Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 28408 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online Catalln

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #10 : 29.Oct.2017, 08:52:13 a.m. »
Cred că am putea trage o concluzie generala, nu există cel mai bun, există cel mai bun pentru mine.
Astfel pentru fiecare acel cel mai bun tine cont de experiența, nevoile și posibilitățile fiecăruia.
Ce e bun pentru tine nu e bun pentru mine și invers.
O zi frumoasă.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Laurentiu, gabineg, yeti, ...

Offline AT

« Răspuns #11 : 29.Oct.2017, 06:49:34 p.m. »
Referitor la Michelin Cross Climate: reprezinta una dintre cele mai bune solutii tip all season pentru a fi "pregatit intotdeauna, la orice schimbare neprevazuta a vremii". 
Mai ales ca au lansat versiunea noua ( cea cu semnul "+" inscriptionat pe anvelopa) care aduce imbunatatiri la tractiunea pe zapada. Insa pentru temperaturi foarte scazute, zapada serioasa, urcari/coborari pe zapada, chiar si Michelin recomanda o anvelopa dedicata de iarna.
Ideal ar fi dotarea masinii cu anvelope de iarna bune (din cele recomandate anterior de colegi) iar in restul anului CC+ pentru comportament superior celor de vara in cazul situatiilor neprevazute.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #12 : 29.Oct.2017, 07:26:46 p.m. »
Cred că am putea trage o concluzie generala, nu există cel mai bun, există cel mai bun pentru mine.....
      Poate pricepe toata lumea !
    "Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie", spune o vorba ! :)
   Si apropos de anvelope all season, mi-am amintit cum am urcat la Nistoresti prin anii '97 cu Dacia Nova, pe zapada, dupa ce am dezumflat cauciucurile(la 1atm)  evident de vara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #13 : 29.Oct.2017, 07:31:16 p.m. »
Astfel pentru fiecare acel cel mai bun tine cont de experiența, nevoile și posibilitățile fiecăruia.
Logic. Astfel, dupa 17 ani de experienta, pot spune ca, PT MINE, solutia ideala pt. oras si imprejurimi e allseason-ul (cu atat mai mult pe 4x4). Mi-au trebuit vreo 4-5 sezoane reci la inceput ca sa realizez asta; cu punerea in practica e altceva. O sa pastrez totusi doua tipuri de anvelope pt. masina de deplasari mai lungi si concedii (Qashqai deocamdata).

Insa pentru temperaturi foarte scazute, zapada serioasa, urcari/coborari pe zapada, chiar si Michelin recomanda o anvelopa dedicata de iarna.
Ar fi fost culmea sa nu. Ce mai faceau cu Alpin A5-urile daca ziceau ca sunt suficiente CC-urile ?

Poate pricepe toata lumea !
    "Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie", spune o vorba ! :)

Cred ca fiecare si-a exprimat aici parerile in functie de necesitatile si experienta proprii si nu de ale altora.

Offline enicky

« Răspuns #14 : 29.Oct.2017, 08:09:46 p.m. »
...Cred ca fiecare si-a exprimat aici parerile in functie de necesitatile si experienta proprii si nu de ale altora.
    Ei, discutia este mult mai veche si mult mai ampla, chiar agitata(inainte sa fii tu pe forum) .  :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 29.Oct.2017, 09:00:17 p.m. »
Eu vad cauciucurile all season ca pe un ansamblu de pantofi + galoshi care nu face altceva decit sa te apere de umezeala iar in vizita sa nu te descalti. Pentru iarna trebuiesc folositi shoshonii, pislarii iar vara, pt a se aerisi picioarele ne incaltam cu sandale.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline f.cristi

« Răspuns #16 : 29.Oct.2017, 11:40:27 p.m. »
Daca la mine iarna e doar in calendar ("iarna-i ca vara"  :)) ma echipez asa, mai de primavara-toamna, ca sa nu-mi fie cald.

Offline enicky

« Răspuns #17 : 30.Oct.2017, 12:27:26 a.m. »
Eu vad cauciucurile all season ca pe un ansamblu de pantofi + galoshi
   Nu sunt fan all season, dar am avut si eu acum vreo 10 ani si m-am descurcat cu ele. Iar acum tehnologia a mai evoluat. Am prins si eu moda aia de care vorbesti tu, la tatal meu, dar comparatia e mai mult ...emotionala.
   Mai bine le poti compara cu niste incaltari sport, de vara, dar cu talpa cramponata, in care te cam coci in sezonul estival. :)

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #18 : 19.Nov.2017, 09:35:13 p.m. »
   N-as fi relatat asta, dar mi s-a parut ca este corect fata de anumiti colegi, mai ales fata de @yeti, sa o scriu :
Dupa mai multe zile de gandit, calculat, planuit am decis "di-mpreuna" cu fiica nou-posesoare de Ibiza, ca ar fi nevoie de anvelope noi, acum avand unele no name de iarna usor uzate pe fata si f. uzate pe spate si de  o dimensiune r14 care facea masina mult mai joasa. Am ales din cartea de identitate dimensiunea 195 55 r15 astfel fiind necesar sa cumparam si jante noi pe r15. Avand in vedere ca traseele ei vor fi, se pare relativ scurte si locale am ales un all season. Mai precis Michelin.
  Impresionant mi s-a parut la ele "A" la aderenta, 68db si "C" la consum. Aderenta pare a fi mult superioara fata de multe anvelope de iarna, iar la cpitolul db chiar nu minte producatorul.
  Da, asta a fost prima impresie la plecarea din service, linistea din masina si lipsa huruitului specific la reducerea vitezei.
  A doua impresie a fost modul de amortizare al socurilor primite de la denivelari, sine tramvai, canale si transmiterea lor in habitaclu : parca insonorizasem masina.
  La o prima vedere masina pare a fi mai inalta(de la 14 la 15), castigand binisor si la suprafata de aderenta de la 185 la 195.
  Astept sa vad reactia lor pe zapada, dar cred ca va fi una asemanatoare cu impresia de acum.
  De unde eram fan cauciucuri dedicate(cu toate ca acum 10 ani am mai folosit all season), acum trebuie sa confirm ca varianta  Michelin CROSSCLIMATE este de luat in calcul.

Ai luat primul model sau "face-lift" Crossclimate + ?
Pe acestea le-am luat:Anvelope ALL SEASON - 195/55 R15 MICHELIN CROSSCLIMATE - 89 XL V , dar mai era si asta :
-Anvelope ALL SEASON - 195/55 R15 MICHELIN CROSSCLIMATE+ - 89 XL V, cu 16lei mai scump.(vezi vadrexim)
Fratele geaman al lui Mich CC este BFG G-Grip Allseason2 (se vede si din desenul caii de rulare) (acelasi concern).

Gura targului spune ca BFG-ul se descurca ceva mai bine pe zapada decat CC-ul, care se stie nu exceleaza la acest capitol (pt. categoria de pret/premium din care face parte).
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #19 : 19.Nov.2017, 09:45:59 p.m. »
    Mai mult decat "..."A" la aderenta, 68db si "C" la consum" nu prea se poate. Nici multe din cele de iarna n-au aceste calitati. Mi-am dorit ce-i mai bun pt. ea (in limita bugetului), mai ales ca este incepatoare. :)