Autor Subiect: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?  (Citit de 5088 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?
« Răspuns #30 : 17.Nov.2017, 01:37:24 p.m. »
Eu am schimbat lichidul de frana chiar astazi. Dar, pt ca am venit cu lichidul de acasa, operatiunea nu s-a facut in mod obisnuit cu pompa de vacum si, tot la fiecare roata, s-a legat un recipient de colectare a lichidului. Ulterior, la umplere s-a facut aerisirea de la fiecare roata apoi a urmat stand-ul de frane care a confirmat efectuarea corecta a inlocuirii lichidului de frana.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 17.Nov.2017, 01:44:12 p.m. »
Nu cred ca este diferită procedura daca vii cu lichidul tau sau dacă îl cumperi de la ei. Tot cum stiu ei fac.
Importanta este înlocuirea lichidului vechi cu cel proaspăt.

Tu nu mai ai garantie, probabil...
@cosmin09 este dovada vie că poti sa-ti procuri in garanție consumabilele pe care le doresti (care se încadrează în specificatiile tehnice ale mărcii) si sa faci revizia la dealer.  De manopera maricica a acestuia insa n-a scăpat. 
Eu însumi, dupa iesirea din garanție, mi-am achiziționat consumabilele. Dar tot la dealer ma duc sa fac reviziile. Am eu un feeling ca e mai bine pentru mine asa.

Trimis folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 17.Nov.2017, 02:20:54 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cosmin09

« Răspuns #32 : 17.Nov.2017, 02:35:48 p.m. »
E procedura diferita daca aduci de acasa lichidul. Ei folosesc pompa de vid, probabil si pt reumplerea sistemului cu lichid nou iar acea pompa are un rezervor cu vreo 7 litri de lichid de frana, asfel ca nu il mai golesc atunci cand vine cineva de acasa cu un litru de ulei ca sa foloseasca ditamai instalatia.

Iar legat de consumabile, am venit eu cu ele de acasa, dar acestea au fost identice cu cele pe care le-as fi platit si la service (si pe care anul trecut, doar pt a verifica referintele acestora, le-am platit la service). Si de-acum voi merge cu ele de acasa dar tot de origine imi voi cumpara dar nu de la service, pt ca pretul de acolo mi se pare f mare. Dar voi folosi de origine si cea mai mica garnitura pt ca am incredere in piesele de origine si pt ca lucrand in domeniu, stiu ca acestea sunt cele mai bune.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline migabi

« Răspuns #33 : 17.Nov.2017, 03:01:37 p.m. »
Ueliul de motor, sub 15000Km, uleiul din cutie/transfer/diferential la 2 ani, lichidul de racire la 5 ani, lichidul de frana la 2 ani. Masina o folosesc in special in oras, drumuri scurte, opriri dese.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline enicky

« Răspuns #34 : 17.Nov.2017, 07:02:44 p.m. »
.Nicu, nu costa o avere, mai ales ca le-am achizitionat eu si schimbat la service de cartier.
   In maniera in care ai facut-o tu nu costa o avere, dar la service este dublu sau triplu. Pe de alta parte mie imi scapa ceva : de ce la masinile vechi nu se schimba uleiul la cutie, iar la cele noi la 2-3 ani se schimba ueiul. Toate pinioanele nu mai sunt din metal acum, sunt din lemn sau din ce mama-d. sunt?  Revin si mentionez ca la masinile anilor 1990-2000 nu se sch. uleiul la cutie. Aici mi se pare prosteala pe fata !!!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #35 : 17.Nov.2017, 09:36:24 p.m. »
@enicky, la fel ca in cazul lichidului de frana si in cazul uleiului din cutie exista pareri impartite intre mecanici. Nu exista un consens in privinta frecventei recomandate, tine de producatorul masinii, de tipul uleiului folosit si nu in ultimul rand de tipul de utilizare al masinii. In cazul celor care fac tractari sau alte activitati care pun presiune pe transmisie exista consens in privinta necesitatii unui schimb mai des. Si in cazul utilizarii in traficul bucurestean cu foarte multe si dese plecari de pe loc se recomanda inlocuirea periodica.
Prin urmare eu zic ca daca intentionezi sa tii masina multi ani mai bine il schimbi...
Clio face in curand 12 ani si are doar 130.000km parcursi. Reviziile au fost facute conform specificatiilor producatorului si pana acum, din fericire, nu s-a stricat nimic in motor sau cutia de viteze. Alte chestii am schimbat ca doar e Renault dar motorul si transmisia merg ireprosabil.

https://www.cars.com/articles/2013/07/do-you-really-need-to-change-the-transmission-fluid/
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #36 : 18.Nov.2017, 12:03:51 a.m. »
Pe de alta parte mie imi scapa ceva : de ce la masinile vechi nu se schimba uleiul la cutie, iar la cele noi la 2-3 ani se schimba ueiul. Toate pinioanele nu mai sunt din metal acum, sunt din lemn sau din ce mama-d. sunt?  Revin si mentionez ca la masinile anilor 1990-2000 nu se sch. uleiul la cutie. Aici mi se pare prosteala pe fata !!!!

La Swift-ul meu uleiul original se schimbă la 150.000 km sau 10 ani. La Vitara e altfel?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 18.Nov.2017, 09:54:36 a.m. »
Parca Swift-ul e cu cutie automată? Pentru ca la astea manuale se schimba la 3 ani, ca la SX4 din dotare.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #38 : 18.Nov.2017, 10:26:16 a.m. »
La automat, așa cum am eu, se schimba la 165.000 km, vezi poza atașată anterior.  :)

Offline enicky

« Răspuns #39 : 18.Nov.2017, 06:24:21 p.m. »
...La Swift-ul meu uleiul original se schimbă la 150.000 km sau 10 ani. La Vitara e altfel?
     Cel putin sa luam informatia din ce avem la-ndemana, adica Manual : pag. 7-5
 - in foto sunt explicatii, unde V=verificare si I=inlocuire
 - din ce vad eu si am inteles, schimbarea uleiului cutie+cutie de transfer+diferential se face la 160 000km.
 - lichidul de frana la 40 000km sau doi ...ani !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip