Autor Subiect: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?  (Citit de 5090 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Schimbam sau nu fluidele conform graficului de revizii?
« Răspuns #10 : 15.Nov.2017, 03:28:11 p.m. »
Nu, nu aveai ce sa faci.

Offline aavii

« Răspuns #11 : 15.Nov.2017, 03:41:47 p.m. »
Pai cat timp masina este in garantie banuiesc ca e inutila intrebarea nu? :) Logic ca dorim pastrarea garantiei si jucam o vreme cum canta cei din service.
Este adevarat ca uleiul se arde in timp. Acum nu stiu daca face cineva test sa zica cat la suta din 0w-30 mai e 0w-30 dupa o vreme (30-ul ala poate sa devine foarte usor 10.. ceea ce poate fi neplacut pentru motor). Nu mai vorbim de stabilitatea chimica a uluiului care nu am vazut nicaieri sa fie specificata.
In ceea ce priveste lichidul de frana... nu am ce sa zic. Nici nu stiu de ce s-ar schimba la 2 ani... cei din service mi-au zis ca e folosit si in convertizorul de cuplu dar tot nu ii vad rostul inlocuirii chiar la 2 ani (indiferent de stilul de mers ca nimeni nu te intreaba)
Oricum cred ca e o idee buna sa respecti ce zice producatorul (adica ce scrie in carte) si nu ce zice service-ul
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 15.Nov.2017, 08:09:25 p.m. »
Uleiul de motor il schimbm impreuna si filtrul de ulei la 2 ani (folosesc ulei Mobil 1 New life 0w40 https://www.emag.ro/ulei-motor-mobil-1-new-life-0w40-4l-5055107436028/pd/DKJ9LBBBM/?cmpid=69854&gclid=CjwKCAiA6K_QBRA8EiwASvtjZc2a7PYDVKwCFE5pv8LoN6s-kIvPMP3FjrQwc2AtH524BlKo_LD1JBoCJlIQAvD_BwE ), antigelul il inlocuiesc cind ii scade calitatea de antiinghet sub -20gr.C sau o data la 4 ani. Lichidul de frina nu a fost inlocuit pina in momentul de fata din 2009. Cred ca in vara il voi inlocui. Nici in cutia de viteze nu am inlocuit uleiul de transmisie.

Uleiul vechi scos din motor e negru...
Culoarea uleiului nu da si calitatea lui.

... L-au tapit legal...
    Si eu ce era sa fac, sa refuz revizia? ... Vrei-nu-vrei bea Grigore aghiasma !
In garantie, daca nu vrei s-o pierzi, joci asa cum ti se cinta.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

« Răspuns #13 : 15.Nov.2017, 08:58:50 p.m. »
Uleiul de motor il schimbm impreuna si filtrul de ulei la 2 ani (folosesc ulei Mobil 1 New life 0w40  ), [...]

Foarte bun uleiul folosit!
Cred ca voi trece si eu la el, sau macar 0W30.

Dar schimbul la 2 ani cred ca este destul de "la limita".
« Ultima Modificare: 15.Nov.2017, 09:29:45 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 15.Nov.2017, 09:14:51 p.m. »
Dragii mei, avem topic pentru tipurile de ulei de motor potrivite pentru SX4. Aici dezbatem doar cat de des schimbam.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: NicNic

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 15.Nov.2017, 10:56:24 p.m. »
Dar schimbul la 2 ani cred ca este destul de "la limita".
La citi km fac eu anual si termenul lui (al uleiului) de valabilitate, e numai bun timpul de schimb. Intr-un an fac schimbul de ulei (primavara), filtre etc iar anul urmator fac ITP-ul.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #16 : 15.Nov.2017, 11:05:57 p.m. »
Eu nu prea inteleg genul asta de logica: sa faci economie la cateva sute de lei anual, cateva zeci de lei pe luna - cam cat o iesire la bere (costul unui schimb de ulei) cu riscul unor probleme mult mai costisitoare... si asta la o masina pe care ai dat multe mii de euro.  :dknw:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #17 : 16.Nov.2017, 01:26:24 a.m. »
    Eu n-as numi-o economie, i-as zice cheltuiala inutila(cu toate ca e acelasi lucru la final). Practic, dupa 7000km parcursi(de ex.) arunci 3 kg de ulei garantat 15 000km pt. simplul motiv ca a mai trecut un an peste el. Nu cred ca se va scurta durata de viata a motorului. Idealul pt. un motor ar fi probabil, sa-i schimbam uleiul  la 1000km. Eu unul inghit mai greu gogosile servite de service/producator. La urma urmei avem sau am un motor simplu, aspirat de 1600cmc. Ma gandesc ca la anul vor schimba uleiul din cutie, din grup. Alta dicstractie ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ...

Offline fireburn

« Răspuns #18 : 16.Nov.2017, 11:53:09 a.m. »
Am schimbat eu azi uleiurile (la motor/an, cotia de viteze/3 ani si cutia de transfer/3 ani - la grupul spate am schimbat in urma cu vreo 2 luni, cand am pus un simering nou).
Conform graficului de revizie, ca sa fiu on topic.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 16.Nov.2017, 04:09:26 p.m. »
Ha, ha, dar conform graficului de revizii trebuia sa schimbi si antigelul? Macar ti l-au verificat?

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice