Autor Subiect: Prezon marcat la fiecare roata  (Citit de 3537 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Prezon marcat la fiecare roata
« Răspuns #10 : 29.Oct.2017, 11:23:58 a.m. »
@Laurentiu:
Te rog, mai priveste odata marcajul cu vopsea alba de pe prezon. Poate reusesti sa imi explici, ca eu nu inteleg cum sare vopseaua de pe capul prezonului, atat timp cat acolo nu apasa niciuna din partile cheii?
Daca ar fi fost vopsite fetele laterale ale hexagonului, era altceva.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Catalln

« Răspuns #11 : 29.Oct.2017, 11:58:41 a.m. »
Adevarul e undeva la mijloc :).

Pentru prezoane trebuie să fie pe margini/laterale acolo unde intră în contact cheia cu prezonul.

Sunt și situații când este suficient doar pe cap, în cazul celor pentru care ai nevoie de „șurubelniță” indiferent de tip plat,  PH, PZ, torx etc.

Dar strict la cazul nostru, eu rămân la părerea mea ca fiind un „semn/reper” pentru cei din fabrică, pentru ce? pot fi multe „cauzele”, de exemplu pentru începerea strângerii prezoanelor etc.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 29.Oct.2017, 02:45:58 p.m. »
@Laurentiu:
Daca ar fi fost vopsite fetele laterale ale hexagonului, era altceva.
Fotografia nu a prins si fata laterala pe care se afla ''prelinsa'' vopseaua. Si eu am avut un astfel de marcaj si a disparut complet dupa 2-3 interventii. La fel au disparut sigiliile si de pe restul suruburilor marcate in urma interventiei la inlocuirea calandrului, radiatoarelor, a vasului de expansiune si a electroventilatoarelor. Operatia am facut-o personal asa ca stiu ce vorbesc.

P.S. @NicNic, si tu ai avut asa ceva la roti insa nu ai dat importanta. Daca vei cauta, cred ca vei mai gasi suruburi marcate asa ca te poti convinge singur. Daca ai inlocuit macar o data freonul din instalatia de AC, imi poti spune daca mai exista macar un surub vopsit cu galben sau albastru?

... eu rămân la părerea mea ca fiind un „semn/reper” pentru cei din fabrică, pentru ce? pot fi multe „cauzele”, de exemplu pentru începerea strângerii prezoanelor etc.
  :) Cei din fabrica fac stringerea suruburilor in mod industrial cu pistol cu aer comprimat cu percutie (vopseaua ar sari de la prima percutie); nu au nevoie de un reper pentru stringerea in stea (1-3-5-2-4). Cei de la vulcanizari, folosesc un astfel de reper? In plus de asta, vopseaua este data pe capul surubului DUPA ce este strins asa ca ... ''începerea strângerii prezoanelor'', iese din discutie. Si inca o precizare: niciodata stringerea manuala nu va fi definitiva din primul tur. Stringerea prezoanelor in stea se face de minim doua ori pina la definitivarea stringerii manuale.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Scorsese

« Răspuns #13 : 30.Oct.2017, 09:39:50 p.m. »
E un simplu CTC la iesirea de pe linia de fabrica ce confirma ca roata a fost montata corect si final. Daca verificati orice masina noua la dealer o sa vedeti ca intotdeauna prezonul marcat este in dreptul valvei de aer a rotii. Asa ase confirma CTC-ul, daca pe linia de fabricatie prezonul marcat e in oricare alta pozitie decat in dreptul valvei, inseamna ca trebuie refacute masuratorile de echilibrare si aliniere a rotii respective. De asemenea pe marele internet umbla un zvon ca daca montezi prezoane antifurt, ar trebui sa le monezi in locul prezonului marcat pentru a diminua cat mai mult dezechilibrarea rotii prin balans cu "greutatea" valvei, presupunandu-se ca prezonul antifurt cantareste mai putin din cauza forajului tiparului antifurt. Personal cred ca e doar un zvon...
  • Suzuki Sx4 S-Cross 2017 Luxus AT

The following users thanked this post: NicNic, musicall

Online NicNic

« Răspuns #14 : 30.Oct.2017, 10:56:41 p.m. »
E un simplu CTC la iesirea de pe linia de fabrica ce confirma ca roata a fost montata corect si final. Daca verificati orice masina noua la dealer o sa vedeti ca intotdeauna prezonul marcat este in dreptul valvei de aer a rotii. Asa ase confirma CTC-ul, daca pe linia de fabricatie prezonul marcat e in oricare alta pozitie decat in dreptul valvei, inseamna ca trebuie refacute masuratorile de echilibrare si aliniere a rotii respective. De asemenea pe marele internet umbla un zvon ca daca montezi prezoane antifurt, ar trebui sa le monezi in locul prezonului marcat pentru a diminua cat mai mult dezechilibrarea rotii prin balans cu "greutatea" valvei, presupunandu-se ca prezonul antifurt cantareste mai putin din cauza forajului tiparului antifurt. Personal cred ca e doar un zvon...

Cred ca acesta este raspunsul.
Tot asa, am observat si marcaje pe roata (un punct verde sau rosu pe talonul anvelopei).
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #15 : 31.Oct.2017, 12:01:49 a.m. »
Punctele colorate pe anvelope sunt facute de producatorul acestora, nu de fabricantul masinii. Ele marcheaza partile anvelopei cu dezechilibru maxim dinamic (rosu) sau static (galben). La asamblarea rotii, punctele de pe anvelopa trebuie aliniate cu marcaje specifice de pe janta, asigurand o echilibrare optimizata cu minim de plumbi.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Olix

Offline catalin.marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 06.Nov.2017, 02:39:12 p.m. »
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

• SX4 S-Cross 2017 - Spirit 1.4 Boosterjet MT Allgrip - Canyon Brown Pearl

Offline enicky

« Răspuns #17 : 06.Nov.2017, 09:54:01 p.m. »
Punctele colorate pe anvelope sunt facute de producatorul acestora,..... Ele marcheaza partile anvelopei cu dezechilibru maxim dinamic (rosu) sau static (galben).
   Vad ca a disparut postarea mea in care te-am intrebat de unde ai explicatia asta, pentru ca eu am aflat alta. :)

Cat despre capul ...la surubul marcat, se poate dormi chiar daca nu gasim explicatia "petei" de vopsea. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #18 : 06.Nov.2017, 10:38:33 p.m. »
N-am vazut intrebarea - a disparut cand s-a facut transferul de hosting al forumului.
Am gasit informatiile pe internet cautand ceva de genul "tire red dot". Dintre zecile de pagini returnate de Google, uite ce spune "Continetal" despre marcajele colorate pe anvelope:
https://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/554548/e3119edf9831c33103e5a771a0fe5717/download-coloured-dot-markings-data.pdf
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: Scorsese

Offline Fedeles

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Deva
« Răspuns #19 : 23.Iun.2018, 01:52:30 p.m. »
As vrea sa va intreb ceva legat de prezoane . Mai intai va spun ca am achizitionat un s cross anul asta si mi-ar trebui capacele pentru prezoane . Intrebarea este daca se potrivesc capacelele de prezoane la toate masinile sau ce dimensiune are capul de prezon : 17, 19, 21" ? Va multumesc anticipat .
  • Suzuki S Cross