Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 29077 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #230 : 18.Ian.2019, 10:53:34 a.m. »
Intr-adevar, exista all-season si all-season. Maxxis-urile par all-season indreptate mai mult spre iarna. Interesant cum se comporta vara. Dar, intr-adevar, la 5k km pe an nu se merita dedicate, mai ales pe 4x4. Atat timp cat esti constient de limitarile lor!
Eu pe SX4 am GY Wrangler HP all-weather. Pe zapada batatorita sunt varza, pe gheata pilaf, iar in zapada proaspta sapa foarte bine pentru ca are niste crampoane pe lateralul profilului. 4x4 ajuta. Iarna nu ca sunt atent, sunt ft atent si precaut, pentru ca stiu cum se comporta. La franare strangi din buci.
Pe Yaris am GY UltraGrip 9 dedicate. Sunt ani lumina peste ale mele. Conduc mult mai relaxat iarna. Fara stres la franare.
Dar din zapada afânata SX4 iese mult mai repede cu 4x4.
Like I said, all-season, oricare ar fi, sunt un compromis.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: shpeedy, Utilizator_Anonim, gabi males

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #231 : 18.Ian.2019, 11:13:40 a.m. »
Total de acord
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #232 : 18.Ian.2019, 11:20:29 a.m. »

Iarna nu ca sunt atent, sunt ft atent si precaut, pentru ca stiu cum se comporta. La franare strangi din buci.

Feedback similar si pentru AT-urile mele all-season Yokohama Geolandar G012...

Pentru situatiile non-zapada, am doua perechi de lanturi in portbagaj...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline shpeedy

« Răspuns #233 : 22.Ian.2019, 09:02:35 p.m. »

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Dogy

« Răspuns #234 : 27.Ian.2019, 02:52:56 p.m. »
Concluziile la care am ajuns citind topicul si combinand cu practica proprie ar fi astea:
1. Combinatia All season cu 4x4 e mai buna decat Winter cu 4x2.
2. Pentru cine foloseste masina in deplasari curente, pe dn-uri si orase de campie, si evita sa plece la drum pe cod portocaliu de ninsoare, all-season sunt suficiente iarna (gen Michelin Crossclimate, al caror punct slab verificat este gheata).
3. Pentru cine vrea sau are parte de munte, drumuri cu zapada, stradute necuratate in panta sau pentru cine nu vrea sa fie surprins de vro ninsoare abundenta si drumuri necuratate - se recomanda anvelopele de iarna.
4. Pentru cine vrea sa fie pregatit pentru orice si merge des cu masina - iarna anvelope de iarna, iar vara anvelope all-season gen Michelin Crossclimate - bune la o ninsoare de iunie pe Transalpina sau una de septembrie pe Transfagarasan.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

« Răspuns #235 : 27.Ian.2019, 02:58:20 p.m. »
De acord mai putin pct 4
Allseason nu sunt grozave vara, nu au aderenta rotilor de vara la temperaturi mari. Poate vrei sa alergi masina la 40 de grade pe autostrada si sa si franeze.

Offline ntire2000

« Răspuns #236 : 27.Ian.2019, 03:02:44 p.m. »
eu am all-season Michelin Crossclimate, pot sa-ti spun ca vara se comporta extraordinar.
am avut de vara marci cunoscute care nu s-au comportat cu astea.
acuma de restul nu ma pot pronunta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

« Răspuns #237 : 27.Ian.2019, 03:05:06 p.m. »
Probabil tine de stilul de condus. Si eu tot crossclimate am pe cea cu tractiune fata.
Iarna franeaza prost si intra abs-ul in draci, vara daca ii dau talpa rup aderenta, iar pe ploaie sunt proaste.

Offline AT

« Răspuns #238 : 27.Ian.2019, 09:53:59 p.m. »
Au fost doua versiuni de CrossClimate. Datorita unei conjuncturi, am avut pe masina ambele versiuni  - de fapt am inca pe masina ultima lor versiune CrossClimate+(Plus). Aceasta ultima versiune a beneficiat de o imbunatatire a elasticitatii cauciucului la temperaturi scazute. Dar iarna pe zapada tot aluneca (intra ABS -ul foarte repede) necesita conducere prudenta pe zapada / carosabil inghetat. Altfel in restul anului aderenta foarte buna si stabilitate inclusiv comportament mai mult decat bun pe timp de ploaie carosabil acoperit cu apa. Genul de anvelopa excelenta primavara, vara, toamna si fara stres ca se schimba vremea pe neasteptate (lapovita, usoara ninsoare). Dar iarna la temperaturi scazute, zapada multa si mai ales pe drumuri deal/munte, m-am tot gandit la achizitia unor anvelope dedicate de iarna.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline NicNic

« Răspuns #239 : 27.Ian.2019, 10:59:32 p.m. »
Am remarcat si eu acelasi lucru: a doua generatie de CrossClimate+, de la Michelin, se compoarta mult mai bine decat prima generatie (cele fara plus).
Nu stiu ce au schimbat, daca sunt diferente majore, insa imbunatatirile le-am simit atat pe zapada, cat si pe asfalt umed sau uscat.
Adevarat e ca le-am folosit pe masini diferite: CrossClimate prima generatie pe un Golf 5, iar CrossClimate+ pe o Laguna II.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!