Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28416 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #100 : 18.Nov.2018, 05:11:58 a.m. »
Daca faci 25-30k km anual, uzezi 2 seturi de anvelope in 4-5 ani. In cazul asta, economic vorbind e cam acelasi lucru daca ai avea 2 seturi de anvelope in paralel cu a cumpara 2 seturi de anvelope allseason la ~2-2.5 ani. Daca in schimb, ca mine faci maxim 15k km /an inseamna ori sa arunci anvelope neuzate complet peste 4-5 ani pentru ca sunt vechi, ori sa mergi cu anvelope care nu mai au proprietatile necesare sa te tina in conditii de siguranta pe drum mai mult de atat. Vechile anvelope de vara de pe astra le-am aruncat la 6 ani (varsta anvelopei, goodyear f1), desi mai aveau cam 50% din thread. In conditii de umezeala pe franare brusca ma duceam sanie :/.
Mai adauga si un rand de jante.
Si eu tot asa, la 4-5-6 ani (maxim cat tin o masina) pot sa zic ca anvelopele dedicate sunt "neconsumate" dar "batrane", cu peste 50% din profil.

Offline Utilizator_Anonim

• Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Online Catalln

« Răspuns #102 : 27.Nov.2018, 09:34:08 p.m. »
Mai oameni buni dacă o mai țineți așa o sa ajungeți sa schimbați anvelopele anual sau la sezon.
Durata de viață a unei anvelope este, conform producătorilor între 7 si 10 ani de zile în funcție de modul de utilizare și depozitare.
Dacă depozitezi anvelopele corespunzător și ai o utilizare normala poți folosi liniștit chiar și 7 spre 10 ani.
Cum majoritatea facem 5-6k pe an cu fiecare set in 10 ani faci 50-60k deci e rezonabil.
PS referință este DOT-ul nu data de pe factura 😁
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline f.cristi

« Răspuns #103 : 27.Nov.2018, 10:54:18 p.m. »
Durata de viata a unei anvelope mai depinde si de compozitia si constructia/destinatia acesteia.
Am avut din fabrica Michelin-uri EcoSaver si Dunlop-uri SP Sport si au fost varza la nici 2-3 ani/20-30k km (folosite alternativ cu cele de iarna) si mers non-agresiv. Primele s-au umplut de microfisuri (imbatranire prematura), iar celelalte s-au franjurat pe calea de rulare. Si depozitate corespunzator inafara sezonului.

Online NicNic

« Răspuns #104 : 27.Nov.2018, 11:38:29 p.m. »
Ca utilizator a doua masini, una cu anvelope dedicate sezonului, cealalta cu anvelope all-season, am ajuns la parerea ca daca ai bani, merita sa investesti in siguranta.
Nu spun ca utilizez anvelopele in ritm sustinut, la limita. Dar o singura data daca ai nevoie de "sustinere" din partea anvelopelor, atunci diferenta e clara in favoarea celor dedicate.

Si cum fiecare isi cunoaste limitele, nu vreau sa dau sfaturi. Numai sa imi prezint experienta.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline f.cristi

« Răspuns #105 : 28.Nov.2018, 12:07:42 a.m. »
Nu cred ca un utilizator "casnic" va putea spune cu certitudine intr-o situatie limita ca daca avea anvelope de iarna in loc de all era mai bine, sau invers, daca avea all in loc de iarna era mai rau.
Daca situatia limita se intampla vara pe carosabil umed (o acvaplanare, un derapaj, o frana violenta etc.) si ai anvelope de vara ce-o sa zici ? Ce bine era daca aveam all-urile ?
E cam hazard totul. Una-i in "laborator" alta-i in viata reala.
Raman la parerea ca in oras pt. cine e comod (ca mine) sau nu are bani de investit, la mers legal si adaptat conditiilor meteo si de trafic all-urile sunt arhisuficiente si arhisigure.
« Ultima Modificare: 28.Nov.2018, 12:20:02 a.m. de f.cristi »

Offline boga81

« Răspuns #106 : 28.Nov.2018, 08:31:38 a.m. »
Cristi, te minti singur? In caz de franare de urgenta pe uscat sau ud, anvelopele de vara sunt mult peste cele all-season. Mult! Iar la franare pe zapada, doar 2 anvelope allseason au fost putin peste cele de iarna. Si asta de la 40 kmh. Asa ca nu mai ridica in slavi allseason-urile, ca nu sunt ce trebuie in caz de urgenta. Si asta venit de la un utilizator de allseason CONSTIENT de diferente!
In poze sunt distantele de franare pe ud, zapada si uscat din comparativul allseason de acum 3 numere autobild si de anult trecut.
https://www.auto-bild.ro/teste/test-comparativ/cauciucurile-allseason-cauciucurile-de-iarna-132808.html
https://www.google.ro/amp/s/www.auto-bild.ro/teste/anvelope-allseason-20555-r16-108570.html/amp

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: shpeedy, Utilizator_Anonim, toma

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #107 : 28.Nov.2018, 08:34:25 a.m. »
M-am dat azi cu saabul echipat cu michellin crossclimate
Sunt niste porcarii, le arunc, franeaza mizerabil si derapeaza in curbe. Nu recomand daca nu aveti tractiune integrala.
Pe hartie arat bine cifrele, in conditii de iarna, urban, mi se par niste porcarii.
Se comporta sub fulda de iarna care erau pe swift, imi aduce aminte, comportamentul lor, de victoria floresti,
« Ultima Modificare: 28.Nov.2018, 09:00:56 a.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: Meltdown

Offline f.cristi

« Răspuns #108 : 28.Nov.2018, 11:58:23 a.m. »
Oraș, putere mica, mers (aproape) legal - simt masina foarte controlabilă cu all-uri.
La Qashqai in 2WD pierdeam si eu aderența pe față (anvelope iarna/vara, nu conta) la accelerarile bruște de pe loc (din cauza cuplului de 320 Nm). In 4WD nici vorbă. După părerea mea 4WD conteaza foarte foarte mult la stabilitate, chiar si cu anvelope mai puțin adecvate sau corespunzătoare.

PS: pe carosabil ud, anvelopele all de top, bine profilate scot mai multă apă decât cele de vara; logic.

Offline shpeedy

« Răspuns #109 : 28.Nov.2018, 12:20:26 p.m. »
Apropo de asta, nu stiu daca s-a postat pe undeva filmuletu' asta cu versus 2wd vs 4wd:

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma