Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28409 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ManuP

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #50 : 06.Apr.2018, 07:55:55 p.m. »
pff, a luat-o rau pe aratura topicul asta :)

@f.cristi da, simbolul M+S este suficient pentru ca pneul cu pricina sa fie considerat de iarna, deci legal.
Cel cu fulgul in munti (3PMSF) denota ca pneul a trecut un test de aderenta pe zapada.

Pentru detractorii cauciucurilor All Season, si in special pentru cei care la modul generic catalogheaza pe toti utlizatorii de All Season drept iresponsabili, am o intrebare: eram mai responsabil daca imi cumparam un set de Noroace? Cu banii de un CC+ luam 4 din-astea, aveam cauciucuri de iarna si eram OK, nu-i asa?

Marketingul sa traiasca.

@steph imi pare rau pentru patania suferita, dar eu personal nu cred ca din cauza cauciucurilor s-a intamplat intamplarea. Daca "omul super OK" era mai atent nu trebuia sa alergi prin servisuri.
Poti sa fii cel mai responsabil si sa conduci cea mai echipata masina, un moment de neatentie la momentul potrivit (sic!) este suficient...
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #51 : 07.Apr.2018, 01:07:31 p.m. »
@steph imi pare rau pentru patania suferita, dar eu personal nu cred ca din cauza cauciucurilor s-a intamplat intamplarea. Daca "omul super OK" era mai atent nu trebuia sa alergi prin servisuri.
Poti sa fii cel mai responsabil si sa conduci cea mai echipata masina, un moment de neatentie la momentul potrivit (sic!) este suficient...
Si eu cred acelasi lucru. N-am vrut s-o zic atunci pt. ca sa nu mai intru in polemici, dar daca ai zis-o tu o zic si eu acum.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #52 : 01.Aug.2018, 10:10:33 a.m. »
In tarile nordice cauciucurile all season se vand dar nu sunt acceptate ca si cauciucuri de iarna desi au toate marcajele  (M+S plus fulgul). Am atasat lista de cauciucuri de iarna acceptate in Suedia pentru oricine cauta o indicatie despre ce cauciucuri sa-si cumpere. Eu am cauciucurile originale Continental de vara si un set Nokian WD4 pentru iarna.
Le-a venit vremea de schimbat la cele de vara si sunt in dilema: sa-mi iau un set de cauciucuri de vara sau un set all season pentru vara? Asta de exemplu pentru ca in teste de vara Nokianul de iarna a franat pe apa mai bine ca anvelopele de vara...dar nu si pe uscat, desi marginal. Si in plus  XL...creste zgomotul si consumul marginal dar si stabilitatea in curbe, se simte altfel masina, mai rigida si responsiva parca.
Sugestii? Este in manualul masinii vreo recomandare referitoare la folosirea cauciucurilor XL?
« Ultima Modificare: 01.Aug.2018, 10:24:55 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline f.cristi

« Răspuns #53 : 01.Aug.2018, 10:25:10 a.m. »
Rulaj anual ?

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #54 : 01.Aug.2018, 10:28:52 a.m. »
30k km. Cam 20k vara si 10k iarna. In general cam 110 km zilnic. Cauciucuri de iarna din Noiembrie pana in Aprilie.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #55 : 01.Aug.2018, 10:31:04 a.m. »
Ești nemulțumit de comportamentul actual al mașinii, cu cauciucurile originale?

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #56 : 01.Aug.2018, 10:35:22 a.m. »
Nu, cauciucurile Continental originale si-au facut bine treaba dar am simtit masina cum se "apleaca" in curbe si parca e diferit iarna ( Nokianurile sunt XL). Cum pe aici cam jumatate din timp conduc pe autostrata pe timp de ploaie  (si ploua chiar serios de multe ori) sunt sigur ca cauciucuri care franeaza bine pe apa m-ar linisti mai mult. Placerea vietii mele, sa conduc noaptea pe autostrada cand ploua...ajung deja obosit la munca , asa de concentrat sunt ...

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #57 : 01.Oct.2018, 04:40:53 p.m. »
Nu conteaza cat mergi, ci pe unde mergi
Du-te tu la ski cu allseason
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Diabolik

« Răspuns #58 : 03.Oct.2018, 07:08:23 a.m. »
Optiunile dorite nu sunt disponibile pe piata din Romania, oricum...
Iar incaltarile le prefee separate . Cu allseason nu-i nici masina, nici caruta si nici teleguta.  Si iau setul complet pentru fiecare sezon.
  • Suzuki Ignis GLX 2WD 2018, Neon Blue Metallic

Offline f.cristi

« Răspuns #59 : 19.Oct.2018, 09:26:19 p.m. »
Cu allseason nu-i nici masina, nici caruta si nici teleguta.
Eu ma inteleg excelent cu allseason-urile.