Autor Subiect: Aer conditionat  (Citit de 6367 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Aer conditionat
« : 14.Iun.2009, 07:08:26 p.m. »
Inainte sa dau cu parul intreb: modelul SX4 4x4 GS ce are: climatronic sau Aer conditionat automat ? Sau e totuna?
Ca pe oferta semnata si stampilata pe care o am eu de la dealer scrie climatronic, dar din ce am vazut pe masina am unele indoieli :-S
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Leutz

Aer conditionat
« Răspuns #1 : 14.Iun.2009, 08:54:21 p.m. »
Din cate stiu eu, din auzite, climatronic e climatizarea automata de pe masinile VAG. Nu stiu daca o fi marca inregistrata sau nu si nici in ce consta. La noi se ulitizeaza termenul din obisnuinta pt. orice tip de climtizare automata, desi sunt N tipuri de sisteme de climatizare.
Cel de pe SX4, tot din auzite, e un gen de "clima" semiautomata; un sistem mai ieftinut care populeaza si alte creatii din clasa mica/ieftina --- vezi Mitshibishi Colt. La astia chiar scrie in specificatii ca (,) climatizarea este semiautomata. Nu-mi mai vine alt exemplu acum.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • Gen: Bărbat
  • EX-SX
Aer conditionat
« Răspuns #2 : 15.Iun.2009, 12:29:12 a.m. »
....klimalange se numeste  la grupul VAG genul de climatizare automata de pe modelele SX4- GS de la Suzuki, climatronic e acelasi lucru plus un ecran, ca la un Swift sport, si mai incolo difera in functie de reglaje (cu 2 sau mai multe zone).....mai urcati-va si-n alte masini baieti!!!!......cat despre nenea cu "ESP" pe foaie, dar in realitate altceva...ii dadeam in judecata si le luam si mai multi bani.....insa, ce ii caracterizeaza pe unii, e lipsa de tupeu....

Offline bogdanb

Aer conditionat
« Răspuns #3 : 15.Iun.2009, 09:42:06 p.m. »
N-am inteles de ce unii au impresia ca ne-am dat jos din pom alaltaieri sau ca n-am vazut alte masini in afara de Suzuki ...discutia era despre ce promit dealerii (prin oferte semnate si stampilate) si ce exista de fapt pe masini (vezi exemplul cu ESP care de fapt e EPS).
In contextul discutiei si eu am sesizat ca pe oferta pe care am primit-o scrie ca masina are "climatronic" (daca asa scrie...n-am facut-o eu!)  - dar care mie dupa cum arata mi se pare ca este un aer conditionat manual (care in plus are  un mod de tip "economic" asa cum am avut pe un Tico prin anii '96~'98)
Tocmai pt. ca am mai vazut si alte masini ma gandeam ca ar trebui sa aiba si un display ceva...dar n-are! de unde si confuzia care a generat intrebarea mea. Inca odata - intreb, nu dau cu parul!
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • EX-SX
Aer conditionat
« Răspuns #4 : 16.Iun.2009, 12:59:32 a.m. »
dealerii care fraieresc tre' sa plateasca,,,,no offence!!! avocati "flamanzi" sunt peste tot....treceti la fapte baieti....nu va plangeti ca niste mimoze, ca sa faceti deliciul publicului despre cum ati fost tepuiti!!!!

Offline LeonardSZK

Re: Aer conditionat
« Răspuns #5 : 16.Iun.2009, 11:09:26 a.m. »
@radu-sx4 te rog, incearca sa te calmezi, n-are rost sa tipi la noi...  :-/
@bogdanb La SX4 versiunile GS au aer conditionat automat (Klimaautomatik mit Pollenfilter, vorba neamtului  :) ), mai putin dieselul 1.9 care, nu stiu din ce motiv, are aer conditionat manual ca si versiunile GLX. La AC automat, fara sa modific temperatura la care este setat, dimineata imi baga aer cald, la pranz aer rece. De asemenea este controlata viteza cu care sufla precum si fantele prin care sufla. Cat timp face toate lucrurile astea singur nu ma intereseaza ca nu are un afisaj care sa-mi confirme temperatura setata. Stiu si cum este AC manual, asa am avut la Swift.  :D
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #6 : 16.Iun.2009, 11:28:31 a.m. »
Am avut o discutie argumentata pe softpedia, poti citi si tu daca ai timp, incepand cu pag.117.

Un mic copy-paste mai sugestiv ar fi acesta:

Definitia chiar de la volkswagen.ro:
"Climatronic reglează temperatura interioară în funcţie de temperatura preselectată dorită, cu adaptarea automată a turaţiei suflantei şi acţionarea clapetelor de distribuţie a aerului, astfel încât, în toate regimurile de exploatare şi în toate condiţiile atmosferice, să fie asigurată o temperatură plăcută cu o circulaţie a aerului fără formarea de curenţi în habitaclu."

....klimalange se numeste  la grupul VAG genul de climatizare automata de pe modelele SX4- GS de la Suzuki, climatronic e acelasi lucru plus un ecran

Exact acest lucru l-au inteles majoritatea: daca nu ai ecranul/afisajul nu ai climatronic  :inteligent:    Dupa cum se poate vedea din citatul de mai sus, nu se pomeneste nimic de vreun ecran...dar asa cum spuneam, marketingul e in floare :)

Din cate stiu eu, din auzite, climatronic e climatizarea automata de pe masinile VAG. ... La noi se ulitizeaza termenul din obisnuinta pt. orice tip de climatizare automata.

Perfect adevarat.  La fel cum la orice pantof sport spui adidas sau la orice copiator ii spui xerox desi ele nu sunt mereu facute de firma adidas /xerox.

Cel de pe SX4, tot din auzite, e un gen de "clima" semiautomata; un sistem mai ieftinut care populeaza si alte creatii din clasa mica/ieftina --- vezi Mitshibishi Colt. La astia chiar scrie in specificatii ca (,) climatizarea este semiautomata. Nu-mi mai vine alt exemplu acum.

La mine in manual, scrie clar instalatie de climatizare cu functie automata; nu vad unde e semiautomatul...

Cat timp face toate lucrurile astea singur nu ma intereseaza ca nu are un afisaj care sa-mi confirme temperatura setata.
Aceeasi parere o am si eu. Oricum rotita de reglare a temperaturii e mai practica si scala marcata e suficienta sa te orientezi ce temperatura ai setata. Insa lipsa acelui afisaj nu inseamna ca sistemul nu lucreaza la fel ca si cel cu afisaj. Chestia asta nu vor unii s-o inteleaga...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #7 : 16.Iun.2009, 11:41:45 a.m. »
Si eu sunt de acord ca sistemul de pe SX4 (cum s-o numi el: A/C automat, clima, climatronic) n-are nici o treaba cu A/C manual din simplul motiv ca A/C manual baga aer rece si-ti flutura urechile pana nu mai poti de frig si-l opresti, pe cand la A/C-ul automat setezi o temperatura, fie ea si aproximativa daca nu ai afisaj, iar sistemul va baga aer mai mult sau mai putin astfel incat sa ajunga la temperatura aia si sa o mentina. Eu cel putin asa vad lucrurile.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline LeonardSZK

« Răspuns #8 : 16.Iun.2009, 12:13:47 p.m. »
@Khaos Rotita pentru setarea temperaturii are niste "hopuri", doua la un grad. Cred ca este o aproximare destul de corecta..  ;)
@Pentium3d Tot ce scrie in definitia ce ai citat-o face si aerele noastre...  :D
« Ultima Modificare: 16.Iun.2009, 12:19:07 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #9 : 16.Iun.2009, 12:38:28 p.m. »
@Khaos Rotita pentru setarea temperaturii are niste "hopuri", doua la un grad. Cred ca este o aproximare destul de corecta..  ;)

Stiu, dar n-am stat niciodata sa le numar cu atentie astfel incat sa stiu cu exactitate la ce temperatura ma aflu. :) De obicei stiu ca setez undeva in jur de 20-21 de grade in perioada asta de vara.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x