Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28426 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #150 : 26.Dec.2018, 07:52:40 p.m. »
Sunt subiectiv, categoric nu-mi plac in conditii mai nasoale de trafic
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

« Răspuns #151 : 26.Dec.2018, 07:56:15 p.m. »
Ar trebui, ca sa ne lamurim pe de-a-ntregul, daca exista vreo situatie macar teoretica (dpdv al comportamentului tehnic/rutier, implicit al sigurantei in exploatare) in care anvelopele allseason sunt superiore celor dedicate sezonului.
Probabil in comparatia all-snow in sezonul de iarna si all-summer in sezonul de vara (desi eu am alta parere cand e vorba de carosabil umed, pe ploaie) castigatoare ies dedicatele, desi nu asta e discutia. Dar sunt situatii (si am prezentat cateva) in care avantajul snow-urilor fata de all-uri e aproape anulat.
Eu garantez ca pt. Bucuresti, la mers legal, max. 50-60 (adaptat la trafic si conditii, daca o impun mergi si ca pensionarii), sunt suficiente all-urile si nu trebuie sa lasi masina acasa.
Iar Ignis-ul meu, cum vede 1-max. 2 iesiri extraurbane/an (doar asa, ca sa-l mai scot la plimbare), se descurca de minune cu all-urile. Dar, per ansamblu, experienta din familie cu Ignis-ul 4WD + all-uri e mai buna decat Captur-ul 2WD + Alpin A4. Sincer, n-am avut in ultima vreme (si in "cariera" mea soferistica cred ca vreo maxim 5) situatii de urgenta de franare la limita de la viteze mai putin controlabile. Oricum, Captur-ul se apropie de sfarsitul "carierei" si orice va urma va fi 4WD. Si da, pt. masina de iesiri, concedii voi lua anvelope dedicate, pt. ca nu se stie unde si in ce situatii ajung.
« Ultima Modificare: 26.Dec.2018, 08:23:49 p.m. de f.cristi »

Offline qaz

« Răspuns #152 : 27.Dec.2018, 01:33:03 a.m. »
At-uri
  • Duster

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

« Răspuns #153 : 27.Dec.2018, 06:46:15 a.m. »
Ok de oras sa zicem ca se descurca michellin crossclimate
In schimb cu sx4 clasic 2wd am ajuns la toate partiile izolate din harghita, masina fiind echipata cu vederstein snowtrac 3 si nu am pus lanturile. Am bantuit si prin alpi cu ea fara probleme.
Tot cu ea am umblat pe toate zapezile din bucuresti si nu am avut senzatia de nesiguranta, in conditii nasoale, pe care o am cu michellin cross climate.
Am mai avut fulda de iarna pe swift care au fost bune in oras.
Cu nicio masina echipata de iana nu am mers ca pensionarii cand ningea ( cu 20-30 km /h).
Nu inteleg de ce trebuie sa te chinui cand exista anvelope dedicate.
Asa poti merge si cu alea de vara daca vrei senzatii tari 😂.
Alegeti ce vreti, eu mi-am scris review-ul despre crossclimate, nu mai am elemente noi de adaugat.

Offline shpeedy

« Răspuns #154 : 27.Dec.2018, 07:11:18 a.m. »
At-uri
Am vazut ca cei de la Duster Trails au facut un group-buy pentru ele. Le urmaresc si eu ca posibil inlocuitor pentru AT-urile Yokohama Geolandar de pe masina si review-urile sunt in general pozitive (cel putin din perspectiva unor AT-uri).

Din pacate, dimensiunea asta (215/70R16) este cea mai mica pentru acest model si nu vreau sa ma gandesc cum ar fi pentru SX4-ul 1.6 aspirat din dotare...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

« Răspuns #155 : 27.Dec.2018, 07:24:13 a.m. »
Un test comparativ cu doua masini identice, cu tractiune integrala,  echipate cu allseason , respectiv anvelope de iarna

Offline steph

« Răspuns #156 : 27.Dec.2018, 09:26:46 a.m. »
Cu nicio masina echipata de iana nu am mers ca pensionarii cand ningea ( cu 20-30 km /h).

Inconstientule! La primul fulg trebuie sa mergi cu 21.3 km/h. Pana in aprilie de preferat. :D
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline f.cristi

« Răspuns #157 : 27.Dec.2018, 09:29:02 a.m. »
Am văzut și eu clipul ăsta (apropos mi-e si mie gândul la un XV/Forester, dar ma sperie reprezentarea dezastruoasă a Subaru in Ro).
Sunt conditiile ideale pt. a pune în valoare snow-urile, adică nici zăpadă prea mare cat sa se inpotmoleasca masina cu totul, dar suficientă zăpadă bătătorita cat sa aiba in ce sa se înfiga crampoanele anvelopei. In combinatie cu 4x4 (pe partea de tractiune) e ideal. Oricum, crampoanele all-urilor nu sunt la fel de înalte ca ale snow-urilor. Dar, conteaza foarte mult si desenul si am observat (se vede usor cu ochiul liber) doua tendințe la producatori: unii le profileaza mai mult spre vara (cum sunt cele de la XV-ul negru), altii mai mult spre iarna (Goodyear, BFG etc.).

PS: se merge superb pe zăpadă bătătorita, mult mai bine decât pe deszăpezitele pe care le fac ăștia pe la noi.
« Ultima Modificare: 27.Dec.2018, 09:39:46 a.m. de f.cristi »

Online NicNic

« Răspuns #158 : 07.Ian.2019, 12:59:47 p.m. »
Am facut schimbarea anvelopelor: dupa CrossClimate (an fabr. 2015) am remontat Alpin A4 (fabr. 2012). (pe un Golf V)

"Diferenta e uriasa, pe carosabilul de acum, dupa o ninsoare de numai cativa centimetri.
Nu inteleg de ce a trebuit sa ma chinui cu allseason-uri..."

Asta e parerea unui sofer nepretentios.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

« Răspuns #159 : 07.Ian.2019, 01:17:23 p.m. »
Si in ce a constat chinul ?
(Ca sa stiu si eu la ce ma raportez pt. n-am macar niciun stress cu all-urile).