Autor Subiect: Probleme boxe  (Citit de 3865 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Probleme boxe
« Răspuns #10 : 11.Dec.2017, 12:26:02 p.m. »
Este bine stiut inca din review-uri ca antifonarea masinii nu este grozava dar nici nu deranjeaza. Sa faci antifonare la o firma privata imi pare riscant si cred ca, oricat de profesionisti sunt domnii, tinand cont ca modelul este nou or sa lase greieri dupa ce desfac tot. Recomand sa nu apelezi la varianta asta decat daca arde ...

Offline f.cristi

« Răspuns #11 : 11.Dec.2017, 09:33:05 p.m. »
Nu ma deranjeaza antifonarea mai slabuta (se aude traficul in interior cand stai pe loc de parca ai fi afara) ci ma deranjeaza zgomotele parazite.

Offline enicky

« Răspuns #12 : 12.Dec.2017, 08:04:21 p.m. »
.... Sa faci antifonare la o firma privata imi pare riscant si cred ca, oricat de profesionisti sunt domnii, tinand cont ca modelul este nou or sa lase greieri dupa ce desfac tot. Recomand sa nu apelezi la varianta asta decat daca arde ...
       Am deja doua experiente in insonorizare, adica doua masini. In atare situatie imi permit  sa intru in discutie :
  - insonorizarea am facut-o impreuna cu persoane private care se pricepeau la demontat tapiterie auto
  - dupa insonorizare NU am ramas cu niciun greieras.
  - zona din portbagaj-hayon am facut-o singur, ajutat de scule de plastic speciale pt. demontat si iarasi nu s-a intamplat nimic grav.
  - antifonarile la masinilor cu pretul Vitarei sunt slabute si se rezuma in general la zona motor, iar la ale noastre am observat ca au o antifonare mai buna decat sa zicem Ford(Modeo nu intra in discutie), dar le dezavantajeaza tabla subtire.
  - de retinut ca aproape la toate masinile tapiteria de plastic are acelasi sistem de prindere de caroserie.
  - Suzuki in general din ce-am observat, are o instalatie audio de calitate medie spre slaba fara boxe de firma.
   Interesant este ca am vazut si mai proaste ca ale Vitarei/Ignis, deci se poate si mai rau.
  - chiar cu difuzoare originale, calitatea sunetului s-a schimbat dupa insonorizare.
  In acest context nu stiu daca :
 - nu cerem prea mult de la o unitate audio no name, conceputa pt. cerinte medii ?
 - Suzuki este o masina low cost deci totul este conceput pe aceasta linie.
  Iar a comenta ca pe melodia x boxa suna bine iar pe melodia y zbarnaie, este cam de ...no comment !
   Cine doreste sa scoata maxim din unitatea media din dotare trebuie sa : schimbe boxele, sa insonorizeze caroseria, sa insonorizeze fetele de usi si de ce nu, sa instaleze chiar un amplificator.
   Fara aceste interventii, vorbim ...discutii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma

Offline popa.jenica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Brasov
« Răspuns #13 : 03.Ian.2018, 09:00:47 a.m. »
Salut. Si eu am observat acest zgomot la boxe. Si tot in partea dreapta fata. Exact ca la tine, doar la unele melodii  :)
  • Suzuki Ignis

Offline f.cristi

« Răspuns #14 : 03.Ian.2018, 10:38:33 a.m. »
Am făcut de Craciun-Anul Nou câteva drumuri pe zona cu criblură spre Târgu-Jiu si bordul e plin de greierași, mici, finuți 😀. Problema e ca au fost stârniți si acum mai "cântă" si la cate o denivelare.

Offline bisti

« Răspuns #15 : 03.Ian.2018, 12:05:29 p.m. »
Am aceeasi problema la un Swift din 2011, dar pe boxa stanga. Din ce am constatat, face doar cand se incalzeste bine masina, cam in 30-45 minute de la plecare.

Dupa consultarea cu un electrician, a propus sa dau unitatea jos, sa se uite la condensatorii finali, sa nu se fi umflat de atata utilizare.

Cand o sa am un raspuns clar, o sa il postez si aici.

Offline aavii

« Răspuns #16 : 08.Ian.2018, 01:26:11 p.m. »
Zbarnaitul boxelor / elementelor din masina este normal din cauza asa numitelor frecvente de rezonanta. Tot in dreapta fata am avut si eu probleme de genul si am rezolvat prin demontarea fetei de usa si introducerea unui material antiscartaituri (un material textil autoadeziv si subtire sub forma unei benzi de scotch ) in clipsurile care prind partea de plastic in care sta tweeterul de fata de usa. De asemena iti recomand sa verifici toti "braduletii" de prindere a fetei de usa de fata de usa in sine (au un joc mic care poate fi anulat cu aceesi banda antiscartaituri)
Greierasii din bord sunt din cauza prinderilor plastic pe plastic si la mine este proeminenta daca apas pe masca sistemului media. Nu am reusit inca sa o rezolva dar probabil ca o sa incerc cand se mai incalzeste afara cu aceeasi banda antiscartaituri.
Stim ca e o masina cat de cat low cost la materiale deci nu trebuie sa avem pretentii de premium la calitatea imbinarilor dar cred ca oricine nu are doua maini stangi poate face miracole in acest sens.
Off topic: pentru zbarnaitul numarului nu va agitati cu fixarea suportului pe caroserie ca nu ala zbarnaie ci numarul in suport. Vericiati intai acolo! :)

• Suzuki Vitara S grade

Offline bisti

« Răspuns #17 : 26.Ian.2018, 09:04:15 p.m. »
Mda, la mine problema este de la headunit. Dupa mai multe sapaturi se pare ca e o problema cunoscuta dar "ascunsa" de catre electricienii de la suzuki.
Asa cum am presupus, problema este de la condensatorii finali, care, dupa ce se incalzeste bine aparatul (minim25-30 min de utilizare) incep sa dea rateuri. O sa dau unitatea jos si o sa o repar si o sa ma uit si la firul de antena si antena propriu-zisa pentru ca semnalul este infect. In centrul Bucurestiului se pierde semnalul la cea mai mica interferenta (pasaj rutier, blocuri inalte si apropiate, parcari subterane sau supraterane).

Offline duculetu

« Răspuns #18 : 26.Ian.2018, 10:45:29 p.m. »
Nu tine de garantie?

The following users thanked this post: alexMM

Offline bisti

« Răspuns #19 : 27.Ian.2018, 09:28:51 a.m. »
Din pacate masina a iesit din garantie. E luata in 2011 si a avut doar 3 ani.
Problemele au inceput anul trecut, dupa un drum mai lung, de aproape 4 ore.