Pt Vitara am luat niste allinone
Maxxis Ap2. au cateva mii de km acum din mai-iunie, ma declar multumit. cu toate ca eram neincrezator. Astept sezonul rece....Pana cum,vara si cald, ud si viteza ma declar mega multumit.
Eram fan gume dedicate dar economia de piata.....
Pot sa spun ca la Duster gumelele de vara , noi,si nu cele mai scumpe - Falken ZE914 -dar cotate bine sunt mai slabe pe ud decat astea all.
Gumele de iarna Michelin, care sunt originale si merse 15000 km doar iarna sa spunem, sunt varza si deja invechite de timp, desi arata impecabil....la fel am patit si cu celelate seturi de gume de la masinile vechi...cumva bani aruncati dar cu impresie de siguranta.
Toate astea fiind 2x4. ceea ce este un handicap grav, indiferent cat de bune/performate/scumpe sunt gumele.
in cealalta ordine de idei, pt masinile 4x4 am mers in siguranta deplina ani de zile cu BFG MT KM1 - pana le-am tocit.super ok, dar fara chestii bruste si viteza idioata cu 3 To de masina pe atunci. Si am ajuns la sinistratii de la Buzau in 2012 dupa o noapte de condus cu mizeriile alea de anvelope cramponate. 20% din drum am mers pe camp,la 20-50m de strada blocata de zapada de 2 m sau acoperita de polei la modul sticla.
in 2014, trecerea dintre tractor si SUV am mers cu gume de vara noi,impecabile Pirelli Scorpion Verde si cu Michelin de iarna,iarasi impecabile dar vechi de 5-6 ani si automat tari.....iarasi tractiunea 4x4 ajuta maxim, atat timp cat soferul nu se crede sofer de incercare si merge normal si atent trecand totul prin creier si nu prin review de pe net.
Puteam pleca in siguranta accelerand de la 0 la 50-60 km/h inmaxim 200 de metri fara probleme.dar la franare ,fizica este de un singur fel.SI am mers cu tot felul de masini si de gume dedicate.
Daca cineva crede ca poate face orice manevra de evitare sau asa zise manevre evazive cu orice troaca,indiferent ca-i 500E sau 50.000E cu niste gume super cotate la peste 50 km pe ora pe un drum acoperit cu zapada si gheata, se inseala......singura diferenta acolo o face soferul si experienta, masina, echiparea si guma inseamna doar 50% sau mai putin.
si factorul creier este cel ce trebuie si singurul care conteaza...
Sa vina iarna.....