Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28420 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #90 : 17.Nov.2018, 10:28:23 p.m. »
N-o fi....

Offline Ruhestand

« Răspuns #91 : 17.Nov.2018, 11:24:17 p.m. »
@f.cristi: daca o iei asa...sa-ti zic experienta mea: am schimbat rotile acum 10 zile. am facut programare care s-a respectat fara nicio intarziere. cat s-a lucrat la masina, am stat la caldurica...mi s-a oferit o cafea...am mai analizat noul model Vitara... :)
din punctul asta de vedere...daca nu astepti sa vina mai intai zapada pentru a schimba rotile...mie nu mi se pare o experienta neplacuta treaba asta cu schimbarea lor :)
  • Suzuki Vitara S

Offline f.cristi

« Răspuns #92 : 17.Nov.2018, 11:48:15 p.m. »
Nu am timp sa fac asta decat in weekend; altfel ar insemna sa-mi pierd o zi din concediu. Si, de altfel, dealerii de pe aici nu prea sunt incantati sa se ocupe cu maruntisuri, gen schimbat de roti.
Pt. mine experienta asta (timp de 9 ani) fost intotdeauna neplacuta; bine ca din 3 masini am ramas acum doar la una cu operatiunea asta.
« Ultima Modificare: 18.Nov.2018, 12:07:23 a.m. de f.cristi »

Offline enicky

« Răspuns #93 : 18.Nov.2018, 12:18:47 a.m. »
Nu e vina cauciucurilor ca ai asteptat primii fulgi ca se le schimbi.
    Asta cam asa e. Ieri mi-a luat fix o ora(inclusiv drumul) schimbarea. Recomand (varianta)"hotelul" de anvelope/roti de iarna.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline steph

« Răspuns #94 : 18.Nov.2018, 12:22:35 a.m. »
N-o fi....

O sa zici ca sunt rautacios dar e alt lucru de care te plangi gratuit ;)
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline f.cristi

« Răspuns #95 : 18.Nov.2018, 12:35:17 a.m. »
Or avea ele avantaje dar asta nu e unul dintre ele. :)
N-o fi....
O sa zici ca sunt rautacios dar e alt lucru de care te plangi gratuit ;)
Unii zic ca dimpotriva, singurul avantaj (desi eu am alta parere) al allseason-urilor e tocmai asta, ca nu le mai dai jos de pe masina de doua ori pe an, asteptand la cele de vara/iarna momentul oportun (sau luandu-te prin surprindere) ca sa le schimbi.

PS: sunt curios care sunt celelalte gratuitati...

Offline steph

« Răspuns #96 : 18.Nov.2018, 12:46:51 a.m. »
Si eu care credeam ca singurul avantaj este ca nu dai banii pe doua randuri de anvelope. Avantaj financiar si consistent as spune. Te cam alinti insa cu victimizarea asta :D

Offline f.cristi

« Răspuns #97 : 18.Nov.2018, 12:57:38 a.m. »
Avantajul financiar se deduce, logic, din ce am spus si eu mai sus cu lipsa schimbului bi-anual (pt. ca nu mai ai de ce/cu ce).
In privinta victimizarii nu prea inteleg ce vrei sa spui. Oricum te inseli; chiar nu-mi place. M-am obisnuit insa ca, in loc de contraargumente sau explicarea unei afirmatii, sa primesc ironii, jigniri, fraze goale de continut...

Offline steph

« Răspuns #98 : 18.Nov.2018, 01:47:19 a.m. »
Mie mi se pare ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Tu ai zis clar ca timpul si asteptarea te omoara. Nu costul. In fine.

Offline lexxx

« Răspuns #99 : 18.Nov.2018, 02:06:38 a.m. »
Salut, "o sa ma bag si eu in seama" desi sunt nou pe acest forum, pentru ca am experiente legate de premium all season ceva mai vechi.
Momentan am un s-cross allgrip, pe care l-am incaltat de indata ce am intrat in posesia lui cu goodyear 4season gen2. Masina anterioara a fost un Opel Astra cu care am mers in ultimii 3 ani incaltat cu Michelin Crossclimate, cam 30.000 km; masina fara awd evident. Concluzia mea legata de experienta avuta cu anvelopele allseason premium pe masina anterioara este ca o anvelopa allseason care obtine certificare M+S si 3pmsf nu este mai prejos decat o anvelopa de iarna in conditii de iarna. De altfel, cu siguranta o anvelopa premium allseason este dpdv performante in regim de iarna peste o anvelopa medie sau mediocra de iarna de la un brand din gama inferioara. Inainte de Michelin Crossclimate am avut Dunlop Wintersport 4D si nu pot sa spun ca au fost semnificativ peste CC in conditii de iarna desi la vremea lor erau considerate anvelope de iarna din gama premium. Personal consider ca cea mai mare diferenta este intre anvelopele allseason si anvelopele de vara la franarea pe uscat in conditii de asfalt uscat si temperaturi de vara, asta este un factor de avut in vedere... Personal incerc sa nu ma pun in situatii in care cei cativa metri in minus de franare la o anvelopa de vara sa fie decisivi, conditiile mult mai usoare de drum si conduita preventiva ajuta mult aici. Un alt avantaj al unei anvelope bune all season este ca in conditii meteo intermediare, umezeala, temperaturi intre 2-10 grade celsius probabil se va comporta mai bine decat ambele tipuri de anvelope specializate. Conditiile astea se intalnesc deseori in Romania primavara si toamna.
In ultimul rand depinde si de cati km parcurgi anual. Daca faci 25-30k km anual, uzezi 2 seturi de anvelope in 4-5 ani. In cazul asta, economic vorbind e cam acelasi lucru daca ai avea 2 seturi de anvelope in paralel cu a cumpara 2 seturi de anvelope allseason la ~2-2.5 ani. Daca in schimb, ca mine faci maxim 15k km /an inseamna ori sa arunci anvelope neuzate complet peste 4-5 ani pentru ca sunt vechi, ori sa mergi cu anvelope care nu mai au proprietatile necesare sa te tina in conditii de siguranta pe drum mai mult de atat. Vechile anvelope de vara de pe astra le-am aruncat la 6 ani (varsta anvelopei, goodyear f1), desi mai aveau cam 50% din thread. In conditii de umezeala pe franare brusca ma duceam sanie :/.
Am ales goodyear pentru s-cross din cauza profilului. Suzuki avand awd si garda mult mai mare decat a astrei voi fi tentat mai des sa parasesc asfaltul, aici goodyear sta mai bine decat michelin, profilul e ceva mai agresiv si adancimea santurilor principale e cam cu 2mm mai mare. In conditii de vara si asfalt uscat ma astept sa franeze ceva mai prost, dar in conditii ideale e o slabiciune pe care mi-o asum.
Sper ca nu supar pe nimeni cu parerea mea :) sunt doar aspecte legate de experienta proprie, si nu sustin un anumit brand sau model de anvelopa in mod special.
  • s-cross passion 1.4 man allgrip

The following users thanked this post: steph, Soimu