Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28418 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #80 : 22.Oct.2018, 10:15:20 a.m. »
Pierderea aderenței la acceleratii bruste este din cauza cuplului mare al Saab-ului.
Si eu pierdeam usor aderența pe față la Qashqai (cand eram in 2WD, în 4WD nici vorbă) cand acceleram brusc de pe loc, indiferent ca aveam anvelope de iarna sau vara, chiar si pe uscat  din cauza/datorită cuplului de 320 Nm (130 CP). Mie imi plăcea. Nu mi s-a intamplat însă niciodată în mers, în curbe...
« Ultima Modificare: 22.Oct.2018, 10:25:42 a.m. de f.cristi »

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #81 : 22.Oct.2018, 10:21:32 a.m. »
Posibil
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #82 : 22.Oct.2018, 10:51:26 a.m. »
Mai ales daca nu e 4x4.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #83 : 22.Oct.2018, 11:10:19 a.m. »
Si nu are esp.
Dar oricum o sa scriu dupa prima zapada.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline rzv

« Răspuns #84 : 22.Oct.2018, 11:53:27 a.m. »
Pt Vitara am luat niste allinone  :inteligent: Maxxis Ap2. au cateva mii de km acum din mai-iunie, ma declar multumit. cu toate ca eram neincrezator. Astept sezonul rece....Pana cum,vara si cald, ud si viteza ma declar mega multumit.
Eram fan gume dedicate dar economia de piata.....

Pot sa spun ca la Duster gumelele de vara , noi,si nu cele mai scumpe - Falken ZE914 -dar cotate bine  sunt mai slabe pe ud decat astea all.
Gumele de iarna Michelin, care sunt originale si merse 15000 km doar iarna sa spunem, sunt varza si deja invechite de timp, desi arata impecabil....la fel am patit si cu celelate seturi de gume de la masinile vechi...cumva bani aruncati dar cu impresie de siguranta.
Toate astea fiind 2x4. ceea ce este un handicap grav, indiferent cat de bune/performate/scumpe sunt gumele.

in cealalta ordine de idei, pt masinile 4x4 am mers in siguranta deplina ani de zile cu BFG MT KM1 - pana le-am tocit.super ok, dar fara chestii bruste si viteza idioata cu 3 To de masina pe atunci. Si am ajuns la sinistratii de la Buzau in 2012 dupa o noapte de condus cu mizeriile alea de anvelope cramponate. 20% din drum am mers pe camp,la 20-50m de strada blocata de zapada de 2 m sau acoperita de polei la modul sticla.
in 2014, trecerea dintre tractor si SUV am mers cu gume de vara noi,impecabile Pirelli Scorpion Verde si cu Michelin de iarna,iarasi impecabile dar vechi de 5-6 ani si automat tari.....iarasi tractiunea 4x4 ajuta maxim, atat timp cat soferul nu se crede sofer de incercare si merge normal si atent trecand totul prin creier si nu prin review de pe net.
Puteam pleca in siguranta accelerand de la 0 la 50-60 km/h inmaxim 200 de metri fara probleme.dar la franare ,fizica este de un singur fel.SI am mers cu tot felul de masini si de gume dedicate.
Daca cineva crede ca poate face orice manevra de evitare sau asa zise manevre evazive cu orice troaca,indiferent ca-i 500E sau 50.000E cu niste gume super cotate la peste 50 km pe ora pe un drum acoperit cu zapada si gheata, se inseala......singura diferenta acolo o face soferul si experienta, masina, echiparea si guma inseamna doar 50% sau mai putin.
si factorul creier este cel ce trebuie si singurul care conteaza...

Sa vina iarna.....

• Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline f.cristi

« Răspuns #85 : 22.Oct.2018, 12:13:59 p.m. »
Corect @rzv.
Allseason-urile franeaza teoretic mai bine decât cele de vara pe carosabil umed.
La toate masinile pe care le-am avut până acum cu 2 randuri de încălțări, la 5-6 ani cand le vindem aveau anvelopele "neconsumate", adică impecabile vizual si ca măsurători de profil, dar unele cu urme vizibile/altele nu de îmbătrânire (microfisuri).
De aceea, cu excepția unei mașini cu care stiu ca umblu mult  iarna departe de casa, eu sunt fan allseason-uri.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #86 : 06.Nov.2018, 10:01:55 a.m. »
Anvelopele Continental 195/65/15 au primit criteriul "ideal", devansand alte 26 branduri de pneuri all seasons.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline nirolf

« Răspuns #87 : 11.Nov.2018, 03:56:22 p.m. »
Foarte slab articolul, pare mai degrabă reclamă mascată.

Un articol detaliat pe baza testului Auto bild:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm

E interesant că au și o anvelopă de vară și una de iarnă că referință.

Vă recomand site-ul, centralizează majoritatea testelor de anvelope din reviste de specialitate.

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline f.cristi

« Răspuns #88 : 17.Nov.2018, 07:56:10 p.m. »
Astazi am schimbat rotile de vara cu cele de iarna pe masina sotiei (pe Ignis am allseason). M-a costat 3 ore de asteptare (la 8 dimineata eram acolo), 80 de lei (demontat/montat roti + echilibrat + atentia mecanicului), vreo jumate de zi cu totul (incarcat/descarcat roti, spalat etc...) plus o dardaiala zdravana....plus nervi.
Asa ca, din partea mea inca o bila alba pt. allseason-uri.

Offline steph

« Răspuns #89 : 17.Nov.2018, 10:02:37 p.m. »
Nu e vina cauciucurilor ca ai asteptat primii fulgi ca se le schimbi. Or avea ele avantaje dar asta nu e unul dintre ele. :) 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14