Autor Subiect: Înălțare Grand Vitara  (Citit de 15212 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jarionut

Re: Înălțare Grand Vitara
« Răspuns #20 : 13.Nov.2018, 01:34:32 p.m. »
Exista solutii si pentru Swift - www.spaccer.de .

F.interesant....multzam! :)

Cam asa ma gandeam si eu, totusi speram sa gasesc confirmarea de la cineva care a folosit sau montat asa ceva, am un prieten in suceava care are inaltatoare si e multumit, totusi omul nu are cunostinte tehnice deloc si nu a putut sa imi dea nici un detaliu.
  • Grand Vitara 1.9 ddis 2006
Grand Vitara 1.9 ddis 2006

Offline Soimu

« Răspuns #21 : 13.Nov.2018, 01:43:17 p.m. »
Putin pionierat nu stica nimanui...iar daca te incadrezi in limite de bun-simt si nu exagerezi, sa zicem sa salti cu 15 cm masina si te multumesti cu 5-7 cm, eu zic ca poti sa constati singur cum este si daca pastrezi modificarea sau renunti la ea dupa o perioada...
Nici eu nu stiu pe nimeni...oamenii in general se entuziasmeaza repede apoi se iau cu altele si sunt putini care ajung sa faca in final aceste modificari...maniacii! :-))
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: jarionut

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 13.Nov.2018, 01:51:06 p.m. »
Pentru cine este amator, mai mult detalii si discutii se gasesc in topicurile dedicate de la SX4 Classic, SX4 S-Cross, New Vitara, New Ignis...

Dintre toate solutiile de inaltare, asta cu distantiere o gasesc cea mai antipatica - implicarea de noi componente in miscare o vad ca un risc. Daca exista posibilitatea, eu as merge pe solutia arcurilor mai mari (ceea ce am si facut) sau - daca exista buget - a kit-urilor complete arc+amortizor...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ulise

« Răspuns #23 : 13.Nov.2018, 01:51:29 p.m. »
Asa ceva ar fi interesant si pt. Noul Swift care este tare jos pt.ce drumuri avem, ca sa nu mai zic de Noul Ignis...care ar mai compensa fusta de cauciuc din fata...

Sunt inaltatatoare pentru arcuri. Dar cu amortizoarele ce faci? E posibil sa fie nevoie de distantiere si la cardan.  Poate trebuie coborat si diferentialul.

Cred ca atat pt.arcuri cat si pt. amortizoare, si chiar planetare si diferential exista o plaja de lucru admisibila care include o plaja de lucru mai mica, cea uzuala...daca nu o depasesti pe aceasta din urma (frecvent) cred ca nu sunt probleme...o masina se descurca si pe drumuri bine asfaltate si pe cele mai proaste si chiar si pe alte cai de acces, unde componentele suspensiei ies din plaja de lucru uzuala, chiar spre limitele fizice si masina condusa cu atentie nu se strica...poate ma insel, dar cred ca pt. condus o masina in oras si intre orase cu diastantierele respective, fara sa faci pe "zmeul-zmeilor" este in regula, ca te afli in interiorul plajei de functionare...(daca nu exagerezi si la masina obisnuita nu adaugi mai mult de 5 cm...); e doar o parere, poate gresesc!

Ma teme ca cele expuse de tine sunt valabile la 30 mm.
Amortizoarele la aceasta inaltare de mm, doar pentru arcuri, vor bate la capat de cursa.
Planetarele la o exploatare cuminte in off-road, s-ar putea sa fie ok, dar nu si la uzitari agresive.

PS. La Duster si la 30 mm, dar arcuri mai lungi, amortizoarele stock bat la capatul cursei.

GV2 e totusi o masina ce o poti folosi in off-road, are reductie.

La o masina de strada e alta poveste.

• Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Soimu

« Răspuns #24 : 13.Nov.2018, 02:02:12 p.m. »
Ca sa fiu sincer, tre' sa ma opresc aici, nu am argumente, nu am experienta, doar mi-am dat cu presupusu' si las pe altii care sunt in tema sa posteze mai mult sa invat si eu! :angel:
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline ulise

« Răspuns #25 : 13.Nov.2018, 03:34:24 p.m. »
In concluzie nu cred sa existe suspension lift ieftin pentru GV2. Sunt interesat de subiect si nu am gasit decat kit dedicat, nu SSSL( Suspension Lift Solutia Saracului).
Acel kit e incomplet vandut la Sibiu este incomplet.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline jarionut

« Răspuns #26 : 13.Nov.2018, 04:56:37 p.m. »
In concluzie nu cred sa existe suspension lift ieftin pentru GV2. Sunt interesat de subiect si nu am gasit decat kit dedicat, nu SSSL( Suspension Lift Solutia Saracului).
Acel kit e incomplet vandut la Sibiu este incomplet.

ne poti spune exact ce trebuie sa cuprinda un chit complet?

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 13.Nov.2018, 05:18:30 p.m. »
Cre' ca se refera la faptul ca asa ar arata un kit d'asta cu distantiere complet si asa unul cu arcuri+amortizoare...

Mai exista bineinteles si solutia hibrida - arcuri+amortizoare pe spate si distantiere pe fata.

Ala de pe Olx nu-mi lasa impresia a avea si suruburile de prindere - ma gandesc ca cine propune un kit ar trebui sa includa si un set de suruburi de lungime si rezistenta potrivite utilizarii.

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline jarionut

« Răspuns #28 : 13.Nov.2018, 05:53:20 p.m. »
În mesaj mi-a spus că are și șuruburi cel de pe olx

Offline shpeedy

« Răspuns #29 : 13.Nov.2018, 07:10:42 p.m. »
Mda, este la latitudinea fiecaruia cum isi apreciaza viata (si riscurile aferente asigurarii integritatii ei). La modul meu de intelegere a lucrurilor, as avea cel putin cateva neclaritati:
- de unde stiu ca materialu' din care sunt facute respectivele distantiere (sau chiar suruburile) este la nivelul solicitarilor ce vor aparea in respectivul ansamblu?
- in caz de ceva, cui ii pot lasa macar un review negativ cu privire la calitatea produselor (daca nu se pune problema de despagubiri&stuff)? Apropo, vezi ca pozele alea multe sunt culese  de pe net de la Rocky Road Outfiters (producator de diverse lift-kit-uri) - sunt convins ca n-au legatura cu produsul vandut, dar asa, ca fapt divers, unii cumparatori de lift-kit-uri RRO pentru SX4 s-au plans de probleme...

In locul tau, as vizita macar forumul mai mult axat pe Suzuki-urile de off-road (vitara4x4.ro) si as vedea ce se mai vinde / ce se mai recomanda acolo; admin-ul respectivului forum - sosobum - e si aici pe forum...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk