Autor Subiect: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO  (Citit de 4011 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline duculetu

Re: Prioritatea in intersectii si pe drumurile din RO
« Răspuns #30 : 20.Oct.2017, 11:00:05 a.m. »
Intrebarea ta este buna, raspunsul este generic (in ideea ca se aplica in toate intersectiile in care se intalnesci trei+ drumuri); Cum spuneam mai sus putem lua cazul cand sunt doar 3 masini, fiecare pe cate o directie de mers, la aceeasi dinstanta de punctul de intalnire, deplasandu-se cu aceeasi viteza. Dupa ce trece 1 este interesant sa vedem ce se intampla. Dar daca marim situatia la 9 masini (catre 3 masini pe fiecare drum), dupa ce trec primele 3 masini de pe drumul 1, celalalte 6 ce fac?

Ca problema mea sa apara, trebuie sa nu fie aglomeratie in ideea ca se blocheaza intersectia pentru ca atunci pot trece, mai ales ca blocajul se intampla intre 1 si 2, dar nici sa fie drumul liber. Daca banda 1 este necirculata si se face verde la semaforul de sus de la Academie, iar masinile coboara dealul si se incadreaza spre Gradina Botanica, vin cu viteza, se asigura ca pe 1 e liber iar pe 3 il ignora crezand ca au prioritate. Daca este destul de aglomerat incat toti se duc spre Botanica si se face verde si la drumul 1, or sa treaca 1 si 2 alternativ fara sa lase loc ca 3 sa efectueze manevra in conditii de siguranta. Faptul ca atat 1 (increzator in prioritate) cat si 2 (increzator ca daca pe drumul 1 nu vine nimic de altceva nu trebuie sa se mai asigure) face ca drumul 3 sa fie putin neplacut.

Dpmdv, am sa ma ghidez dupa comunicatul politie pentru ca ei reprezinta autoritate cu putere de decizie.

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 20.Oct.2017, 07:48:23 p.m. »
...exista o separare cu scuar (spațiu verde), ceea ce schimbă rangul pentru cea cu o singură bandă de circulație (unde este veh. 3). De aceea s-a pus indicatorul de cedare de trecere. Prioritatea de dreapta se acordă pe drumuri de același rang.
Am spus ca nu cunosc configuratia acelei intersectii si incerc sa ma lamuresc.

Un scuar poate schimba rangul unui drum? Adica jumatate de drum poate fi de rang superior celeilalte jumatati longitudinale? Rangurile drumurilor, eu stiu ca sint semnalizate pri indicator ''intilnire cu drum secundar''.
Este ''anuntat'' faptul ca urmeaza sa acorzi prioritate (de stinga) celui ce vine in intersectie de pe un drum cu acelasi semn de circulatie (cedeaza trecerea)?
Un vizitator ce intra pentru prima data in intersectia cu pricina, cum credeti ca va proceda sau reactiona?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #32 : 20.Oct.2017, 08:52:30 p.m. »
Sunt mai multe artere in Buuresti care au capatat in ultimii ani astfel de bretele paralele care deservesc locurile de parcare. Bretelele respective nu pot fi echivalate ca rang cu bulevardele pe care le insotesc (desi sunt destui care merg ca bezmeticii pe ele).

Revenind la problema noastra punctuala, eu zic ca cineva care merge pentru prima data pe breteaua aia si ajunge in intersectia cu piata, odata ce intalneste semnul de cedeaza va ceda tuturor indiferent de pe ce strada au intrat in piata. Eu unul nu as sta sa ma gandesc ca poate unii au ajuns in dreptul meu venind de pe o strada care are la randul ei cedeaza la intrarea in piata. Daca am cedeaza ma bag atunci cand e liber.
@Laurentiu tu tratezi intersectia respectiva ca pe una mica, in care prioritatea de dreapta stabileste ordinea in care trec cei care vin de pe drumurile fara prioritate.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline duculetu

« Răspuns #33 : 20.Oct.2017, 09:07:59 p.m. »
Breteaua aia are doua benzi, de curand (<2 ani) a fost marcata una dintre cele doua benzi ca loc de parcare; Locurile de parcare prin ADP sunt intre blocuri - accesate din breteaua respectiva.
Inainte sa fie lucrarile de metrou intra si RATB-ul pe acolo - are si statie; De curand a fost schimbat traseul, probabil o sa ii dea drumul din nou cand/daca termina cu lucrarile de la Razoare.
Specific asta sa nu se inteleaga ca drumul este o iesire dintr-o parcare dand prioritate tuturor, cu restul sunt de acord.

Offline enicky

« Răspuns #34 : 20.Oct.2017, 11:45:28 p.m. »
  @Laurentiu, dupa ce 2 da prioritate lui 1(in timp ce 3 asteapta), pleaca de pe loc  "intrand" si el in zona de prioritate, iar 3 ii cedeaza si lui trecerea.
    Cam asa vad eu lucrurile ca sa fiu in acord cu raspunsul politiei.
    Iar referitor la intrebarea mea legata de blocajul total al zonei(ipotetic), eu cred ca circulatia (chiar din cele 3 sensuri) s-ar debloca daca s-ar merge in fermoar(de data asta din 3 nu din 2 directii ca de obicei).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 22.Oct.2017, 10:39:19 a.m. »
  @Laurentiu, dupa ce 2 da prioritate lui 1(in timp ce 3 asteapta), pleaca de pe loc  "intrand" si el in zona de prioritate, iar 3 ii cedeaza si lui trecerea.
Sa inteleg ca arterele nu intra ''pe aceeasi linie'' in intersectie ci sint decalate? Doar asta ar implica o cedare de prioritate lui 2. Din acest moment, e preferabil sa nu opresti un vehicul in trafic blocind intersectia  conf. OUG 195, art. 57, al. 3.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline alexMM

« Răspuns #36 : 10.Feb.2018, 11:55:43 a.m. »
Pe bune? Stiu intersectia, rareori trec pe drumul ratb (cand mai las pe cineva pe dreapta) dar imi pare incredibil sa dai prioritate de stanga ... tara unde totul e posibil
  • In curand Ignis