Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28406 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #40 : 04.Apr.2018, 03:40:22 p.m. »
Parerea mea e ca pe partea de tractiune iarna, 4WD+anvelope de vara sau allseason este peste 2WD+anvelope de iarna.
Așa e, dacă toată lumea ar fi mai atentă....Tu ai bold-uit doar ce ti-a convenit ca să mă poti contrazice.
Eu am emis o părere proprie si personală, cum se zice, pe care am si exemplificat-o; n-am pretenția că e un truism.
Situații din-alea extreme, cu ghețalăul ăla din filmul tau, eu n-am intalnit niciodată. Poate dacă aș merge in Siberia sau pe Mont-Blanc.
« Ultima Modificare: 04.Apr.2018, 03:52:54 p.m. de f.cristi »

Offline shpeedy

« Răspuns #41 : 04.Apr.2018, 03:58:24 p.m. »
Ca de obicei in spatiul carpato-danubiano-pontic (si implicit pe acest forum), tonul face muzica...

Dupa logica mea, chestia cu anvelopele corespunzatoare pe masina e precum prezenta ABS/ESP-ului - nu trebuie sa ai nevoie de multe ori de ele pentru a te bucura ca le-ai avut. La modul curent, poate ca nu fac diferenta, dar - in extremis - pot face diferenta intre viata si moartea cuiva. Si spun asta din  propria experienta...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

« Răspuns #42 : 04.Apr.2018, 04:12:37 p.m. »
Sunt situatii in care marketing-ul, importanța, reclama, supraaprecierea fac mai mult (sau au o pondere mai mare) decât valoarea produsului respectiv.
Revenind la allseason-uri, avantajul lor pt. mine e ca, având simbolul M+S si fulgul cu muntele, imi permit sa le tin tot anul pe masina si sa fiu si conform cu legea.
Pt. masina de mers la drumuri lungi (tot 4WD) sau in concedii am anvelope de iarna, dar nu pt. ca m-as fi convins de supercalitatile lor (am avut numai Michelin-uri) ci pt. ca asta e trendul.

Offline toma

« Răspuns #43 : 04.Apr.2018, 04:25:48 p.m. »
Parerea mea e ca pe partea de tractiune iarna, 4WD+anvelope de vara sau allseason este peste 2WD+anvelope de iarna.
Așa e, dacă toată lumea ar fi mai atentă....Tu ai bold-uit doar ce ti-a convenit ca să mă poti contrazice.
Eu am emis o părere proprie si personală, cum se zice, pe care am si exemplificat-o; n-am pretenția că e un truism.
Situații din-alea extreme, cu ghețalăul ăla din filmul tau, eu n-am intalnit niciodată. Poate dacă aș merge in Siberia sau pe Mont-Blanc.

Nu Cristi, e vorba despre logica in conversatie. Faptul ca incepi un enunt cu "parerea mea" nu exclude ca ce urmeaza sa fie o afirmatie generalizatoare (ie: parerea mea este ca tuturor ne lipseste logica)

Daca spuneai: "parerea mea este ca pentru modul in care folosesc eu masina pe partea de tractiune iarna, 4WD+anvelope de vara sau allseason este peste 2WD+anvelope de iarna" era altceva.
Tu ai emis insa o afirmatie generala care este falsa (indiferent ca a inceput cu "parerea mea").
Asta din punct de vedere al logicii.

Din punct de vedere tehnic, ai pus in propozitia aia anvelope de vara (ca daca spuneai doar all-season era cu totul altceva) iar enuntul "awd + cauciuri de iarna mai bun ca 2wd + cauciuri de iarna" trebuie combatut ca poate mai sunt novici care citesc forumul si raman cu impresii complet gresite. Singurul caz in care ar fi mai utila tractiunea integrala este cel in care rotile din fata nu au aderenta si cele din spate au (cum ar fi: cu rotile din fata ai intrat in zapada iar cele din spate sunt pe asfalt) dar asta e o situatie cu totul particulara si care nu poate conduce la o generalizare ca cea pe care ai facut-o tu.

In plus anvelopele de iarna te ajuta si pe plat sa opresti mai usor cand e zapada pe jos (da' stiu tu mergi incet deci alea de vara iti sunt ok) precum si sa nu derapezi in curbe (tot pe plat, nimic extrem, doar ceva lunecus pe jos).

PS: sunt destul de sigur ca nici unul din fimulete nu e facut in Siberia cu atat mai putin pe MontBlanc  ;) 
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline f.cristi

« Răspuns #44 : 04.Apr.2018, 04:43:07 p.m. »
Eu "pt. mine însumi" mi-am demonstrat, inclusiv in iarna asta, inca o data ce e mai important.
Nu e vorba; imi permit un 4WD si anvelope de iarna, dar pt. masinile de mers in oraș și prin împrejurimi nu mai sunt dispus la tămbălău (cu tot ce presupune: bani, spațiu depozitare, mizerie, cârcă....) de doua ori pe an.
Dar imi permit sa fac o recomandare pt. cei care vor sa-si ia o masina, mai ales de cursa lunga: in limita posibilitatilor sa nu renunțe la 4x4. Pe mine 4WD-ul m-a convins, anvelopa de iarna (încă) nu.

Offline steph

« Răspuns #45 : 04.Apr.2018, 04:55:50 p.m. »
Ce-mi place asta cu "drumuri lungi", "oameni cumpatati" bla bla.... tot felul de idei crete. Ce zici? In cazul asta se mergea extrem?

In conditiile in care e diferenta colosala intre gume de iarna noi si gume de iarna tocite sau invechite 3 4 ani, tot apareti cu all season si mai ales anvelope de vara, iarna. 

Ziceam acum cateva zile ca d`abea astept sa ma pocneasca un as al volanului care e cumpatat iarna. Doar ce m-a pocnit un destept in mall doar pentru ca era umed pe jos. Nu are rost sa va zic ce gume avea.

Si uite asa imi #$% timpul prin service si masina veche de o luna ca e plin de baieti care stiu ei soferie. :/
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline f.cristi

« Răspuns #46 : 04.Apr.2018, 05:08:19 p.m. »
Ce zici, ala a respectat deviza clipului cu " Conduceți prudent" ?
Si tot el îl face dobitoc pe ala cu Loganul (si caruia i se vad bine stopurile de frana). Ala era drum si distanță sa te opresti cum a oprit  el ? Dar tot el zice ca n-a văzut din cauza stergatoarelor...

Offline shpeedy

« Răspuns #47 : 04.Apr.2018, 06:22:31 p.m. »
@steph: desi iti pot impartasi - macar partial -  optica cu privire la legislatia prea laxa pentru o natie preponderent iresponsabila (chiar cu anvelope dedicate sezonului, sunt curios cati dintre romanii care au drumuri in conditii de iarna adevarata se doteaza cu lanturi), nu consider tocmai potrivita exprimarea (ca tot ziceam mai devreme de "tonul face muzica"), lasand impresia ca ar fi acceptabil sa ne facem singuri dreptate in momentul in care dam in trafic peste anumite mentalitati (ceea ce nu e tocmai OK - constructiv ar fi sa punem presiune pe autoritati sa aplice legea, sa punem presiune pe legiuitori sa faca legi mai bune samd)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma

Offline f.cristi

« Răspuns #48 : 04.Apr.2018, 06:28:43 p.m. »
Nicio lege nu poate suplini lipsa de responsabilitate si prudență a unui individ; poti sa-i ceri sa-si puna si senile pe masina.
Cum naiba se explică multitudinea de accidente fără nicio cauza legată de vreme, carosabil, vizibilitate  ? Nu mai devreme de marți a avut loc un accident teribil pe Dealu Negru pe o porțiune dreapta, largă, cu vizibilitate foarte buna, în care, din pacate, a pierit un copilaș de 2 ani.

Offline steph

« Răspuns #49 : 04.Apr.2018, 06:32:39 p.m. »
Trebuie sa recunosc ca ai dreptate. Dar chiar nu mai pot. Aud si in afara forumului fel de fel de iscusiti care bombane ca au devenit obligatorii anvelopele de iarna. Ca ei conduc de cand roata era de lemn bla bla. Dar ar vrea in mijlocul viscolului sa fie asfaltul negru in secunda doi.

Cum discutam si in topicul trecut cand a aparut Sconx chiar nu ai cum sa le explici chestii cu incurcatul traficului, hazardul etc.

Si nu, astuia de m-a trosnit nu i-am facut volanul guler. A fost super ok omul. Era o figura de stil oricum.  :-j
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14