Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28425 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #160 : 07.Ian.2019, 01:47:19 p.m. »
Probabil, soferii fara veleitati de pilotaj considera ca e mai solicitant sa conduci pe zapada cu anvelope allseason decat cu cele de iarna. Sa trebuiasca sa fii atent tot timpul daca masina trece peste un sleau de zapada sau franeaza in timp suficient sau derapeaza la viraje sau e.t.c.

Dar asa cum spui, pentru unii soferi nu poate parea apasator sa fie cu atentia incordata peste nivelul obisnuit fiindca masina raspunde mai greu la comenzi din cauza aderentei.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: shpeedy

Offline f.cristi

« Răspuns #161 : 07.Ian.2019, 02:18:16 p.m. »
Atenția trebuie sa fie aceeași. Cum poti doza gradul de atenție in functie de anvelope ? Sau daca ai snow-uri esti mai viteaz ?

Offline toma

« Răspuns #162 : 07.Ian.2019, 02:19:04 p.m. »
Guys, va rog sa purtati polemica asta la pacalici.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #163 : 07.Ian.2019, 02:20:45 p.m. »
Azi m-am dat cu masina tractiune fata echipata cu michellin crossclimate.
Pe zapada proaspata sunt ok, pe mazga sunt ok, unde e inghetat e jale insa ca franare.
Poza de de la ora 8 pe stradutele din Bucurestii noi.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #164 : 07.Ian.2019, 02:22:50 p.m. »
Nu shimbasei pe snow-uri ? In poza ce e pe jos gheață sau zăpadă ?
Parerea mea e ca pe masura ce diferenta intre zăpadă (cat de cat afanata, neinghetata) si gheață se micșorează, se micșorează și diferențele de performanță între all-uri si snow-uri.

PS: ce ti-e si cu vremea asta. La București ninge si sunt -12 dimineata, iar mai spre munte e uscat, -7-5 dimineata si chiar soare ziua. O spune cu părere de rau in mare iubitor de zăpadă (sau, în lipsa, macar sa "miroase" a iarna).

« Răspuns #165 : 07.Ian.2019, 02:25:55 p.m. »
N-am schimbat pe saab anvelopele, sunt scumpe rau pe 205 50 r16 (asa am jantele goale din garaj, 700 lei bucata fata de 50 care sunt 400 lei), am mers de sarbatori cu suzuka nevestei care e allgrip cu nokian 😂
Jos era zapada proaspata, un pic batuta, -5 grade, a nins azi noapte cam 4 degete
Daca nu sunt damburi sau pante se descurca
Mai revin cu impresii in functie de noutati, pana una alta nu-mi place franarea cu ele fata de snow si am mai scris, cam greu sa urci o bordura cu zapada batura, aluneca.
@f.cristi, apropos de panta aia de care povesteai tu, nu cred ca ar urca fara avant mare.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #166 : 07.Ian.2019, 07:25:45 p.m. »
Nu cred ca se exista anvelope pentru gheata, de aiai aici in Suedia cauciucurile cu tinte sunt obisnuite si cred ca sunt pe toate masinile de la paralela 60 in sus si cam pe jumate din cele care sunt sub ea. Dar eu prefer fara (cauciucuri de frictiune) caci pe asfalt te duci pe tinte...si vremea este cam ciudata deja, daca in tara ninge  aici am vreme de Noiembrie cu 5 grade ziua, poate saptamana viitoare sa treaca sub pragul de inghet ziua.
Am inteles ca in tara de fapt nu sunt interzise cauciucurile cu tinte dar conditiile in care poti sa le ai sunt prea speciale pentru un  sofer obisnuit...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline f.cristi

« Răspuns #167 : 07.Ian.2019, 07:29:17 p.m. »
Panta unde am casa ? Nici nu prea e loc de avant pt. ca ulita pleaca aproape brusc din principala, la 90 de grade. Dar cu all-uri si 4x4 n-am avut probleme nici pe zapada mica nici pe polei. Nici cu snow-uri si 2WD. In schimb cu snow-urile si 2WD-ul am avut mari probleme pe zapada mare, proaspata sau relativ proaspata pt. ca spatele nu ajuta aproape deloc la plecarea de pe loc sau viteze foarte mici.

« Răspuns #168 : 07.Ian.2019, 07:34:39 p.m. »
Nici cu snow-uri si 2WD. In schimb cu snow-urile si 2WD-ul am avut mari probleme pe zapada mare, proaspata sau relativ proaspata pt. ca spatele nu ajuta aproape deloc la plecarea de pe loc sau viteze foarte mici.

Nu inteleg

Offline f.cristi

« Răspuns #169 : 07.Ian.2019, 07:38:22 p.m. »
Cand a dat zapada aia mai mare inainte de Craciun, de vreo 15-20 cm, necuratata, dimineata nu am putut pleca cu Captur-ul 2WD+Michelin Alpin A4. A trebuit sa trec cu Ignis-ul inainte ca sa fac urme.
Mai mult ca sigur ca si daca Ignis-ul era 2WD nu plecam.