Autor Subiect: Roata de rezerva pentru 2WD sau 4WD  (Citit de 23141 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Roata de rezerva pentru 2WD sau 4WD
« Răspuns #40 : 21.Nov.2017, 04:58:19 p.m. »
Inseamna ca acolo m-am ratacit. Credeam ca si dumneavoastra aveti GLX. Continui cautarea :)

Offline f.cristi

« Răspuns #41 : 21.Nov.2017, 05:27:02 p.m. »
GLX-ul nu are o alveola propriu-zisa, mai degraba arata ca o tava cu o adancime maxima de 10-11 cm (fata de 17,5 cm cat e latimea rotii normale).
La versiunile 2WD problema e ca si rezolvata cu o roata normala

Offline duculetu

« Răspuns #42 : 22.Nov.2017, 07:59:13 a.m. »
Acum cateva postari am spus ca intreb dealerul despre o oferta pentru roata de rezerva si am primit raspuns:
Pretului kit-ului de roata de rezerva este de 1970 RON. Termenul de livrare al acestuia este de 10 zile lucratoare. Include roata de rezerva, kit-ul de fixare, mufa si cric. - include TVA.

M-am mai consultat cu f.cristi in privat si am intrebat din nou:
a) Exista optiunea sa comand roata de rezerva pentru Baleno cod: 99000M24120-977 (trebuie verificat daca este compatibila cu Ignisul 4x4 ca din specificatii pare) cu pretul estimativ de 191 euro iar in loc de kitul pentru Baleno sa fie kitul pentru Ignis (cricul schimbat)?
b) Kitul de fixare este partea din interiorul rotii de rezerva in care stau uneltele sau este kit-ul de fixare a rotii de rezerva in portbagaj?
c) Mufa la ce se refera mai exact, cheia de strangere a piulitelor pe butuc?

Am primit raspuns:
Din pacate nu se poate comanda kit-ul de roata de rezerva in varianta solicitata de dvs. Nici nu am un raspuns si nici nu am certitudinea ca roata de rezerva de Baleno se potriveste la Ignis-ul dvs.
La punctele b) si c) raspunsul este afirmativ in sensul ca, kit-ul mai contine si un suport de polistiren cat si un surub de fixare a rotii de rezerva.

Cred ca ofertele sunt similare pentru orice dealer si ca va raspunde multor intrebari.

The following users thanked this post: alexMM

Offline cristianvasuica

« Răspuns #43 : 22.Nov.2017, 08:38:31 a.m. »
GLX-ul nu are o alveola propriu-zisa, mai degraba arata ca o tava cu o adancime maxima de 10-11 cm (fata de 17,5 cm cat e latimea rotii normale).
La versiunile 2WD problema e ca si rezolvata cu o roata normala
Intradevar, la 2WD se rezolva cu roata normala, eu am pus-o pe cea de vara (R16) si sta foarte bine..nu a fost nevoie sa ridic placajul.
  • Matiz & Suzuki New Ignis GL+ 2WD Flame Orange

Offline duculetu

« Răspuns #44 : 22.Nov.2017, 08:39:46 a.m. »
Mie imi pare de neconceput sa dau 2000 cocosi pe o roata de rezerva. Nici la Audi nu costa atat ...

Offline f.cristi

« Răspuns #45 : 22.Nov.2017, 08:43:01 a.m. »
Si nici nu stim cum arata, cum se aseaza in portbagaj, ce se intampla cu spatiul care ramane intre portbagaj si scaunele spate daca scoti spuma aia care are si o bucata de mocheta pe ea...

Offline zippy

« Răspuns #46 : 22.Nov.2017, 07:16:54 p.m. »
Comandati online (la distanta) chiar daca nu va trebuie > vedeti depre ce e vorba cand o primiti > retur in 14 zile daca nu va place :)
Numai sa le trimiteti si o poza, macar asa o sa stie si ei despre ce e vorba (ma refer la Magyar Suzuki + restul reprezentatelor EU).

[...]Nici nu am un raspuns si nici nu am certitudinea ca roata de rezerva de Baleno se potriveste la Ignis-ul dvs.
Oare cat de greu o fi sa determini daca rezerva de Baleno se potriveste pe Ignis?!? Daca rezerva de Baleno se potriveste pe Baleno (evident), roata standard de Baleno se potriveste pe Ignis (toate dimensiunile pt ambele se gasesc pe toate gardurile si sunt identice la anvelopele/jantele pe 15") si cum marimea anvelopei rezervei de Baleno e identica cu cea pt Ignis (idem cu gardurile), oare nu rezulta ca rezerva de Baleno se potriveste pe Ignis?!
  • Ignis MF

Offline duculetu

« Răspuns #47 : 22.Nov.2017, 10:26:53 p.m. »
Ce am postat eu mai sus a fost raspunsul oficial al unui reprezentant piese Suzuki.
Cam la asta ma refeream cand spuneam ca partea de prestari servicii din RO o consider la pamant. Daca aveam instalatori/mecanici/vanzatori buni, cel mai probabil acum sunt peste granite :-/

Offline enicky

« Răspuns #48 : 22.Nov.2017, 10:57:17 p.m. »
    Si la Vitara cu roata normala s-a ridicat cu cativa cm platforma de baza. Practic intre roata de rezerva si placa de baza a porbagajului a mai ramas 1-2cm. Si care-i problema?
   Practic inainte existau 2 spatii : porbagajul propriu-zis si sub el un spatiu liber de vreo 5-8cm, apoi o mocheta iar sub ea kitul de reparatie(in locul lui am bagat roata normala de rezerva). Am preferat roata normala decat slim.
   Cam aceeasi poveste este si aici. Ar mai exista varianta ca pt. oras(deplasari scurte in jurul casei) sa ai kitul, iar pt. deplasari lungi ei rezerva. Este adevarat ca 3-4cm fac diferenta, dar un compromis trebuie facut.

L.P. @zippy spune ca se gaseste second,  care se roluieste, vopseste si e ca noua.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #49 : 09.Dec.2017, 11:19:53 a.m. »
Ceva noutati ?