Autor Subiect: Cric  (Citit de 8129 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline zippy

Cric
« : 09.Nov.2017, 06:36:57 p.m. »
Cum Ignisul vine fara roata de rezerva, vine si fara cric.
Daca ati ales sa carati o roata de rezerva, ce model de cric ati ales?
  • Ignis MF

Offline f.cristi

Re: Cric
« Răspuns #1 : 09.Nov.2017, 08:50:54 p.m. »
Inca n-am gasit unul care sa se potriveasca in suportul de spuma din portbagaj. Suntem in cautari.

Offline zippy

« Răspuns #2 : 09.Nov.2017, 09:18:45 p.m. »
Pai in locul suportului de polistiren trebuie sa vina roata de rezerva iar suportul devine plută pe Dambovita, Olt, ce e mai p-aproape :)
  • Ignis MF

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 09.Nov.2017, 09:24:31 p.m. »
@zippy, citeste si topicul asta . Poate-ti vine o idee...

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline f.cristi

« Răspuns #4 : 09.Nov.2017, 09:41:49 p.m. »
Pai in locul suportului de polistiren trebuie sa vina roata de rezerva iar suportul devine plută pe Dambovita, Olt, ce e mai p-aproape :)
La modelele 4WD e o problema cu alveola din portbagaj. In primul rand acolo n-ar incapea decat o roata de dimensiuni reduse (are doar vreo 11 cm adancime), iar in al doilea rand acel suport de polistiren are o parte care e acoperita cu mocheta si care vine in spatele banchetelor spate; daca se scoate suportul dintre banchete si podeaua portbagajului ar ramane un sant cam adanc si inestetic (si posibil loc de strans gunoaie).
Deci la 4WD scoaterea suportului si inlocuirea cu o roata de rezerva nu prea e o alternativa.

Offline zippy

« Răspuns #5 : 09.Nov.2017, 10:29:27 p.m. »
Propun sa continuam discutia despre roata de rezerva pe un topic nou -- http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7683.0

gabineg, mulțam. Imi aruncasem eu ochii p-acolo si variantele atractive erau cricul original si cel de 1T de la norauto. Pe un cric original nu cred ca vreau sa dau banii, parca vad ca e 100 de coco (p.s. nici nu stiu care se potriveste pe Ignis), iar cel de la norauto nu se potriveste la Ignis. Cel din urma are santul prea ingust si nu intra pe tab-ul (locasul) de la Ignis iar daca ar intra, santul e prea adanc si cricul s-ar sprijini pe ornametul pragului (sau chiar pe prag daca ornamentul ar lipsi).

In pricipiu as vrea un cric care: sa se potriveasca si sa faca treaba, sa fie cat mai compact ca sa-mi incapa in roata de rezerva (slim, neslim, de care o fi) impreuna cu restul acareturilor; sa fie ieftin si usor de procurat (vreau prea multe, este?).
Deocamdata urmeaza sa testez un cric semipantograf, poate am noroc si merge.

• Ignis MF

Offline zippy

« Răspuns #6 : 10.Nov.2017, 11:21:01 a.m. »
Bingo!

Cric de Opel Corsa C cu:
- gabarit pliat 320x100x70 mm
- inaltime de ridicare 100-320 mm
- safe working load 750 kg
- cod 24 437 084; cod GM 90576777; part# Opel 14 32 183
- pret SH de la 40 la 100 lei numai cricul sau trusa completa (eu am luat trusa
completa).
Merge uns. Mult mai usor de manevrat decat un full pantograf, merge cu un deget (fata de 2 maini la un pantograf).

E o mica problemuță in sensul ca suportul de ridicare (partea alba ce vine in contact cu caroseria) are un umăr care la Opel se pupă cu o degajare special facuta sa stii unde vine cricul (vezi video https://youtu.be/_5Y5kaynD9s?t=6s).
Suportul pare ca e din HDPE, asa ca e usor de hăcuit umarul cu o pila/bomfaier/pistol de lipit/cutit incins in foc (nu cel preferat al sotiei)/flex/etc.
Poza de mai sus e cu cricul nemodificat, o sa-l hacuiesc in w/end.
  • Ignis MF

Offline f.cristi

« Răspuns #7 : 10.Nov.2017, 11:47:28 a.m. »
Deci cu cat si de unde l-ai luat ?

Offline zippy

« Răspuns #8 : 10.Nov.2017, 12:01:42 p.m. »
80 de lei toata trusa de pe olx. Mi s-a parut mie sau n-ai fi departe de anuntul asta ?
P.S. Probabil ca mai ieftin se gasesc prin târguri si pe la dezmembrari. Daca cineva se deranjeaza sa puna anunt pe net, sigur cere mai mult (in fond ma scuteste pe mine sa caut pe coclauri).
  • Ignis MF

Offline f.cristi

« Răspuns #9 : 10.Nov.2017, 12:15:16 p.m. »
Sunt foarte aproape. Pe asta l-ai luat sau identic cu asta ?