Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #20 : 19.Nov.2017, 09:55:40 p.m. »
Cred ca vorbesti de CC+, eu ma refeream la CC simplu.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #21 : 19.Nov.2017, 10:21:11 p.m. »
CC+ a imbunatatit comportamentul pe timp de iarna prin folosirea unei alte compozitii a materalului benzii de rulare. In fapt s-a pastrat aceasi performanta initiala, dar diminuat degradarea ei in timp/km, prin cresterea rezistentei la uzura. In schimb s-a pierdut ceva la aderenta pe drumuri ude, cazand in clasa B (era la limita de jos in A si a ajuns la limita de sus in B)
Informatii luate de aici: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #22 : 20.Nov.2017, 10:33:07 a.m. »
Cred ca vorbesti de CC+, eu ma refeream la CC simplu.
       La CC simplu m-am referit (Consum=C, Aderenta=A) ! Cel nou cu + exact cum spune @yeti a "cazut" in B la aderenta.
  Cum spuneam, am fost placut surprins de "raspunsul" lor, singura reticenta pe care o am ar fi reactia lor la mazga, deoarece le lipsesc acei zimti specifici anvelopei de iarna.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline sfichiu

« Răspuns #23 : 04.Dec.2017, 10:48:37 a.m. »
  • VITARA S ,Matiz

Offline AT

« Răspuns #24 : 05.Dec.2017, 10:37:09 p.m. »
Referitor la CrossClimate, eu am avut pe masina prima generatie. Au avut comportament si aderenta excelenta primavara, vara toamna pe carosabil uscat si umed, simteai siguranta. Iarna la temperaturi scazute trebuia sa conduci prudent.  Acum de circa doua luni, am pe masina varianta noua CC+.  Prima imbunatatire, perceputa de mine comparativ cu prima generatie, este aderenta si comportamentul la fel de sigur in aceste zile cu temperaturi scazute ca in perioada cu temperaturi ridicate. Deci o imbunatatire perceptibila a comportamentului la temperaturi mai scazute apropiate de zero. Astept si vremea cu zapada respectiv temperaturi sub zero pentru a putea evalua nivelul imbunatatirii comportamentului si in aceasta plaja de conditii, plaja importanta d.p.d.v al sigurantei decente pe care trebuie sa o ofere o anvelopa din aceasta categorie.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #25 : 06.Dec.2017, 01:47:53 a.m. »
Iarna la temperaturi scazute trebuia sa conduci prudent.  Acum de circa doua luni, am pe masina varianta noua CC+. 
    La temperaturi scazute dar ce fel de suprafata : poate fi si uscata si umeda si polei si zapada inghetata ? Ce inseamna prudent si ce reactie au avut la temperaturi scazute? E stiut ca la polei nici cele de iarna nu fac fata.
     Conform specificatiilor,  primele sunt mai bune decat ultimile, acestea din urma avand doar o durata de viata mai lunga.
     Sa nu fie din cauza faptului ca acum sunt noi iar celelalte erau vechi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline boga81

« Răspuns #26 : 07.Dec.2017, 06:22:05 p.m. »
Conform specificatiilor cc+ au alt compus de cauciuc pentru o mai buna aderenta la temperaturi scazute. Dar cica s-ar comporta mai prost pe ud, parca.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline AT

« Răspuns #27 : 07.Dec.2017, 09:34:26 p.m. »
Prima generatie de CC au fost montate pe masina in aceeasi luna ca si acum CC+,
deci comparatia si constatarea mai sus mentionata se refera la o comparatie corecta
CC noi versus CC+ noi. respectiv aceeasi luna/ gama de temperaturi.

Astept iarna cu temperaturi zub zero si carosabil acoperit de zapada pentru test comparativ.
Nic, oricum ar fi zapada (afanata, batatorita, inghetata) recomand prudenta in conducere.
Pe polei si fara suficienta experienta, aventura se poate transforma in risc iminent indiferent
de anvelopa, marca. Doar cele cu crampoane sau lanturi pot asigura un relativ control pe polei,
insa la noi pe carosabil cu zapada inghetata si polei nici macar montarea lanturilor nu reprezinta
o practica curenta. Din comoditate, ignoranta sau lipsa lanturilor.

« Ultima Modificare: 07.Dec.2017, 09:59:18 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ManuP

« Răspuns #28 : 04.Apr.2018, 11:46:10 a.m. »
Ca o concluzie dupa aceasta iarna - prima mea iarna ever cu 4x4 si AllSeason (CrossClimate+) - foarte multumit.
De mentionat ca conduc din '91 si am facut vreo 14-15 ierni inainte sa apara pe la noi cauciucurile de iarna

Am facut comparatie directa intre S-Cross AllGrip cu CrossClimate+ si Focus echipat cu Michelin Alpin5 (rulate cam 15-18000km) si combinatia 4x4 cu CrossClimate mi s-a parut cel putin la fel de buna in ceea ce priveste comportamentul pe drumurile Bucurestene acoperite mai mult sau mai putin cu zapada/zai/zloata/etc.
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #29 : 04.Apr.2018, 12:04:16 p.m. »
Parerea mea e ca pe partea de tractiune iarna, 4WD+anvelope de vara sau allseason este peste 2WD+anvelope de iarna.
Adica pe drumuri ca in Bucuresti, 4WD-ul este mai important decat anvelopele de iarna. Asta din experienta personala de mers vreo 10 ierni fara anvelope de iarna (cand nu erau obligatorii prin legislatie).
Prea mult marketing cu anvelopele astea de iarna !