi

« Răspuns #142 : 09.Ian.2019, 07:32:03 p.m. »
Si asta se poate discuta. Iti cumperi online consumabilele de origine Suzuki si te prezinti cu ele la dealer, unde platesti manopera.
Dar nu e cam devreme sa-ti bati capul cu prima revizie? ;)
Depinde de dealer; ii numeri pe degetele de la o mana pe cei care accepta asta.
Eu n-am intalnit niciunul care sa accepte la cele 6-7 marci pe care le-am avut/am pana acum.

Offline duculetu

« Răspuns #143 : 10.Ian.2019, 09:04:13 a.m. »
Totodata, treaba aia la 1000km nu este revizie, este inspectie ...

Offline Corsarul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
    • Bucuresti
« Răspuns #144 : 26.Ian.2019, 06:10:25 p.m. »
Salutare tuturor
In februarie face si Ingnis-ul meu 1 an, nu am reusit sa il aduc la 15000km ca am mers si cu alta masina dar i-am facut primii 8000km :cheers:
Pe doua masini am facut insumate 16000km intr-un an dar Ignis-ul are doar 8000km si am vorbit la service pentru revizie si restul problemelor, iar pentru revizie la primul an zic ca e in jur de 600 lei la care se adauga probabil manopera pentru ce mai vreau eu, lumina in portbagaj, un senzor la usa pe dreapta care imi da alarma falsa pe viperul de pe masina si cel mai grav faptul ca daca ii faqc plinul stau cam 20minute la pompa sa umplu rezervorul, pana la un anumit nivel e benzina se umple in cateva zeci de secunde/1-2minute in functie cat e de gol dar dupa aia ca sa il fac plin "ochi", cum se spune, dureaza pana la 20 de minute si tot intra cate 200-300ml de benzina dupa care stau sa scada din gura rezervorului 15-20 sec si tot asa.
Vedem ce iese dupa 12 februarie cand ii fac revizia. Cei de la DAB, unde o duc la revizia de an au spus ca se rezolva. :good:
  • Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP - februarie 2018 / Skoda Rapid 1.0 TSI 110CP - mai 2018
Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP / Skoda Rapid 1.0 TSI
Blue Neon, dual camera brake support (DCBS) / Blue Ocean 110CP

Offline berila_mz

« Răspuns #145 : 26.Ian.2019, 11:10:24 p.m. »
Sunt curios cum iti rezolva "problema" cu umplutul rezorvorului la 110% din capacitatea lui.

Rezervorul se considera plin cand nivelul combustibilului e la "unirea" gatului cu corpul rezervorului, nu cand e la nivelul busonului! In rezervor trebuie sa ramana loc liber pentru vaporii de benzina si dilatare/contractie.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline tibanul

« Răspuns #146 : 27.Ian.2019, 04:25:32 p.m. »
Corsare, nu te supara dar mai bine nu le zici de rezervor. Sa nu fii dezamagit de raspuns.
  • Ignis GLX 4WD Mineral Grey Metallic

The following users thanked this post: Soimu, Corsarul

Offline ntire2000

« Răspuns #147 : 31.Ian.2019, 01:47:09 p.m. »
Salutare tuturor
In februarie face si Ingnis-ul meu 1 an, nu am reusit sa il aduc la 15000km ca am mers si cu alta masina dar i-am facut primii 8000km :cheers:
Pe doua masini am facut insumate 16000km intr-un an dar Ignis-ul are doar 8000km si am vorbit la service pentru revizie si restul problemelor,

daca masina e utilizata mult în oras, nu-i nici un bai daca faci revizia la 8-10k de km, e chiar sanatos pentru motor.
ala saracul a functionat tot în reprize (salturi de turatie), tot la viteze mici, distante scurte.

chiar si pe cartea de service e specificat sa schimbi uleiul la 10000 in conditii de utilizare "hard".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma

Offline Corsarul

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
    • Bucuresti
« Răspuns #148 : 22.Apr.2019, 09:02:07 a.m. »
Sunt curios cum iti rezolva "problema" cu umplutul rezorvorului la 110% din capacitatea lui.

Rezervorul se considera plin cand nivelul combustibilului e la "unirea" gatului cu corpul rezervorului, nu cand e la nivelul busonului! In rezervor trebuie sa ramana loc liber pentru vaporii de benzina si dilatare/contractie.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

Salutare, dupa o perioada agitata si cu probleme cu munca am revenit si intr-adevar ai dreptate nici cei de la DAB nu au ce sa ii faca la rezervor ca sa se "umple pana in gura" si m-au linistit ca unul dintre motive ar fi faptul ca teava pana in rezervor este destul de subtire si cam serpuita ceea ce nu ii permite aerului sa iasa prea usor si daca o folosesc mai mult in localitate nu e o problema grava ca nu umplu rezervorul pana in gura.
In legatura cu lumina mi-au spus ca pot sa imi aduca o lampa cu tot cu fir de Suzuki SX4 care se potriveste pe Ignis la 38 euro, dar nu pot sa faca ei transformarea ca sunt daleri :((  Asta m-a cam dezamagit pentru ca nici nu am un electrician serios pe care sa ma bazez ca imi face treaba buna sa nu ma trezesc ca iau foc sau mai rau raman fara baterie si nici sa nu imi rupa tapiteria de pe masina cand trage firele.
La usa din dreapta s-a dovedit a fi o alarma falsa si am rezolvat-o la Viper in garantie. Mi-au facut si un up date la software-ul multimedia de pe el insa nu mi-au aratat cum sa leg un telefon la el sa pot folosi waze pe masina :(( Am afisat si asa ramane "No smartphone linked", indiferent e ce mobil leg la el si ce soft descarc de pe Magazin play.
De altfel, ce pot sa spun e ca au fost politicosi si prompti, nu m-au tinut cu masina pe rampa aiurea si mecanicul sa se plimbe prin service, nu au facut nimic fara sa ma intrebe daca sunt de acord sau nu (cum am spus de update multimedia, care nu e obligatoriu sa il faca la revizie). Acum ma gandesc la cine sa apelez daca fac comanda de lampa cu fir pentru montarea in portbagaj si unde sa fac update la harta care o are pe masina ca de la ei nu am aflat.
Toata revizia cu up date de software, verificat intrerupatoarele de usi, ulei, filtre m-a dus la 760lei.
  • Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP - februarie 2018 / Skoda Rapid 1.0 TSI 110CP - mai 2018
Suzuki Ignis 1.2 DUALJET 4WD GLX ALLGRIP / Skoda Rapid 1.0 TSI
Blue Neon, dual camera brake support (DCBS) / Blue Ocean 110CP

Offline duculetu

« Răspuns #149 : 22.Apr.2019, 09:24:37 a.m. »
Ti-a facut cumva si update la harti?  :D