Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28419 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #60 : 19.Oct.2018, 10:17:53 p.m. »
Peobabil nu mergi la ski
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #61 : 19.Oct.2018, 10:31:36 p.m. »
Am fost asta iarna la Straja (la ski, nu sa skiez, pt. ca nu-mi  place) si a fost ok, chiar mai ok decat cealalta masina cu anvelope de iarna (Michelin Alpin) dar 2WD. Si drumul nu e usor. Probabil, pt. cine vrea sa ajunga cu masina in varful partiei n-ar fi ok, dar ca sa ajungi la baza partiei (oriunde ar fi) nu vad nicio problema pt. ca, in primul rand, e trafic peste tot.

Offline jante.otel

« Răspuns #62 : 19.Oct.2018, 10:40:05 p.m. »
Trebuie sa spunem ca e nitel si meritul soferului, nu doar al masinii, ca sa ajunga pana in varful partiei cu... allseason.
Era zapada la Straja? Te intreb ca vreau sa merg si eu iarna asta la ski acolo.
 :D
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline Soimu

« Răspuns #63 : 19.Oct.2018, 10:51:48 p.m. »
Nu conteaza cat mergi, ci pe unde mergi
Du-te tu la ski cu allseason

Ca sa inchidem si sa clarificam subiectul "mersului la schi" imposibil cu "all-seasons", dupa aproape 40 ani de schiat pot sa spun urmatoarele:
-la schi te duci pe partii amenajate, in statiuni frecventate de multi schiori si care au instalatii de teleschi, telecablu si telecabina, care au la baza partiei parcari mari si f.mari, mult mai bine amenajate si curatate de zapada decat multe strazi din Bucuresti (asta in caz ca nu esti un mare performer care te duci cu elicopterul pe un varf de munte pustiu si cobori de acolo pe pante neumblate de picior de om).

Ca sa mergi cu masina la schi nu ai nevoie de cauciucuri speciale de iarna,, poti merge si cu cele de vara...am mers la schi cu Skoda 1000 MB, cu D1310, cu Tico si cu Cielo, etc...cand nu se practica schimbul de anvelope vara/iarna...pt. ca mersul la schi se desfasoara astfel: mergi cu masina pe drum de la tine de acasa pana la Sinaia sau Predeal sau Azuga, sau Paltinis, sau....etc. Ajungi la baza partiei, parchezi schimbi bocancii sau cizmele cu claparii, iei schiurile pe umar si stai la coada la bilete pt.instalatie. cumperi bilete, urci in instalatia de urcat, (cu schiurile in mana sau picioare), ajungi sus si cobori pe partie (elegant daca poti cu picioarele lipite) pana la baza de unde reiei iar instalatia de urcat...ultima urcare., daca esti pasionat si rezistent o faci la ora 17, si coborarea o faci direct la masina din parcare, te schimbi in bocanci, simti ca plutesti si te urci la volan, si masina cu orice fel de anvelope te duce la hotel sau acasa.

Bine, daca ai cazare la vreo pensiune izolata, pe Zamora sau prin coclauri din dealurile Azugai e posibil sa conteze un pic anvelopele. Dar atunci lasi masina unde poti si urci pana la locul unde va fi patul 10-20 min, cu schiurile pe umar, bei vinul fiert, iei cina de rigoare, si cel tarziu la ora 22 cazi in cel mai placut somn din an...

Cam asa are loc mersul la schi cu orice fel de anvelope...te asigur ca se ajunge "frecvent"  :)

Recunosc ca postarea mea are o mica tenta ironica dar este perfect adevarata!...

Voiam sa subliniez ca NU ai nevoie de cauciucuri de iarna ca sa mergi la schi.

Daca te-am suparat, o sa te impac cu borsul de peste la Giurgiu pe care nu-l-am uitat, e in continuare pe agenda!(Nu am uitat nici promisiunea de a pune si eu mana pe volanul SAAB-ului :"> )

« Ultima Modificare: 19.Oct.2018, 11:26:22 p.m. de Soimu »
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: ..., dacbuc

Offline Soimu

« Răspuns #64 : 19.Oct.2018, 11:30:38 p.m. »
Trebuie sa spunem ca e nitel si meritul soferului, nu doar al masinii, ca sa ajunga pana in varful partiei cu... allseason.
Era zapada la Straja? Te intreb ca vreau sa merg si eu iarna asta la ski acolo.
 :D

Unde se practica in RO mersul cu masina pana in varful partiei? Se poate urca iarna cu masina pe undeva (fie si cu Jimny), sa zicem macar la Clabucet -Plecare?...sau la cabana Mioritza (valea Dorului)?....vorbesc de partii serioase...ca asa copil fiind ma dadeam cu schiurile mititele in Parcul circului pe un derdelus spre lac :-))

Offline f.cristi

« Răspuns #65 : 20.Oct.2018, 12:20:51 a.m. »
Unde se practica in RO mersul cu masina pana in varful partiei?
Nu duce Romania lipsa de melteni.

Offline Soimu

« Răspuns #66 : 20.Oct.2018, 01:59:16 a.m. »
Cristi,

Ai dreptate...cocalarismul s-a intins pe toata tara, nu numai pe plaje...si prin munti; deci nu prea mai ai unde sa te retragi!

Totusi, aia nu e partie, e "bulevard"... pt. turisti si incepatori; nu stiu daca cu o masina obisnuita de serie fie ea si 4x4 puternica poti ajunge daca nu ai un drum de carutza cel putin,sus de unde te poti da pe o partie serioasa...ATV-uri posibil...chiar nu stiu ca am lasat schiul de vreo 10 ani...

Dar cum aici vorbeam de cauciucuri sa nu fiu total off-topic, eu cred ca pt.un orasan cauciucurile allseasons sunt ok...fac fata aproape oriunde...daca nu era legislatia as fi mers cu cauciucurile cu care a venit masina si as fi scutit 2000 lei dati pe all-seasons!..cu ceva atentie ma descurcam ca pe vremurile trecute.

Offline steph

« Răspuns #67 : 20.Oct.2018, 03:48:50 a.m. »
Ce ma amuza discutiile astea in fiecare prag de iarna.

Sa luam o viteza x si o distanta de oprire y. La o frana de urgenta (stiu, toti suntem atenti si temperati si nu suntem pusi in situatii delicate) cu anvelope de iarna te opreti in y metri, cu all seasons in y plus ceva si cu vara nu mai zic.

Sincer imi pasa prea putin de cei ce raman blocati intre blocuri cu anvelope neadecvate (chiar ma bucura, o masina mai putin in trafic) dar daca acei metri inseamna ca ii gasesc in portbagajul meu sau peste picioarele unui pieton pe trecere asta mi se pare stupid. Si asta ca stiu ei mai bine. Da, stiu, pe vremuri se mergea iarna cu Danubiana crapate dar asta nu e contra argument. Tot pe vremuri se murea de ciuma, de frig de bla bla.

Ca sa nu mai zic ce amuzant e sa-i vad pe toti precautii care merg cu 30 la ora la primul fulg de zapada  :notlst:
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: shpeedy, Utilizator_Anonim

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #68 : 20.Oct.2018, 07:50:33 a.m. »
Imi cer scuze  pentru poluarea jurnalului, dar sunt doi “seniori” care au reusit sa ma enerveze ( ca sa fiu finut si sa nu-i compar cu mosii din Mupets).
Daca pentru voi mersul la schi se limiteaza la valea prahovei, aveti dreptate, poti ajunge si cu roti de vara.
Nu am crezut ca voi fi acuzat ca urc cu masina pe partie.
Eu mai merg si prin Harghita.
Ma refeream la Harghita-madaras ( unde e drum forestier) sau ciumani 2 tot in harghita, adica partiii mai izolate, al caror drum de acces nu e dezapezit foarte bine sau deloc. Asta a fost unul dintre motivele pentru care a fost achizitionata suzuka allgrip.
Dar vad ca pe forumul asta sunt tot felul de parelologi care considera mersul la picnic offroad si sunt nostalgici dupa dacia 1310 (bine punctat @steph ).
http://ski-si-snowboard.ro/partii/ciumani-snowpark-979
https://judetulharghita.ro/muntiiharghita/adi-muntii-harghita/regiunea-schiabila-harghita.html
http://sugopanzio.ro/ro/partii/

Ps pe saab am allseason michellin crosclimate pe care le consider niste porcarii( pierd aderenta) iar pe suzuki nokian
« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 08:19:59 a.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #69 : 20.Oct.2018, 11:52:52 a.m. »
Sa luam o viteza x si o distanta de oprire y. La o frana de urgenta (stiu, toti suntem atenti si temperati si nu suntem pusi in situatii delicate) cu anvelope de iarna te opreti in y metri, cu all seasons in y plus ceva si cu vara nu mai zic.
Cat e marketing si cat e realitate din toate astea ? Mai erau unii cu NEDC, preNEDC, acum WLTP despre care s-a dovedit ca erau departe de realitate.

Daca pentru voi mersul la schi se limiteaza la valea prahovei, aveti dreptate, poti ajunge si cu roti de vara.
Da, pt. mine mersul la ski (dar nu pt schiat, spuneam ca nu mi-a placut niciodata, desi ador zapada) se limiteaza la "just usual" (Valea Prahovei, Straja, Poiana Brasov), pana la baza partiei; pt. ceilalti (temerari) si celelalte (partii) vorba reclamei, "exista Mastercard" (anvelope de iarna, cu cuie etc.).

Nu am crezut ca voi fi acuzat ca urc cu masina pe partie.
Nu te-a acuzat nimeni; nu era vorba de tine.

Ma refeream la Harghita-madaras ( unde e drum forestier) sau ciumani 2 tot in harghita, adica partiii mai izolate, al caror drum de acces nu e dezapezit foarte bine sau deloc.
Noi nu avem de unde sa stim la ce te referi daca nu ne spui. Da, stiu, si pe mine ma acuza acum ceva timp cineva de acelasi lucru, eu inchipuindu-mi ca se subintelege la ce ma refer (si cred ca asa era, dar, in fine...).

Ps pe saab am allseason michellin crosclimate pe care le consider niste porcarii( pierd aderenta)
Daca te-ai luat dupa reclama, marketing...Ia niste BFG-uri mai ieftine, ca ale mele si, probabil, n-o sa mai ai senzatia asta.
Ce sa zic, parca am mai povestit pe undeva, am avut experiente mai bune cu BFG-uri allseason + 4WD (Ignis), Michelin Latitude Tour HP XL M+S + 4WD (Qashqai) si Goodyear Vector 4seasons Gen-2 + 4WD (Mitsu ASX) decat cu Michelin Alpin A4 + 2WD (Renault Captur), toate de noi.
« Ultima Modificare: 20.Oct.2018, 12:07:41 p.m. de f.cristi »