.... Sa faci antifonare la o firma privata imi pare riscant si cred ca, oricat de profesionisti sunt domnii, tinand cont ca modelul este nou or sa lase greieri dupa ce desfac tot. Recomand sa nu apelezi la varianta asta decat daca arde ...
Am deja doua experiente in insonorizare, adica doua masini. In atare situatie imi permit sa intru in discutie :
- insonorizarea am facut-o impreuna cu persoane private care se pricepeau la demontat tapiterie auto
- dupa insonorizare NU am ramas cu niciun greieras.
- zona din portbagaj-hayon am facut-o singur, ajutat de scule de plastic speciale pt. demontat si iarasi nu s-a intamplat nimic grav.
- antifonarile la masinilor cu pretul Vitarei sunt slabute si se rezuma in general la zona motor, iar la ale noastre am observat ca au o antifonare mai buna decat sa zicem Ford(Modeo nu intra in discutie), dar le dezavantajeaza tabla subtire.
- de retinut ca aproape la toate masinile tapiteria de plastic are acelasi sistem de prindere de caroserie.
- Suzuki in general din ce-am observat, are o instalatie audio de calitate medie spre slaba fara boxe de firma.
Interesant este ca am vazut si mai proaste ca ale Vitarei/Ignis, deci se poate si mai rau.
- chiar cu difuzoare originale, calitatea sunetului s-a schimbat dupa insonorizare.
In acest context nu stiu daca :
- nu cerem prea mult de la o unitate audio no name, conceputa pt. cerinte medii ?
- Suzuki este o masina low cost deci totul este conceput pe aceasta linie.
Iar a comenta ca pe melodia x boxa suna bine iar pe melodia y zbarnaie, este cam de ...no comment !
Cine doreste sa scoata maxim din unitatea media din dotare trebuie sa : schimbe boxele, sa insonorizeze caroseria, sa insonorizeze fetele de usi si de ce nu, sa instaleze chiar un amplificator.
Fara aceste interventii, vorbim ...discutii.